Topiknyitó: ________ 2012. 10. 18. 19:39

ORBÁN TAKARODJ !!!  

Ez a topik azoknak a jóérzésű, jóravaló, szorgalmas magyar embereknek jött létre, akik megunták az elmúlt két év:

- gazdasági barkácsolását

- a kormány / FIDESZ folyamatos hazugságait

- a magyarok, európaiak, EU, IMF, befektetők folyamatos lekezelő HÜLYÉNEK nézését

- gazdasági visszaesést

- korlátozott szólásszabadságát

- magyaroknak fél-ázsiainak minősítését

- az ellenség nélküli szabadságharcát

- Orbán Viktor magyarok nevében történő nyilatkozatait

- stb......



magyarul ma már nyíltan ki meri mondani, hogy



ORBÁN TAKARODJ!!!!!
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
signal2
signal2 2022. 12. 10. 12:32
#90640
Európabajnok infláció, európabajnok kamatok, Orban takarodj!!! A.L.K.A.L.M.A.T.L.A.N.
Kizárólag a hatalma bebetonozásával, és a vagyona hrácsolásával foglalkozik.
badsector1
badsector1 2022. 12. 10. 12:29
#90639
"Tiborcz István állítja, nem használja fel az elnyert 156 milliós uniós támogatását"
  
hát persze, hogy nem használja fel a 156 milliót, ő 10 milliárdos nagyságrendű támogatáshoz van szokva.
Sehmet
Sehmet 2022. 12. 10. 12:29
Előzmény: #90636  signal2
#90638
Mááááá nácik is? Nem hagytál ki valamit? :)
Sehmet
Sehmet 2022. 12. 10. 12:28
Előzmény: #90633  badsector1
#90637
Nem a kormány tanárellenes, hanem a tanárok kormányellenesek. Egyik rokonkislány mesélte, aki most nyolcadik osztályos, hogy a tanárai (többen is) azt mondták nekik, hogy inkább menjenek szakközépiskolába, mert úgysem tudnak továbbtanulni, ugyanis most csak a kormányközeli gazdagok tudják megfizetni az oktatás költségét. A mi osztályunkban csak az ment pedagógusnak, akit máshova nem vettek fel.
signal2
signal2 2022. 12. 10. 12:26
Előzmény: #90635  Sehmet
#90636
Lásd meg: Völner, Simonka, Mengyi, Borkai, Szájer. 
Az olyan általánosítás, amit ideböffentettél, a vérbeli nacik sajátja...
Sehmet
Sehmet 2022. 12. 10. 12:24
#90635
badsector1
badsector1 2022. 12. 10. 12:21
#90634
"„Soha nem fogjuk feladni, ha ez évekig tart, akkor addig”"
"Szülői üzenet a semmire nem reagáló Orbán Viktornak: „Most már árulásnak érzem a gyerekeimmel szemben, hogy Magyarországon maradok, és ez szégyen.”"
   
a fideszes lazán elárulja a gyerekét, ha van neki, a csok pénzért gyereket csinálóról nem is beszélve.
badsector1
badsector1 2022. 12. 10. 12:10
Előzmény: #90625  Sehmet
#90633
"Az oktatást Magyar Bálint idején már úgy elcseszték, hogy annak helyreállítása elég nehéz feladat."
    
Semmi köze magyar bálintnak orbán tanárellenes bolondériajához. Amelyik kormány 12 év alatt csak rontani tud az oktatási és egészségügyi rendszeren, az teljesen alkalmatlan a kormányzásra, és ezt szerintem még egy kisdoktor sem vitatja. 
Sehmet
Sehmet 2022. 12. 10. 11:45
Előzmény: #90629  Ingarian
#90632
Szerintem éppenhogy nem a neoliberális modell szerint működik a magyar gazdaság, hanem az ellenkezőjeként. A neoliberális politika lényege a piaci vállalkozás prioritása. A gazdaság legfontosabb szabályozási helye a piac, a spontán piaci mechanizmusok, és ennek legfontosabb szereplője a piaci vállalkozás. Ennek lényege, hogy akkor működik jól a gazdaság, ha a piacon jelen lévő minden szereplő a vállalatok logikája szerint működik, azaz a cél a lehető legkisebb költséggel a lehető legnagyobb nyereség elérése. Eszerint a modell szerint az állam, mint a legnagyobb piaci szereplő, nem piaci logika szerint működik, mert az egész társadalom jóléte, a rend, a stabilitás, a biztonság, a szabadság, a közjó és az igazságosság értékei vezérlik működésében. Miután az állam nem piaci logika szerint működik, ezért a minél kevesebb és gyengébb állam a kívánatos. Tehát senkinek nem szabad beleszólást engedni a piaci folyamatokban, akik/amik nem a piaci logika szerint működnek, mert veszélyeztetik a profitot - ez a neoliberális gazdasági modell lényege.
Magyarország kormányzása kancellária-rendszerű, ahol a miniszterelnöknek van elsősorban felelőssége, a kormány tagjai külön-külön nem válthatók le. A kancellária típusú rendszer abban tér el a többi parlamentáris rendszertől, hogy a miniszterelnöknek kiemelt szerepet biztosít a politikai intézményi struktúrában, és ezzel párhuzamosan korlátozza a miniszterek parlamenti felelősségét, miközben a konstruktív bizalmatlansági indítvány intézményének bevezetésével lehetővé teszi a kormányozhatóságot. A kancellár határozza meg a kormány politikai irányvonalát, amelyet a minisztereknek követniük kell. A miniszterek politikai felelősséggel tartoznak a miniszterelnöknek. Ez német modell.
ngergo1985 2022. 12. 10. 11:41
Előzmény: #90629  Ingarian
#90631
Orbán nem klasszikus baloldali osztogatós, hanem nyugodtan ki lehet jelenteni, hogy kommunista sémákat követ. Hatóságilag megmondott árak, meghatározott kamatszintek (mint a 3%-os OTP kölcsön), visszaállamositás ahol csak tudnak (ugye amit Mészáros, Tiborcz meg a többi haver, rokon vesz, az végülis az övék,tehát az államé, jelenleg ők az állam), mert közben azzal etetik a népet, hogy így legalább nem fogja a mocskos multi kitakicskázni a profitot az országból, meg magyar tulajdonos fogja a magyar népet foglalkoztatni. Nyilván a tanultabb tudja, hogy az, hogy minden ágazatban kinyírod a versenyt, és elkezdessz kvázi újra monopolizálni, azzal kinyírod a versenyt. Jönnek az önkényes árak(vagy állami ármeghatározások) llletve jön a színvonal romlása. Milyen jó színvonalat nyújt jelenleg is pl a Magyar posta és a máv, ugye? Vagy az állami egészségügyi rendszer? 
Sehmet
Sehmet 2022. 12. 10. 11:32
#90630
Szabó Gabriellát nem rúgták ki, hanem a 2018-as, három évre szóló kinevezése lejárt, amelyet márciusi lejártakor nem követett újabb, határozatlan idejű megállapodás. Szabó Gabriella szerint a Fővárosi Törvényszék döntése mögött politikai okok álltak. Erről az Európai Bizottságnak benyújtott dokumentumban írt a bírónő; az EU Observer által megismert levélben Szabó állítja, hogy 2018-as lépését munkahelyi konfliktusok sora követte, hivatalos és informális utakon egyaránt támadták. Persze, erre csak Szabó hivatkozik, mivel állítása szerint azért nem kapott újabb kinevezést, mivel egy kurd nemzetiségű szír állampolgárságú férfi menedékjogot kért Magyarországon 2018 nyarán, de a kérelmét a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal elutasította, a férfit pedig kitoloncolták Szerbiába, amiben Szabó Gabriella előzetes kérdést intézett az Európai Unió Bíróságához, mivel szerinte uniós jogba ütközik a menekülttörvény szigorítása (A törvénybe ugyanis bekerült egy új, úgynevezett elfogadhatatlansági indok: elfogadhatatlan a kérelem, ha „a kérelmező olyan országon keresztül érkezett, ahol üldözésnek vagy súlyos sérelem veszélyének nincs kitéve, vagy ha abban az országban, amin keresztül Magyarországra érkezett, a megfelelő szintű védelem biztosított”.) A Helsinki Bizottság és Szabó Gabriella ténykedésének eredményeképpen az uniós bíróság a magyar törvényhozást kikerülésével akadályozhatja meg, hogy az illegális bevándorlókat kitoloncolják Szerbiába. Most a volt bírónő az Emberi Jogok Európai Bíróságához fordul, ahol - szerintem - nem jár sikerrel, ugyanis azt, hogy egy, határozott időre szóló kinevezést nem újítanak meg, nem kell indokolni. Az pedig, hogy ezt Szabó Gabriella mivel hozza összefüggésbe, egy dolog, majd a bíróság dönt most. Kíváncsian várom én is a végkifejletet.
Ingarian
Ingarian 2022. 12. 10. 11:26
Előzmény: #90627  Sehmet
#90629
Új fogalmakat kellene alkotni, mert pld. Orbán Fidesze már klasszikus baloldali osztogatós sémákat követ, mellette a neoliberális gazdasági modell és az erős egyszemélyi kontroll. Mondhatnám kevés rosszabbat ismerek ennél, talán a nyílt diktatúra. Mert ez ilyen sunyi, sompolygós, ráadásul ez az ötletelgetés fogja sírba vinni az országot, nincs egy koncepció, ami mellett végig lehetne vezetni a gazdaságot, bár volt, de annak itt az eredménye. A magyar modell megbukott, csak még a jónép nem veszi észre. A videóban amit valaki linkelt Kerecsendről a riportalany -> szar világ van, minden drága, szegények vagyunk , kire szavazott, Fideszre, jó ez neki? Persze. No komment.
ngergo1985 2022. 12. 10. 11:25
Előzmény: #90625  Sehmet
#90628
Csak hogy ki mit cseszett el a magyar oktatásban. A nevem alapján kiszámolható, hány éves vagyok. 2000-ben végeztem az általánost, és 2006-ban kezdtem a főiskolát. Teljesen jól megtanítottak írni, olvasni,számolni, pedig nem jártam elit iskolába, sőt. Egy agglomerációs suliba jártam. Az általános iskolai osztályomból kb a 30% ment tovább gimibe, vagy középiskolába, a többiek mentek a szakmunkásképzőbe. De minden nagyképűség nélkül állíthatom azt, hogy mind általánosban, mind a középiskolában sokkal mélyebb és színvonalasabb tudást kaptam, mint azok a 17-19 évesek, akik ma a felsőoktatásba kerülnek. Sajnos van nem egy tapasztalat a családban. Ma egy 19 éves alapvető dolgokat nem tud. A többség nem tudja ki volt Kádár, nem tudja felsorolni a körülöttünk lévő országokat sem. Meg lehet nézni a youtube-on olyan videókat, ahol az utcán kérdezik a középiskolásokat, alapvető dolgokról(mit ünneplünk augusztus 20-án).  Itt egy cikk hogy állunk  a Pisa teszt alapján nemzetközi szinten:
" A magyar diákok átlagpontszáma kis mértékben javult a legutolsó felméréshez képest, de 2009 óta így is mindhárom területen romlás látszik: olvasásban 18, természettudományokban 12, matematikában 9 pontos a visszaesés az elmúlt több mint  tíz évben. Emelkedett a nagyon gyenge teszteket írók aránya is:
OLVASÁSBAN 8, TERMÉSZETTUDOMÁNYOKBAN 9 SZÁZALÉKKAL TÖBBEN VANNAK AZOK, AKIK LEGFELJEBB A KETTES SZINTRE JUTOTTAK EL A PISA HATOS RENDSZERÉBEN.
Olvasásból a holtversenyes 30., matematikából a 33., természettudományos területen a 32. legmagasabb értéket érték el a magyar tanulók a 79 vizsgált ország, országrész között.
A 2009-es csúcsponthoz képest a legutóbbi, 2015-ös mérésen történelmi mélypontot ért el a magyar tanulók teljesítménye, minden területen mélyen az OECD-országok átlaga alá kerültünk, a természettudományos és a szövegértési kompetenciák különösen nagyot zuhantak."
Hozzáteszem, hogy ezek a ma 18 évesek, 2010-ben kezdték az általános iskola 1. Osztályát.
Kinek a felelőssége az szerinted, hogy  2010 óta folyamatosan romlanak minden mutatóban az oktatás mérhető eredményei? Hogy a van a munkaerőpiacon közel 70 ezer olyan bőven 35 év alatti, akik funkcionális analfabéták ma Magyarországon? 
Sehmet
Sehmet 2022. 12. 10. 11:07
Előzmény: #90615  Ingarian
#90627
Azért van még jobb- és baloldal, legfeljebb a pártok közül nincs olyan, amelyik mind gazdasági, mind politikai, mind kulturális kérdésekben ugyanannak az oldalnak az értékrendjét követné, amelyik oldalról a főbb jellemzői alapján besorolják.
euler 2022. 12. 10. 11:04
#90626
A bíróságokon belül még maradt csírája a függetlenségnek, de a hatalom már ott is berúgta mocskos csizmájával az ajtót. A harcot sok tisztességes bíró vívhatja csak meg, közülük az egyik Szabó Gabriella, aki most komoly részgyőzelmet aratott- és ne felejtkezzünk meg a most döntő másodfokú bíróság tagjairól sem.
https://www.facebook.com/hadhazyakos/posts/pfbid034pebHXbwDpPLfQJ9Eg61sQUQ6yFNhn93YrpoBYBgpJxYznBsoNsSMPagvr8QMponl
Sehmet
Sehmet 2022. 12. 10. 11:04
Előzmény: #90603  badsector1
#90625
Az oktatást Magyar Bálint idején már úgy elcseszték, hogy annak helyreállítása elég nehéz feladat. A felsőoktatásba például bevezették - az 1999-ben aláírt Bolognai Nyilatkozat alapján - az európai oktatásban addig nem használt az angolszász típusú, többciklusú képzési modellt (BSc-MSc). A mesterképzésben való részvételt korlátozták, éppen ezért már az alapképzésben le kellett adni szinte ugyanazt, amit a mesterképzésben fel kellett turbózni. Erre az egyetemi oktatógárda nem volt felkészülve. Az a pedagógusok felkészítésén és a jelenlegi oktatás színvonalán is látszik azoknál, akik a 2007-ben bevezetett mesterképzésben vettek rész. Ez van, kár más okra mutogatni. Ez szakmai kérdés, még csak nem is pénzkérdés, de különösen nem politikai hablaty.
Sehmet
Sehmet 2022. 12. 10. 10:51
Előzmény: #90609  Zsombéki
#90624
Bűnsegéd? A nemzetközi büntetőjog, a Nemzetközi Büntetőbíróság Statútuma nem igazán ismeri ezt a fogalmat. Az európai nemzetállamok kontinentális büntetőjogában ugye megkülönböztetünk pszichikai és fizikai bűnsegédet. Akkor ízlelgessük ezt a kettőt. A pszichikai bűnsegédnek tudnia kell a már kialakult szándékról, és azt erősíteni kell. Ilyen legfeljebb a Totó kutya lehetett. :)
Sehmet
Sehmet 2022. 12. 10. 10:46
Előzmény: #90612  sityaki
#90623
Akkor ezt lehet, hogy elírtam. 40 év alattiakat akartam írni. Ha ennyi kérdést intéznek hozzám, amire mind elvárják, hogy válaszoljak, akkor bizony néha a gyorsaság a tartalom rovására megy. Köszönöm a jelzést!
Sehmet
Sehmet 2022. 12. 10. 10:44
Előzmény: #90601  Ingarian
#90622
Nem mindegy, hogy ki csinálja meg? Nekem teljesen mindegy. Akkor jobb lenne, hogy egy vörösbáró újítaná fel? Mindenben az én pénzem is benne van, még az ellenzéki képviselők díjazásában is. Az irigységen kívül nem igazán látok olyan okot, ami miatt nem megyek oda, ha éppen akkor arrafelé lesz dolgom.
ngergo1985 2022. 12. 10. 09:25
Előzmény: #90618  badsector1
#90621
Lelki szemeim előtt látom, ahogy a 40-50-esek, de főként a nyugdíjasok százezrei ülnek le minden nap a laptopjaik elé, vagy veszik elő a nagy kijelzős telefonjukat,és lapozgatják az online híroldalakat. :) Leírtam tegnap, teljesen egy alternatív valóságban él. Ideologizál, a 21. század elején még mindig jobb és baloldalról beszél, közben meg nem akarja látni azokat a belső és külső gazdasági/társadalmi folyamatokat,amik az országban zajlanak.

Topik gazda

________
________
3 4 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek