Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Semmilyen szempontból nem várok HUF erősödést. Gyengülni fog ,februárban tuti csökkentenek kamatot , már ezért is. Éppen ezért szálltam hosszú kötvénybe ( kincsem bef alap) néhány napja! Megy is , ami jelzi a várakozást. Erős devizájától egyetlen ország sem boldog.
"A magyar gazdaságból három és fél éve tűnt el a növekedés, azóta recessziós, stagnáló és minimális növekedést mutató időszakok váltogatják egymást" Kb. mióta a jogállamiság "aggályok" miatt megy a hercehurca az eu-s pénzekkel. Önmagában ennyit tud a magyar gazdaság,egy nagy nullát. De ne legyünk igazságtalanok,mert önmagában ennyit sem tud. Ezt a nullát is csak úgy tudja, hogy azért némi pénzt az elmúlt időszakban is csepegtettek,nehogy éhenpusztuljon a kolostormalac.
Géza, ne legyél igazságtalan. Mindenki tudja, hogy a forint azért billent meg, mert a humanisták mégsem indulnak a választáson. Nehéz lesz ezt kiheverni.
Na akkor írj te is pár fo$rintot támogató mondást hátha még erősebb lesz, hogy ne essen mindig valaki más miatt, ha az usdeurral mentünk volna nem 380ig kellett volna lejönnünk. Jön az erőt adó péntek este! Börzsöny aranya svájcátenneminket,! Európa a hátunkat nézi! Idenemjön migráncs! https://imgur.com/a/vbK1LfJ
Azt hiszem vagyonosodási vizsgálat esetén itt is neked kell bizonyítanod, csak épp megváltoztatták, nem gyanu esetén indul ilyen hanem vád utáni nyomozás részeként. legalábbb is ez rémlik nekem.
Németországban most van parlament előtt, hogy a tisztviselők amennyiben luxusingatlan, vagy autó egyéb luxuscikk, ott kétely esetén nekik kell bizonyítani, hogy ez legális jövedelemből van. Magyarországon egy ilyen törvény mit okozna ???
https://telex.hu/belfold/2026/01/29/karacsony-gergely-birosaghoz-fordul-a-pride-buszkeseg-menet-szervezese-ugyeben-ami-miatt-vadat-emelt-ellene-az-ugyeszseg Vádat emeltek Karácsony ellen a Pride miatt. Visszatérve Szabóhoz meg a Hold After Hourshoz. Azt kellene megérteni minden közéleti szereplőnek,elemzőnek, újságírónak,hogy amikor olyan embereket promóznak műsoraikban,elemzéseikben, akiknek elengedhetetlen "érdemeik" vannak az orbán rendszer működtetésében, akkor egy olyan utat támogatnak Magyarországon,ahol ha orbán kedve ellenében,egy színes rongyot lenget valaki az utcán, akkor könnyen bíróság előtt találhatja magát. Szerintem nincs az a pénz ami ezt megérné! Már csak azért sem,mert azokban a rendszerekben ahová ez az út vezet,előbb utóbb mindenki megb@szhatja a pénzét!
16 év alatt nagyon sok gazdasági területen beavatkozott a politika, az ország akkor egyik legnagyobb befektetője és foglalkoztatója lassú halálát végig látom, de nem ez a legfőbb baj, hanem hogy az ott dolgozó értelmes emberek ebben a bohóckodásban már nem szenvedtek, elkezdett mindenki ügyeskedni, nekem konkrétan az akkori 100 irodában dolgozóból maradt kb 30 a 8-17 életben. Nézzétek meg a szamlazz.hu-t mennyien számláznak, ez az ország már nem fekszik a dolgozóknak.
Hadd kérdezzem már meg,hogy miközben Kína évek,talán évtizedeken át mesterségesen alacsonyan tartotta a jüan árfolyamát, az Usa éppen most értékeli le a dollárt,az EU azon sopánkodik hogy erős az euró és lépésket helyez kilátásba,hogy leértékeli azt, akkor honnan jött itt Magyarországon néhány embernek az az ötlete, hogy mi meg felértékelünk? A magyarok mindig szemben hajtanak az autópályán,vagy csak azért van ez,mert néhány embernek,a gazdasággal szemben ilyen érdekei vannak!?
Komolyan mondom megdöbbentő, hogy 16 év fidesz, legalább 10 év, legalább évi 2000 mrd vissza nem térítendő eu támogatás után, 20 000 mrd-ról 65 000 mrd-ra növekvő államadósság mellet,3-4 éve nem nő a gazdaság,a beruházások évek óta csökkennek,már az amortizációt sem érik el,romokban az eü,a közművek, évek óta csökken a kereskedelmi üzletek száma (az óriási reálbér emelkedés ellenére 😊), az infláció nem bír megdögleni,stb,stb és akkor az az öröm,a siker,hogy 260-ról nem 410 vagy 420 a forint,hanem óriási költségek árán, 380. Siker!!!!
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)