Topiknyitó: upgrayeddAKS 2013. 08. 28. 13:45

A kormányváltás 2 módja  

első módszer: akik kormányváltást akarnak (szinte az egész társadalom), jól járnak, ha megismertetik a szerintük érdekes lehetőségekkel (kisebb pártok, pl. CM, 4K!) a szavazni nem járókat, mégpedig azért, mert aki nem akar szavazni menni, az egészen biztosan nem fidesz-szavazó, ergo a fideszt gyengítik az ő szavazataik
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2013. 09. 03. 10:33
No, akkor lássuk, hogy mit sikerült demonstrálni (ha nem is bebizonyítani, de min. valószínűsíteni) itt ezzel a topikkal:

1. a Bajnaiba vetett hit ill. bizalom elég erős ahhoz, hogy bármely más ellenzéki erő felmerülése esetén Bajnai nyerje a már meggyőzöttek (kb. 7-10% a felmérések szerint) szavazatait

2. erős az ellenérzés fenti csoportban a nem-Bajnaik :) iránt

(az 1. szvsz nagyon is jó, mert lehet miatta egy ellenzéki "párviadal" vityáék leváltására, a 2. azonban káros, mert csökkenti vityáék leváltásának az esélyeit)
watson
watson 2013. 09. 03. 10:27
Előzmény: #136  _pampa
pampa ez a Gansperger nem az ÁPV vezére volt Viktor kormányzása alatt?

Bajnai 2,5%-os Wallis befolyása micsoda felelősség ;)
lord_of_the_kings
lord_of_the_kings 2013. 09. 03. 10:00
Előzmény: #137  Törölt felhasználó
emberek, hosszú-hoszzú idő óta először bizakodó kezdek lenni, hogy mégiscsak összejöhet az Orbánék leváltása. 2 hete még teljes mélyponton voltam...
Látok egy kis fényt pislákolni az alagút végén, ráadásul nem csak egy gyertya fényét, hanem több egymástól független gyertyáét is!
Törölt felhasználó 2013. 09. 03. 09:54
Előzmény: #133  parkinson
"mármint a tudatlan szerencsétleneknek."

Gepida saját elmondása szerint 12 éve tőzsdéből él.
_pampa 2013. 09. 03. 09:52
Előzmény: #134  watson
"Bajnai Gordon, a Wallis Rt. vezérigazgatója, saját kérésére 2005. december 31-vel visszavonul a cég operatív irányításából - közölte a társaság.

hirdetés

Bajnai Gordon, aki személyes okokkal indokolta döntését, a jövőben a Wallis Igazgatóság alelnökeként dolgozik tovább, helyét a vezérigazgatói poszton Gansperger Gyula, a társaság jelenlegi gazdasági vezérigazgató-helyettese veszi át.

Bajnai Gordon 2000 óta töltötte be a Wallis Rt. vezérigazgatói posztját. Korábban tagja volt a Graboplast Rt. és a Rába Rt. igazgatóságának. Bajnai 1995-1999 között a CA IB Értékpapír Rt. ügyvezető igazgatója volt, közreműködött a Richter, a Mol, a Matáv, az OTP és más kibocsátók tőzsdére vitelében, valamint a VICO, az Elender és a Danubius Rádió értékesítésében is kulcsszerepet játszott. Bajnai Gordont 1999-ben a Central European Magazin a közép-európai régió 20 legtehetségesebb fiatalembere közé választotta, szakmai tevékenységét "Az év fiatal menedzsere 2003" díjjal is jutalmazták.

A cégvezető az általa irányított társaság növekedésének köszönhetően a leggazdagabb magyarok listájára is felkerült. A Népszabadság októberben megjelent kiadványa a 147. helyre teszi, 1,275 milliárdra becsülve vagyonát. Ezt döntően a Wallis cég részvényeit adják, Bajnai a társaság 2,5 százalékos tulajdonosa.

A Wallis csoport - amely 15 magánszemély tulajdonában áll - 2004-es évet történetének egyik legsikeresebb éveként könyvelhette el. A tavalyi csaknem 5 milliárd forintos adózás előtti eredményt várhatóan az idén is eléri a befektetőcsoport - fogalmaz a társaság közleménye."

Menedzsment Fórum
_pampa 2013. 09. 03. 09:49
Előzmény: #133  parkinson
Olyat is hallottam,hogy a Ft hitel esetében nagyobb jövedelem igazolását kérték. Aki nem tudott annyit igazolni annak NEM VOLT VÁLASZTÁSA. Vagyis volt... NEM VESZI FEL!

szvsz
watson
watson 2013. 09. 03. 09:38
Előzmény: #84  Törölt felhasználó
A lakájmédia írta:

MNO: "valótlanul állítottuk, hogy a céget nem fejlesztették, csak a pénzt vették ki belőle"
"a valóságban a Wallis csoport 1999. március 25-i tulajdonszerzésekor Bajnai Gordon még nem dolgozott a Wallis Rt-nél"
"valótlanul állítottuk, hogy 2003-ban Bajnai Gordont bízták volna meg a cég felszámolásával"

"A független bíróság két cikk összesen 7 állításának valóságtartalmát vizsgálta, és megállapította: a napilap mindkét cikk mind a 7 állításában valótlanságokat közölt a miniszterelnökkel kapcsolatban. " link
link
parkinson 2013. 09. 03. 09:33
Előzmény: #132  Törölt felhasználó
Ezt most nem értem:
""A svájci frank hitel SOKKAL jobb kondiciókkal rendelkezett, mint a forint."

Tehát volt választásuk, csak ők így döntöttek a te 12 éves tőzsdei tapasztalatod tanácsai mellett. Mert jobban akartak járni. "

Hát persze hogy volt választásuk!
Ezért választották a CHF-et és nem a HUF-ot.
Ergo: nekem személyesen is elmagyarázták, hogy hülye vagyok, ha a HUF-ot választom a CHF helyett, tehát "nem volt választásuk" mármint a tudatlan szerencsétleneknek.
Nem akarom kiforgatni az eszmefuttatást, de hét bankban voltam és hétszer akartak meggyőzni erről, minden papírt (ig. másolatok, jöv.ig. stb.) beadtam, majd NEM ÍRTAM ALÁ egyik szerződést sem, néhol tajtékzott az ügyintéző, ki akarta fizettetni velem a közjegyzői díjat, de elhajtottam őket, mert a szerződés és az ajánlat nem is egyezett meg, ennyire pofátlanok voltak!
Törölt felhasználó 2013. 09. 03. 09:09
Előzmény: #122  Törölt felhasználó
Gepida, tegnapi csúnya buktád után, amikor lebuktál, hogy össze-vissza kamuzol itt, ez már nem oszt nem szoroz, de jellemző attítűd a gyűlölettől elvakult jobbos hozzáállásra:

"nem volt választásuk."

"A svájci frank hitel SOKKAL jobb kondiciókkal rendelkezett, mint a forint."

Tehát volt választásuk, csak ők így döntöttek a te 12 éves tőzsdei tapasztalatod tanácsai mellett. Mert jobban akartak járni.
berlini
berlini 2013. 09. 03. 08:42
Előzmény: #122  Törölt felhasználó
élvezettel olvaom a fideszes pártpropaganda újabb sikeres termékét.:)
Hajrá fijúk!
Magyarország jobban teljesít!
parkinson 2013. 09. 03. 08:33
Előzmény: #128  goapsy1
Azért a genny az szivárog valahonnan, de ne feledd, az a beteg, akiből szivárog, maga a genny önmagában végül a szemétbe kerül, miközben a beteg apránként bele is pusztulhat!

62/2008. (IV. 30.) FVM rendelet

a Hajdú-Bét Rt. és a NOVOFARM Rt. mezőgazdasági alapanyag-beszállítói által igénybe vehető agrár de minimis támogatásról
link
A VM tájékoztatása szerint jóval a rendeletben meghatározott véghatáridő előtt 233 millió forintot fizetett ki a Hajdú-Bét és Novofarm károsultjainak.
A minisztérium közlése szerint a 7500 eurónyi, mintegy 2,2 millió forintos vissza nem térítendő támogatásra azok a gazdálkodók lesznek jogosultak, akik a Hajdú-Bét Rt., illetve a Novofarm Rt. élő állat beszállítójaként (saját jogon) követeléssel rendelkeznek vagy természetes személyek esetén annak örökösei.
goapsy1
goapsy1 2013. 09. 03. 06:03
Előzmény: #100  Törölt felhasználó
"Hát már csak ezért ne legyen megint balos-libsi kormány. Rombolják a morált!"

Teljesen igazad van.
Azt a morált, amit a Simicska-féle baltás trafikkormány hátrahagy, vétek lenne rombolni.
goapsy1
goapsy1 2013. 09. 03. 05:54
Előzmény: #82  Törölt felhasználó
"A hírre, hogy a kormány pénzt ad a Hajdú-Bét károsultjainak, megkérdezték a falugazdászt, hogyan kell benyújtani az igényt a kárenyhítésre. Amikor meglátták az erre szolgáló nyomtatványt, akkor érte őket a nagy meglepetés: kiderült, hogy csak az kaphat a kormány ajándékából, akinek 2003. június 1-je után állították ki a számláját vagy a szállítójegyét. Ők pedig 2001. november 29-én adták le a libáikat, amelyekért azóta sem fizettek."

Furcsa, nem?

Mintha a felcsúti hüvelykmutyinak kicsit maga felé hajlana a keze.
goapsy1
goapsy1 2013. 09. 03. 05:51
Előzmény: #82  Törölt felhasználó
"Hogy most Viktorék kárpótlást fizetnek? Az már választási kampány? Mindegy. Valamit csinálnak."

Fizetnek? Már akinek.

link
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2013. 09. 02. 23:01
Előzmény: #124  watson
Gordont így kívülállóként "blindre" jó managernek tartom, azonban politikusnak csapnivaló. Sem a testbeszéd, sem egyéb terén nem tudja "eladni magát", ráadásul valószínűleg úgy akarja megtanulni a politikusi "szakmát", ahogy manapság szinte mindent: learning by doing elven. Az meg nem fog menni, mert hamarabb bukik bele, mint ahogy megtanulná. Még 1x: a zemberek döntő többsége szimpátia, üzenet, stb. alapokon dönt. Lövése nincs arról, "kinek van jobb gazdaságpolitika a tarsolyában". Ha nem nyer meg nagyon sok semlegest ill. olyat, akik apolitikusok, akkor még ha meg is nyerné valami csoda folytán a választást az MSZP-vel együtt, még akkor sem hagyná kormányozni a FIDESZ. 2006 óta az MSZP-t sem hagyja (amúgy ez a maszop hibája is), pedig akkor a kormány még egy relatíve egységes tábor volt.
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2013. 09. 02. 22:53
Előzmény: #124  watson
na akkor tényleg csak röviden, mert ha belemegyek részletekbe, akkor hajlamos vagy szelektíven válaszolgatni :)

1. Igaz-e, hogy Bajnaiék BUKTAK a H-B.-eseten? I/N

2. Igaz-e, hogy Róna meg Soros (sokat) nyert a NABI-n? I/N

a H-Bétről Bajnai kapcsán azt állítottam (és nem többet), hogy BUKOTT rajta, nem pedig azt, hogy csődbe vitte. ne keverj a hülyékkel :) (más: NEM vontam kétségbe a NABI csődöt, ám a de facto meg a de iure közötti különbségről tudom, hogy tudod, hogy mi az :) csak tetteted magad :) tömören: én értem az álláspontodat, de te nem érted az enyémet. Ettől még lehet(ne) neked igazad, ezt lehetne kideríteni, ha nem akarnál folyton másra reagálni, mint amit írtam...)
watson
watson 2013. 09. 02. 22:35
Előzmény: #118  upgrayeddAKS
nem gondoltam arra hogy itt cégelemzésekbe kezdjek,

jeleztem hogy Róna szakértelmével szemben vannak fenntartásaim a Nabi csődje miatt,
te vontad kétségbe a Nabi csődöt, ezért előkerestem neked az éves jelentéseket a BÉT-ről amiből láthatod hogy lenullázódott (US GAAP, IFRS és MSZSZ szerint is ;) és ha utánaolvasol akkor ki is keresheted hogy melyik amerikai hitelezők hordták szét az eszközöket és működtetnek belőle ma még valamit.

Ezzel nem mondom azt hogy Róna ne lenne egy jó elméleti szakember, de cégvezetőnek, vagy miniszternek alkalmatlan. Tanácsadóként vannak megfogadható gondolatai.

Bajnai szakértelmét hasonló párhuzammal nehéz lenne megkérdőjelezni. Erre a Hajdú Bét populista félremagyarázása alkalmatlan. Ez olyan mintha te mint profi burzsuj börziáner vennél E-star részvényt és a csőd levonulása után rád fognák hogy tönkretetted a kötvényeseit ;)
Törölt felhasználó 2013. 09. 02. 22:03
Előzmény: #121  Törölt felhasználó
bármilyen tőzsdei tipped várom. főleg otp topikban.
+2% os nyertes tipped és máris barátod vagyok. :)))

hogy halvány gőzöd a piacokról az téged minősít.

jó éjt!
Törölt felhasználó 2013. 09. 02. 21:59
Előzmény: #119  Törölt felhasználó
nem volt választásuk.

A LIBERÁLIS lelked biztos sérti a story, de ha nem ők veszik meg a szomszéd telket akkor a cigányok veszik meg, és akkor az ő ingatlanjuk értéke nulla lesz! ez a valós élet!

hogy közben a bankok, folyamatosan emelték a kamatot (svájci frank hitel kamata közben 0% közelébe ment), hogy közben mindenféle egyéb költséget felszámoltak azt nehezen látható volt előre. A svájci frank hitel SOKKAL jobb kondiciókkal rendelkezett, mint a forint.

Ha emlékszel annak idején a csapból a svájci frank hitel felvétele, és a spanyol ingatlan vásárlás, mint soha vissza nem térő alkalom folyt. giga átverés.

Igen azt tanálcsoltam vegyék fel. Nem hittem, hogy ennyire szabadrabló embereket megnyúzó rendszer az a gyurcsány féle bankárkormány.
Törölt felhasználó 2013. 09. 02. 21:51
Előzmény: #120  upgrayeddAKS
Szerintem az évek óta tőzsdéből élés és egy piac-, tőzsde-, globál pénzügyi rendszer-, bank-, multi-, EU-, stb. ellenes neokádárista kormány iránti vankhit alapú elkötelezettség önmagában skizo helyzet: rettenetes pszichés terhelést jelenthet, nap-mint-nap belső feszültséget okoz.

Topik gazda

upgrayeddAKS
upgrayeddAKS
3 5 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek