Egyértelmű, ugyanis termelni mindenki tud… És mivel nagyon sokszor nem akkor fogy amikor termelődik a tárolás a kulcs… Közép hosszú távon biztos hogy jó lesz jó lenne rövid távon is egy kis eredmény…
Igen! világos üzenet a vezetésnek… Eredmény kell és az hogy ne csak a vezetők profitáljanak hanem a részvényesek is… Ha a Következő negyedév jelentése nem lesz jó, Sajnos tovább fog lejjebb menni az árfolyam. Én még minden darabot tartok De nem örülök amit látok
Lehet, most még nem tudom, hogy mennyire örüljek ennek a nagy lehívásnak, azért látom, hogy mostanában költik a pénzt. Nem látunk bele a részletekbe, ha valami új dologhoz kell, az tök jó lenne, de az is lehet, hogy egy nagyobb része megy/ment az Éltex zárásra, és a tőkealapba is mehet még bőven ebből. Q1 végén volt kb. 7-8 Mrd cash (?), elment majusban ~3,5 új MRP programok elindítására (srv). Aztán 1,5 Mrd kezdő befizetés megy a tőkealapba. 40-ből most 26 Mrd hitelkeretet lehívtak. Nyilván közben befelé is jön valami az ALTEO alapműködéséből, nemcsak kifelé megy. Q2-ből meglátjuk. Erste szerint a cégcsoport létszáma duplázódhat az Éltexszel. Létszámnövekedést vajon figyelembe vették már a most indított új MRP programoknál, vagy emiatt megint plusz srv vásárlás lesz valamikor? Esetleg idén (Q3-4) már elindulhat egy kisebb saját tároló, ‘26 májusig meg a másik kicsi és a nagy is. Nagyon nyár van, de azért bármikor jöhet konkrétum meg valami új bejelentés. De kell a jó Q2 és Q3 is egy rövidebb távú meginduláshoz sztem. Közép-hosszútávon nem kérdés.
Alteo Nyrt.
egész magas színvonalú, és meglehetősen informatív (Wallis jelenlét ellenére).
a menedzsment is jónak tűnik.
ez az év már komolyabb EBIDTA-t és eredményt sejtet.
A METÁR életbelépése mérföldkő lehet a cég életében.
ugyan még illikvid, de 3 befektető kapott kb. 160 ezer db-ot a Wallistól, lasssan kezdenek forgalmat és közkézt csinálni.
Ez persze kell is, hiszen tőkeemelést terveznek. (Magyarországon kívül szeretnének terjeszkedni, ami a jelenlegi helyzetben inkább pozitívum)
Tevékenységileg E-Starhoz hasonlítanak (másban nem), de alternatív energiák felé mennek, kevesebb önkori és lakossági, több ipari ügyféllel.
A kötvényekből befolyó pénzből jelentős Ebidtát tereme4lő cégeket vettek eddig.
A Wallis miatt nem valószínűsíthető az E-Starhoz hasonló végkimenet.
Kérdés, mennyire akarnak kisbefektetőket is beengedni.