Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
"Akkor ébredtem csak rá, hogy a technikai analízis nem működik, amikor egyszer fejre állítottam a chartot, de ekkor sem kaptam a korábbitól eltérő választ."
https://www.investing.com/currencies/xau-usd sima m5 bikacsapda.4515-nél, kicsit kihúzták. dettó az, mint tegnap NQ 30700 fölé 30730.. és egyből -200. vagy mint DAX 25300> 25380, és mára roló 24700-ig. Lendület.
ha arany shortot nyitok kb 2 másod perc után ki is vágott volna... mert amikor bele nyitottam kitörést vártam és az is jött csak kárász életü volt... hoszabb távon én is lefele várom amugy aranyat de most bele láttam egy jo trade lehetöséget csak kár h nem volt sok ideig tarthato...
nem értetted meg mire gondoltam... a tőke nem hagyja el a piacot csak a tech-et... ezért a dow tol el is várhato h szárnyaljon... a vix forditva van... ha emelkedik a piacon esés van ha csorrog lefele akkor nem várnak volatilitást a piacra ami ellen védekezni kel opciokkal...
általában Dow Jones gyengébb szokott lenni a többieknél. kivéve ha oda tolták a zsetont nq-ból S&P-ből. de mivel jelenleg mind a 3 emelkedik. Dow Jones akár eshetne is. +1.5% ATH Értem,h a DAX nem a Dow Jones, ha hasonló rv-ket tartalmaz. Tehát Dow Jones kitörő öröme semmivel nem magyarázható, főleg nem +2%-al. VIX A nyugalom szigetén. piros: ha esés van. zöld: ha emelkedés. DJ sűrűn azt csiálja,h kinyit +500 vagy -500, és lebeg, utána másnap a fordítottja. nyitó rés van, hátha betölti holnap ;-). Ennyi a logika.
dax egy külön ország külön kontinens külön idözona.. most csak az usa számit 5 ora elmult daxot záűrd be enyi volt mára... a széles piac nem támogatja az esést... opcios piac sem áraz esést... tech realizálás van ... enyit kel most jelen pillanatban érteni... és azt hogy japcsik, london, new york mikor hol pattogtatják a labdát... söpö most ér fel a pálya szélére ahonnan jöhet a short de mivel piaci szélesség nem támogatja az elképzelést hogy a piac esni fog ezért felejtös...
Én annyit értek, amit eddig is. Amit írtál. Éjszaka-napközben telebassza London és japó shorttal. USA nyit, és long, likviditás. longot pumpálják + zárják a shortokat a kicsik, így megy a szekér. Te irtad,h jön USA és önt, mindig csak addig önt, ameddig az érdekük, ez pedig az NQ 30150-130-110 aljakról, csökkenő aljak ++++ likviditás, megvolt a likviditás, és már 30330. Amikor Dow Jones ekkorát rakétázik, nagyon sűrűn visszaadja másnap, ez az impulzus vége +2%. Onnan pedig profitrealizáláls jön. Főleg ha a többi index nem támogatja a további rallyt. DAX vs. Dow Jones vvan kb párban, DAX esik több napja, Dow Jones meg ATH. Tök logikátlan.
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?