Köszi! Mint ahogyan már jeleztem, nincsen Alteo részvényem, de mindig szerettem volna venni. Annyira dinamikusan fejlődött, emelkedett és én meg közben más részvényekben voltam érdekelt, hogy nem sikerült vennem. Az, hogy azok az emberek távoznak, akiknek az eddigi eredmények köszönhetők elszomorít.
Amíg Chikán és Kovács itt vannak a szakmai vezetésben, addig én nem dobom. (a NER a know-how miatt nyúlta le a céget, mert hülyék ahhoz, hogy egy ilyen sztorit saját maguk összerakjanak nulláról.) Egyelőre - a mostani történések ellenére - én bízom a cégben, működik, és az év végi 4k körüli árfolyamban. Aztán majd kiderül, hogy jól döntöttem-e. Az a profilidegen híd-, alagút-, vasútépítés tevékenység, amit beleírnak hétfőn az alapszabályba új tevékenységként, még birizgálja az agyam, de hétfőn arról is kiderülhetnek dolgok, +/-. (Egyébként arra számítottam, hogy kereskedés után teszik ki a doksikat, hogy ne legyen hirtelen reakció egyik irányban sem, de ez nem sikerült.)
Fasza. Erre azért nem számítottam, hogy nem lesz oszti. :-/ Worst case rémálomban volt olyan verzió, hogy az új tulajok miatt nem lesz, mert mindent visszaforgatnak az új projektekre és egyúttal szívatják a maradó kicsiket, hátha emiatt eldobják még néhányan a papírt és tudnak még gyűjtögetni. . Azért a shortfólió megint túltolta a címet, merő rosszindulatból. Azt lehetett tudni, hogy az ig tagok lemondanak. Erre ezt hozza le főcímként.
Nem a legbíztatóbb, pláne az osztalék hírrel kombinálva, de Chikán marad ami mindenképpen pozitívum azért. Amíg ő marad addig én bízok abban, hogy az általános vízió marad.
Alteo Nyrt.
egész magas színvonalú, és meglehetősen informatív (Wallis jelenlét ellenére).
a menedzsment is jónak tűnik.
ez az év már komolyabb EBIDTA-t és eredményt sejtet.
A METÁR életbelépése mérföldkő lehet a cég életében.
ugyan még illikvid, de 3 befektető kapott kb. 160 ezer db-ot a Wallistól, lasssan kezdenek forgalmat és közkézt csinálni.
Ez persze kell is, hiszen tőkeemelést terveznek. (Magyarországon kívül szeretnének terjeszkedni, ami a jelenlegi helyzetben inkább pozitívum)
Tevékenységileg E-Starhoz hasonlítanak (másban nem), de alternatív energiák felé mennek, kevesebb önkori és lakossági, több ipari ügyféllel.
A kötvényekből befolyó pénzből jelentős Ebidtát tereme4lő cégeket vettek eddig.
A Wallis miatt nem valószínűsíthető az E-Starhoz hasonló végkimenet.
Kérdés, mennyire akarnak kisbefektetőket is beengedni.