Ez elég szellemes és szemléletes. :) Nem minden fekete és fehér. Ha egy vezető elad, annak ezer és egy oka lehet, nem csak az, hogy tuti nem bízik a cégben. És a vezetők valóban nem lehetnek menő day traderek is, szóval én megbocsátok neki, ha szépen, ügyesen teszi a dolgát az alteoban.
Rengeteg oka lehet az eladásnak. Luczay Péternek 45454020 oka rá. Itt egy kis mese egy egészen másik Péterről, aki a NetZer0 Nyrt egyik vezetője. Péter a gyerekeinek akar önerőt adni az Otthon Start Programhoz. Kinézték az ingatlanokat, és szerette volna a program indulása mihamarabb megvenni azokat. Hétvégén kiszámolta hogy 8500 darab NZO részvény eladásával meg is lesz a szükséges önerő. Felsővezetőként nem adhatta el a részvényeket akármikor, a hétfőn megjelenő pénzügyi jelentést megelőző 30 napban tiltva volt bármilyen tranzakció. Hétfőn munka után azt látta, hogy a jelentés publikálásával bezuhant az árfolyam. Újraszámolt. 9100 részvényt kellene eladnia. Reggel idegesen várta a tőzsde megnyitását. Nem volt real-time előfizetése, nem trader ő, csak egy egyszerű manager. Így 9:20-kor tudta meg, hogy a részvény továbbra is zuhan; újra számolt, és már 10000 részvényt kell eladnia. Mit csináljon? Az árfolyam előbb lassan elkezdett emelkedni, majd újra lefele vette útját. Nem várhattot tovább, mi lesz ha a 10000 részvény is kevésnek fog bizonyulni? Beküldte a megbízást, és amikor látta az értékpapírszámlán megjelenni a pénzt, kicsit megnyugodva tért vissza a munkájához. Három nappal később, miközben a 10034 részvény eladásáról szóló formanyomtatványt töltötte ki, rápillantott az aktuális árfolyamra: a 3%-os hitel felvételének költsége 5 millió forinttal magasabbnak bizonyult mint azt várta.
Ez egy jó fórum nem tartom kéretlen tanácsnak amit írsz… Sok normális fórumtárs van itt általában nem spekulánsok; ahogy én se az vagyok… 58xx óta viszont sokat olvadt az egyenleg.. De 1-2 nap és megnyugszok Köszönöm az építő tanácsod.. Látjátok végül maradt a pozim.. Ha 5700 fölött nem adtam 5000 alatt miért adnám
Ahogy eddig is, ezután is úgy gondolom, hogy hosszabb távon ezek a "leöntések" apró tüskék (szépséghibák) lesznek majd a több éves árfolyam grafikonon. Én eszerint építem itt a pozícióm elég régóta.
😁 Remélem, hogy a többiek nem adták a héten, pár napon belül kiderül, hogy lesz-e még bejelentés. Varga Viktor szokott még adni. (szerintem a féléves jelentés előtt is érvényes a 30 napos vezetői tranzakciós tilalom, korábban nem adhattak. Jelentés, aztán másnap délelőtt adta).
Ez számomra érthetetlen, egy igazgatóhelyettes, aki nyilván hetek óta tisztában volt a cég eredményeivel miért a bejelentés után két nappal, akkor is minimum áron ad el! Elképesztő, remélem a cég fontos döntéseiben nem vesz részt!!!
Kéretlen tanácsnak nincs nagy népszerűsége, de próbáld jóindulattal olvasni, mert én azzal írom: Ha egy pozíció ilyen érzéseket tud kiváltani, akkor érdemes elgondolkozni hogy megfelelően van-e méretezve. Sokba kerülhet az, ha az ember hirtelen változó árfolyam által kiváltott érzelem hatására hoz befektetési döntést.
Alteo Nyrt.
egész magas színvonalú, és meglehetősen informatív (Wallis jelenlét ellenére).
a menedzsment is jónak tűnik.
ez az év már komolyabb EBIDTA-t és eredményt sejtet.
A METÁR életbelépése mérföldkő lehet a cég életében.
ugyan még illikvid, de 3 befektető kapott kb. 160 ezer db-ot a Wallistól, lasssan kezdenek forgalmat és közkézt csinálni.
Ez persze kell is, hiszen tőkeemelést terveznek. (Magyarországon kívül szeretnének terjeszkedni, ami a jelenlegi helyzetben inkább pozitívum)
Tevékenységileg E-Starhoz hasonlítanak (másban nem), de alternatív energiák felé mennek, kevesebb önkori és lakossági, több ipari ügyféllel.
A kötvényekből befolyó pénzből jelentős Ebidtát tereme4lő cégeket vettek eddig.
A Wallis miatt nem valószínűsíthető az E-Starhoz hasonló végkimenet.
Kérdés, mennyire akarnak kisbefektetőket is beengedni.