Topiknyitó: upgrayeddAKS 2013. 08. 28. 13:45

A kormányváltás 2 módja  

első módszer: akik kormányváltást akarnak (szinte az egész társadalom), jól járnak, ha megismertetik a szerintük érdekes lehetőségekkel (kisebb pártok, pl. CM, 4K!) a szavazni nem járókat, mégpedig azért, mert aki nem akar szavazni menni, az egészen biztosan nem fidesz-szavazó, ergo a fideszt gyengítik az ő szavazataik
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2013. 09. 02. 21:35
Előzmény: #117  Törölt felhasználó
2 lehetőség van: 1. skizo, amit talán pont a tőzsde vs. munka alapú gazdaság marxista ideológiája okoz
2. nem E/1-ben gondolkodott, hanem a társadalomban... ez esetben goto 1. pont :)

just kidding :)
Törölt felhasználó 2013. 09. 02. 21:35
Előzmény: #116  Törölt felhasználó
"keresztanyámék hitele 47 ezer forint/ hóról 110 ezer re emelkedett."

1. Hitelfelvétel előtt kikérték-e a te - mint 12 éve tőzsdéző, ebből élő - véleményedet?
2. Ha igen, mit tanácsoltál nekik?
3. Ha nem, miért nem?
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2013. 09. 02. 21:33
Előzmény: #99  watson
amúgy lehet, hogy megtaláltam egy hibalehetőséget az elemzésemben, de valószínű, hogy nem az :)

szerencsére másból készítettem a szakdolit, így most nem kell utánanéznem "szakmai illendőségből" :)

amúgy a US GAAP-ről való áttérést az IFRS-re ajánlom figyelmedbe :) mint ahogy azt is, hogy ha egy cég évről évre veszteséges egy adott időpont után, akkor csak idő kérdése, hogy a ST mikor lesz negatív

nem biztos továbbra sem, hogy igazam van, csak el lehetne törpölni ezeken az adatokon úgy, hogy nem azt hozod ki belőle, amit látni akarsz
Törölt felhasználó 2013. 09. 02. 21:32
Előzmény: #116  Törölt felhasználó
"életembe nem vettem fel hitelt"

Ezt ma 20:04 perckor írtad, itt van ugyanezen a lapon:

"4 éve még autót/lakást vettem (hitelből q rva drágán)"

Gyurcsány nem bukott meg ennyire durván, mint te. Persze a lenti stílusodat és hozzáértésedet látva, valószínűleg mindegy is, hogy kiderült, hogy a sok fröcsögés mellett még össze-vissza hazudozol is, de azért szerintem ez nagyon ciki...

Törölt felhasználó 2013. 09. 02. 21:22
Előzmény: #115  Törölt felhasználó
életembe nem vettem fel hitelt.

keresztanyámék hitele 47 ezer forint/ hóról 110 ezer re emelkedett.

tudom mit nyomorognak, hogy megéljenek.
Törölt felhasználó 2013. 09. 02. 21:15
Előzmény: #111  Törölt felhasználó
"12 éve élek tőzsdéből"

1. Nem fogadtad meg a vezér iránymutatását, hogy a spekuláció ideje lejárt, meg hogy dolgozni kéne? Pártgyűléseken gondolom, elsunnyogod a fentit...
2. Tőzsdézel, nyilván nagy tapasztalatod is van. De emellett gondolom, szegény, megmentendő devizahiteles vagy, akit a csúnya bankok átvertek, azt se tudtad, mit veszel fel, stb. Ugye jól gondolom?
Törölt felhasználó 2013. 09. 02. 21:06
Jogász sem vagyok (sokszor le is írtam) - ennyire olvasol figyelmesen. Vagy keversz valakivel, vagy mégkomolyabb gondok vannak...
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2013. 09. 02. 21:06
Előzmény: #99  watson
ne lovagoljunk szavakon, mert azt írtam, hogy de iure nem csőd (ez igaz), de már de facto az (OK, a de facto helyett máshogy fejeztem ki magam)

mondjuk nem lep meg, hogy másra nem reagáltál :)

az eddigieket összefoglalva NABI témában: lehet, hogy valamit nem jól látok, de adatokat adatokkal illik cáfolni, és nem úgy, hogy az nem úgy volt, stb.

nem kiragadni kellene egy-egy mondatot, hanem elolvasni az egészet, és arra írni valami cáfolatot, és ez Pénznyelőnek is szól

lehet, hogy nem látom a fától az erdőt, de hol van az a fa? :) ezt kellene megmutatni, nem azt leírni sokadjára, amit eddig is tudtunk, mármint hogy csődbe ment, stb. (más kérdés, hogy néha nem vagyok érthető, és ez nagy részben mea culpa)

én amúgy úgy láttam, mintha már 2001-ben elkezdődtek volna a gondok, és nem csak 2004-ben
Törölt felhasználó 2013. 09. 02. 21:05
"12 éve élek tőzsdéből, de még egyetlen tőzsdés tipped nem láttam."

Ez szimpla hazugság, vagy nem olvasod a PF fórumait.
Törölt felhasználó 2013. 09. 02. 21:03
Előzmény: #109  Törölt felhasználó
12 éve élek tőzsdéből, de még egyetlen tőzsdés tipped nem láttam.

Hidd el az egyszerű emberek nem úgy gondolkodnak mint te.

Főleg nem ilyen nagyképűek a semmire mint te.

Jogász végezetségeddel sokra viheted, de gőzöd nincs miről van itt szó.
Törölt felhasználó 2013. 09. 02. 21:01
Előzmény: #108  pampa
"Miért? A mostani nem az? :))))"

De. Éppen ezért van a lenti szövegemben, hogy az ötleted "méginkább" ebbe az irányba visz. A méginkább kifejezés pont azt jelenti, hogy egy adott, összehasonlítási alapnál (ez a jelen) is jobban.
Törölt felhasználó 2013. 09. 02. 20:58
Előzmény: #105  Törölt felhasználó
Igen, ennyi. Mivel semmi értelmeset nem voltál képes írni, csak libsizni, komcsizni, libásozni, stb, ezért nincs is mire reagáljak érdemben. Hiszen nem sikerült semmilyen érdemit produkálnid.
pampa 2013. 09. 02. 20:57
Előzmény: #98  Törölt felhasználó
Miért? A mostani nem az? :))))

Van akit még ez sem tart vissza a lopástól,hogy most minden felelősség nélkül végezheti a munkáját. Nap mint nap azt írjátok a topikban, hogy ki mennyit lop. :((((

Hidd el,teljesen más lenne a hozzá állásuk a munkához. Ráadásul a tartalékból kellene élni 4 évig. Le kellene "papírozni" minden Ft-ot. Reflektor fényben élnének, nem lehetne költekezni mert nehéz lenne megmagyarázni miből lett új Q7 vagy X6.
Ráadásul,ha buknak oda a beugró meg a 4 évi fizu.
Megrostálná a képviselőjelölteket ez a rendszer. :))))
Nem kell ezt bevezetni, ez csak egy lehetőség ahogyan az eltilt szavazás is.

szvsz
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2013. 09. 02. 20:57
Előzmény: #101  Törölt felhasználó
"a cég tovább működik" - mint írtam: a NABI-ban volt x érték (a vételárat nem ismerem), azt megvették, és azóta is él és virul

"Az a Nabi, aki most is buszokat gyárt, ahhoz Rónáéknak már semmi köze nem volt és nincs."

ez így van, és én sem állítottam, hogy lenne köze

mindössze rávilágítottam arra, hogy

1. ha Róna, Soros et al "ge..ik", akkor voltaképp az egész kapitalista világ az
2. Róna, Soros et al kiszálltak a bizniszből jó pénzért (osztalék meg még ki tudja, mi)
3. korábban azt is "pedzegettem", hogy nem tudjuk, miért adta fel a NABI a "küzdelmet", de azt konkrétan leírtam, hogy a sales drasztikusan csökkenni kezdett (ha jól emlékszem, akkor 2001-ben)
4. sem Watson számait nem vitattam ,sem azt, hogy a NABI komolyabb problémákkal került szembe (ilyen a kapitalizmus, btw.)

most így hirtelen ennyi... tehát összefoglalva: ha a NABI sztori irtózatosan égő, akkor a Grabo meg a H-Bét ügye miért nem az? Ja, és a NABI 1992 és kb. 2001 között elég szépen elműködgetett :)

szóval (bármennyire is tudománytalan meg mondjuk úgy: furcsa a Róna Péter viselkedése pl. devizahitelek ügyben), azért nem egy lúzerről van szó, aki befektet x milliárdot, és bukik rajta / elbukja. másféle manager, mint Bajnai, de azért finoman szólva B. sem tévedhetetlen...
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2013. 09. 02. 20:46
Előzmény: #102  Törölt felhasználó
azt hittem, egyértelmű, hogy a "rosszindulatú megközelítés" híve vagyok... sztem kivettek belőle "mindent", amit lehetett, mert kezdett rosszul menni a bolt

folyt. köv.
Törölt felhasználó 2013. 09. 02. 20:33
Előzmény: #104  Törölt felhasználó
ennyi?
Törölt felhasználó 2013. 09. 02. 20:32
Előzmény: #92  Törölt felhasználó
De ahogy a szövegeidet nézem, a legostobább választási kampánynak is célközönsége vagy.
Törölt felhasználó 2013. 09. 02. 20:31
Előzmény: #92  Törölt felhasználó
Hát ez a véleményed egy indexes blogon is gyenge, egy gazdasági fórumon viszont szánalmas...
Törölt felhasználó 2013. 09. 02. 20:29
Előzmény: #101  Törölt felhasználó
Róna tehát vagy (jóindulatú megközelítés) béna volt, vagy (rosszindulatú megközelítés) átjátszotta a hitelezőknek.
Törölt felhasználó 2013. 09. 02. 20:21
Előzmény: #71  upgrayeddAKS
Aks, a Nabi sztorinak nézz utána, mert nem vagy képben:

"összefoglalva tehát: bár Róna nem bukott a NABI-n, sőt sokat nyert rajta, a cég tovább működik"

A Nabi tulajdonképpen klasszikusan csődbe ment, a hitelezők vitték belőle az értéket, egy üres cég maradt. Az a Nabi, aki most is buszokat gyárt, ahhoz Rónáéknak már semmi köze nem volt és nincs.

Topik gazda

upgrayeddAKS
upgrayeddAKS
3 5 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek