Topiknyitó: pampa 2011. 10. 22. 12:34

Demokratikus Koalíció néven új pártot alapít Gyurcsány Ferenc  

Az új párt neve Demokratikus Koalíció lesz, a parlamenti frakciót pedig Molnár Csaba vezeti majd.



A volt kormányfő ezt az általa vezetett Demokratikus Koalíció Platform első születésnapján jelentette be a Vasas Fáy utcai sportcsarnokában.



A volt miniszterelnök közölte, hogy a pártot formailag a már létező Demokrata Párt bázisán hozzák létre, annak nevét, alapszabályát és vezetőségét is megváltoztatva.



Ahogy az InfoRádió helyszínen tartózkodó tudósítója elmondta: Gyurcsány Ferenc szerint a Demokratikus Koalíció a szabadság és a szolidaritás pártja lesz. A demokratikus ellenzék egyik tagjaként Orbán Viktor rendszerének megbuktatása és az új köztársaság felépítése a célja az új formációnak.



Az Index értesülése szerint Molnár Csaba mellett Vadai Ágnes, Varju László, Vitányi Iván, Baracskai József, Ficsor Ádám, Kolber István, Szűcs Erika és Oláh Lajos tegnap már aláírta azt a nyilatkozatot, amelyben kijelentik, hogy csatlakozni fognak az országgyűlés új frakciójához. G



Gyurcsány Ferenc csütörtökön, miután Mesterházy Attila pártelnökkel tárgyalt, azt mondta: lényegesen nagyobb az esélye annak, hogy a Demokratikus Koalíció Platform távozik az MSZP-ből, mint hogy marad. A volt miniszterelnök azt már világossá tette, hogy ha mennek, akkor ezt az MSZP november közepén esedékes kongresszusa előtt megteszik, ő pedig lemond a Táncsics Alapítvány vezetéséről.



Veszélybe kerülhet a bejutás az MSZP számára szerintem.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
pandatag 2011. 10. 26. 10:35
Előzmény: #198  Törölt felhasználó
#200
Már nem mérgelem fel magam a politikusokon. Tegnap végigolvastam az öszödi beszédet újra link
Gyurcsány nem merte, és támogatás hiányában nem is tudta meglépni azokat az intézkedéseket/megszorításokat Szili szerint: reformokat - amiket most Orbánék megcsinálnak a 2/3 birtokában Ergo:a fidesz nekiállt annak amit az előzőek nem tudtak elkezdeni. Tehát: csak bábszinház ez az egész. A kutya ugat, a karaván halad.
De legalább a színészeket jobban megválaszthatnák. Pont.
Törölt felhasználó 2011. 10. 26. 10:19
Előzmény: #195  Törölt felhasználó
#199
Ez a nyilas engem is érdekelne.
De ha neadjisten a Jobbikra gondolsz, akkor ki marad?
Mivel MSZP ugye kilőve, akkor Fidesz-KDNP és LMP ellenzék?
Törölt felhasználó 2011. 10. 26. 10:17
Előzmény: #196  pandatag
#198
Nem egy jó brand (ahogy pénznyelő írta) az biztos.
Bár a másik oldalon is megvan a hasonló csapat Lázárral az élén, főleg amikor vehemensen magyarázza a munka törvénykönyvét, miközben soha az életben nem dolgozott a versenyszférában. Ennek ellenére milliárdos... látjuk, el lehet érni ezt a közszférában is.
Bár a versenyszféra is kicsit csalóka ebben az esetben, ugyanis ott is kapott valaki 700 milliós hitelt egy másfél milliárdos cég megvásárlásához, úgy, h a muterja a panelban lakik a mai napig.
Szóval szar az egész.
Törölt felhasználó 2011. 10. 26. 09:53
Előzmény: #195  Törölt felhasználó
#197
Melyik a nyilas párt jogutódja?
pandatag 2011. 10. 26. 09:45
Előzmény: #194  aliben
#196
Ti megnéztétek ezt a hármast Gyurcsány- Molnár- Ficsor? 3 beszédes arc.Reggel az ATV-n néztem Molnár Csabit. Egyszerűen irritáló szegény. Katasztrófa. Ezt a hármast így összeszedni, művészet. Gyurcsány se egy piskóta, de...:((
Szimpatikusabb beszélőgépet nem találtak?
No és,nem Feri a lényeg elvtársak, hanem pl. ez:
"A kínai bankkártyákat is elfogadják az OTP Bank hálózatában
Közel egy éves előkészítő munkát követően kedden ünnepélyes keretek között hajtották végre az első hivatalos China Union Pay vásárlási tranzakciót Magyarországon Az OTP Bank és a Kínai Népköztársaság kártyaszervezete, a China Union Pay 2010. november 26-i megállapodása értelmében a legnagyobb magyarországi hitelintézet lehetővé teszi a kínai kártyatársaság plasztikjainak elfogadását a bank ATM- és POS-hálózatán keresztül.
A China Union Pay (CUP) és az OTP Bank együttműködésének alapja, hogy Magyarország egyre kedveltebb úti célnak számít a kínai turisták körében..."
Törölt felhasználó 2011. 10. 26. 09:41
Előzmény: #1  pampa
#195
Az, hogy az MSZMP jogutódja eltűnik a Parlamentből annak éppen itt az ideje.
Demokratikus ország nem engedheti meg magának, hogy sem a nyilas párt, sem a kommunista párt jogutódja népképviseletet lásson el!

Ugyanakkor az szégyene az országnak, hogy éppen Gyurcsány (aki hazugságaival, elqrásiaval több kárt okozott az országnak, mint sok-sok MSZMP-s káder) pártja az, amelyik eltörölni képes a kommunista diktatúra -névváltozáson átesett- pártját!
aliben 2011. 10. 26. 08:44
Előzmény: #189  Törölt felhasználó
#194
arrol nem beszélve, hogy a fidesz után kétszer akkora kupacot kell eltakaritani.A Gyurcsány kupacában meg benne vannak a fideszesek meg az Mszp kommunistái.
Törölt felhasználó 2011. 10. 25. 22:57
Előzmény: törölt hozzászólás
#193
Ez most vicc akart lenni?
És nevetni is kell?
Törölt felhasználó 2011. 10. 25. 22:43
Előzmény: #189  Törölt felhasználó
#192
link
Sajna mindenki oda van ügyes bajos kis céges ügyeit intézni ,egy kis "politikai pozíciós háttér segítségnyújtással" kisegítve,ami persze fontosabb ,mivel akár 100-szorosa is lehet annak a sz.r havi 1-2 millának amit a parlamenti ülésekért kapnak!
Törölt felhasználó 2011. 10. 25. 22:14
Törölt hozzászólás
#191
Törölt felhasználó 2011. 10. 25. 21:46
Előzmény: #189  Törölt felhasználó
#190
Ja! Senkit nem akarok megtéveszteni: munkahelyi gépem más nicknevet "ismer".
S52Raptor = üvegtigris
Törölt felhasználó 2011. 10. 25. 21:44
Előzmény: #187  Törölt felhasználó
#189
Nagy tévedés haver.
Magam sohasem támogattam a szocipártot, annál inkább Gyurcit, aki - úgy láttam - valóban átfogó változásokat akar.
Nem az a kérdés, melyik a büdösebb. Az, hogy ha e két szarkupacot eltakarítjuk, milyen valódi alternatívát raknál a helyükbe.
Kérlek, csak a Jobbikot ne említsd!
Törölt felhasználó 2011. 10. 25. 21:39
Előzmény: #182  Törölt felhasználó
#188
"Tele van az ország ész nélküli hívőkkel."

A hozzászólásodból nem nehéz kitalálni, hogy te bezzeg nem vagy hívő. Illetve vagy, csak az ellenkező oldal hülyeségeit és hibáit igyekszel takargatni.

Nos azt már számtalan elemzés kimutatta, hogy a korrupció - bár kétségkívül létezik Mo-on - nem akkora tétel a feleslegesen elfolyó közpénzekből, mint azok az állandóvá váló tételek, amelyek a hiány valódi nagyságát adják.
Korrupció évente pár tízmilliárd? Nem kevés, de összegészében nem rengetné meg a költségvetést.
Ezzel szemben a minden évben jelentkező 13. havi a nyugdíjasoknak, a 13. havi a közszolgáknak, az egyszeri béremelés és annak közterhei éves, később többéves szinten viszont óriási összegeket tesznek ki. És persze a hiány finanszírozására felvett kölcsönök kamatterhei, amely 1000milliárdos nagyságrendű. Évente.
Na ez a sok.
A nokiás doboz haver, az aprópénz. Még ha amiatt lehet is számonkérőszékeket működtetni és élőt és holtat újabb és újabb ügyekkel feketíteni. Hogy ezzel is másra terelje a mostani kormány a hangsúlyt. De ez csupán színház. Hogy ne lásd a lényeget.
Nálad sikert értek el.
Törölt felhasználó 2011. 10. 25. 21:38
Előzmény: #186  Törölt felhasználó
#187
De ezt s52 Raptor-nak és hozzá hasonlóknak hiába boncolgatod ,nem ezt látják ,hanem azt,hogy melyik a rosszabb a f.s vagy a sz.r!Fidesz vagy MSZP?Egyik sem! Ameddig rájuk van bízva az ország vagyona ,addig szó sem lehet jobb létről!
Törölt felhasználó 2011. 10. 25. 21:35
Előzmény: #182  Törölt felhasználó
#186
Na ez a 100% -os oka ennek a nagy "válságnak".De még az okot mindig nem határozták meg sehol az egész világban,nem is fogják hisz ők azok!
Törölt felhasználó 2011. 10. 25. 20:44
Előzmény: #184  szivacs
#185
az megy már 21 éve , hogy jobban élünk mint lehetne ..

"...csak bírjuk ki még ezt az egy két évet és aztán rendbe jövünk .. "

csak az a baj, hogy valahogy azok a milliók soha nem bírják ki hogy megfelelőképpen szarabbul éljenek

pl. a minimálbéréből adja vissza a felét illetve tüntessen azért , hogy még alacsonyabb legyen- vagy esetleg emeljék duplájára az adót és a járulékokat .

választék van bőven , de szarnak igénybe venni ..

így akkor hogy ?

-ehelyett inkább követelődznek még többért ..

természetes hogy így nem lehet felelősen országot vezetni ..

tökéletesen értem orbán és matócsít dilemmáit ....

ezért olyan kicsi és szegényes pl. a terrorelhárító
csapat kontingensünk is meg a felszerelése is

szégyen
szivacs
szivacs 2011. 10. 25. 19:06
Előzmény: #182  Törölt felhasználó
#184
"Nem teszi vonzóvá a tanári pályát a pályakezdő pedagógusok fizetése - állapította meg jelentésében az Európai Bizottság. A dokumentum szerint a legtöbb országban a tanárok nem tudják megduplázni a fizetésüket a teljes karrierjük során. A legjobb a helyzet Luxemburgban és Dániában, Magyarország a sereghajtók között van a pedagógus-fizetéseket nézve, de van, ahol rosszabb a helyzet - számol be a Bruxinfo.
link

Csak Románia, Bulgária, Lettország, Észtország és Szlovákia pedagógusai keresnek rosszabbul, mint a magyar tanárok - derül ki az Európai Bizottság szervezete által készített jelentésből. A statisztikák szerint az általános iskolai és a középiskolai pedagógusok tekintetében is a sereghajtók között szerepel Magyarország.

A 2009/2010-es tanévben vizsgált adatok azt mutatják, hogy míg Lettországban egy általános iskolai pedagógus kevesebb mint 10 ezer eurót keres bruttóban egy évben, Magyarországon ez a szám 12-13 ezer euró között van. A lista másik végén Luxemburg szerepel, ahol egy pedagógus átlagosan 73 ezer eurót visz haza évente.

Igaz, ez kiugróan magas szám, a második helyen lévő Dánia is "csak" 42-43 ezer eurót ad átlagosan az általános iskolai pedagógusainak. Kiemelkedően magas a tanárok bérezése Liechtensteinben, Cipruson, Portugáliában, Németországban és Írországban is. Ezekben az országokban is megkeresik átlagban évente a 30 ezer eurót a tanárok.

Hasonló a helyzet a középiskolákban is. Magyarország ott is az alsó harmadban van. Egy középiskolai magyar tanár évente bruttó 18 ezer euró körüli összeget kap - állítja az Eurydice. Ezzel ugyanazokat az országokat előzzük meg, mint az általános iskolai kategóriában. A legjobban itt is a luxemburgi tanárok keresnek, átlagban 84 ezer euróval lesznek gazdagabbak minde évben, de kiemelkedő bérhez juthatnak a dán (54 ezer euró), az osztrák (52 ezer euró), valamint a holland pedagógusok is. Utóbbiak a 60 ezer eurós éves bért is elérhetik.

Az Európai Bizottság oktatáspolitikáért felelős biztosa szerint a nagy különbségek mellett a legfőbb gondot az jelenti, hogy a pedagógusok átlagbére alacsony, és így nem teszi vonzóvá a tanári pályát. Androulla Vassiliou azt mondta, a tagállamok többségében egy pedagógus nem tudja megduplázni a fizetését az életpályája során. Ezek közül csak Románia, Ciprus és Portugália a kivétel, igaz, náluk a 20 évet is elérheti, míg egy pedagógus eléri a megszerzhető legtöbb bért - jegyzi meg a tanulmány.

A jelentés megvizsgálta azt is, hogy a gazdasági válság hogyan hatott a pedagógus-bérekre. Ebből kiderült, hogy a 2008/2009-es tanévben Európában csak Magyarországon csökkent a tanárok átlagkeresete. Egy évvel később a magyar szint stagnált, akkor viszont már a görög, a román, spanyol, a lett és az ír mutató is gyengült.

A válság idején Hollandia és Lengyelország még növelni is tudta a pedagógus-fizetéseket.
Törölt felhasználó 2011. 10. 25. 18:45
Előzmény: #177  Törölt felhasználó
#183
Az Mszp ellenzékben egy egymással marakodó birka nyáj, a Fidesz egy ország boldogulása ellen - merthogy az ország szívásánál lehetett mutogatni a kormányra- mindent megtevő aktív véreb falka volt. Pici különbség.
Törölt felhasználó 2011. 10. 25. 18:27
Előzmény: #167  Törölt felhasználó
#182
No, ezen mindig röhögőgörcsöt kapok, hogy a béka segge alatt lévő fizetések béka segge alatti szintentartása ("nagy osztogatás") tette tönkre az országot.
Az ország meg olyan cégek, mint bkv, máv stb. vízfejháztartásának, képviselők és egyéb tűzhöz (országház, máv, építőipar stb.) közel álló "legeurópaibb" osztogatása persze semmit nem okozott.
Nem számít az, hogy hány milliárdot nyomnak ezekbe a félkapitalista-kommunista vállalatokba (és nyomnak tovább más vállalkozásokba).
Nem számít, hogy sokkal többször építik/újítják ugyanazt az utat, mint Európában bárhol és sokkal többért. És nem számít, hogy ebből a sokkal többől még több lesz, mert a haver véletlenül kicsúszik a költségvetésből.
Nem számítanak a nemzeti gödrök, az elavult és eladhatalan parkoló autómaták, melyet extra áron csak vizitdíj autómatának adtak el.
stb. (A végtelenségig lehetne sorolni.)
Csak annak a rohadt pedagógusnak a fizetésemelése számít... csak az vitte csődbe az országot.
Vicc az egész. Tele van az ország ész nélküli hívőkkel.
szivacs
szivacs 2011. 10. 25. 18:02
#181
"Nagy különbségek vannak a frakcióhoz tartozók és a független képviselők parlamenti felszólalási lehetőségei között, mint ahogyan a bizottsági helyek eloszlása és az állami támogatás miatt is kulcskérdés, hogy megalakíthatja-e most frakcióját az MSZP-ből távozó tíz képviselő, vagy csak fél év elteltével nyílik erre lehetőségük.
A felszólalási lehetőségek közötti eltérésről sokat elmond, hogy az adótörvények keddi általános vitájának hatórás időkeretében a legkisebb - 15 tagú - frakciónak, az LMP-nek 41 perce van szólni, míg a függetlenek összesen tíz perccel gazdálkodhatnak. A Kövér László házelnök jövő heti döntéséig mindenképp függetlennek számító tíz gyurcsányista képviselőnek ezen kellene osztoznia az edelényi Molnár Oszkárral, a Jobbikból kizárt Pősze Lajossal, az LMP-frakcióból kilépett Ivády Gáborral és a szocialistákat otthagyó Szili Katalinnal.

A frakciókkal szemben a független képviselőknek nincs lehetőségük napirend előtti felszólalásra és arra sem, hogy a kormánytagok napirend előtt elmondott szónoklataira reagáljanak. Korlátozottak az interpellációs lehetőségeik is, ugyanis amíg a frakcióknak biztosítják, hogy minden ülésen legalább egy-egy interpellációt és kérdést feltehessenek, a független képviselők esetében a házszabály csak azt rögzíti, hogy a házbizottság létszámukat figyelembe véve ad lehetőséget az interpellációik és a kérdéseik elmondására.

A házszabály alapján minden frakciónak az összes parlamenti bizottságban helyet kell kapnia. Az Országgyűlésben húsz állandó bizottság működik, így ha megalakulhat a Demokrata Párt frakciója, akkor mind a tíz tagja két-két testületben vállalhatna szerepet. Ezzel szemben a független honatyákat csak egy bizottsági hely illeti meg, a házszabály ugyanis annyit mond ki, hogy - a kormánytagok és az államtitkárok kivételével - minden képviselőnek lehetővé kell tenni, hogy legalább egy állandó bizottság munkájában részt vegyen. Ugyanakkor ez nem kötelező: a tízek egyike, Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök például egyetlen bizottságnak sem tagja.

Ráadásul a bizottsági munka a képviselők díjazásában is meghatározó, igaz, a második testületi tagságot már szerényebben jutalmazzák: a bizottsági részvételért havi 162.330 forint jár a 231.900 forintos képviselői alapdíj mellé (amit jelenleg választókerületi pótlék és a vidéki képviselők esetében lakhatási támogatás egészít ki), míg a második bizottsági tagságért már csak újabb 57.975 forint.

Biztosan rosszul jár anyagilag a szocialista frakcióból való távozással Vadai Ágnes, aki a nemzetbiztonsági bizottság elnökeként havi 278.280 forintot vehetett fel. A politikus akkor sem maradhatna a testület élén, ha a Demokrata Párt azonnal frakciót alakíthatna, mivel annak vezetése hagyományosan a legnagyobb ellenzéki erőé. Ha most nem alakíthatnak képviselőcsoport a Demokratikus Koalícióhoz tartozók, a hozzájuk utolsóként csatlakozó Oláh Lajos valamivel kevesebb mint 1,1 millió forintos jövedelme is csökkenni fog, a fenntartható fejlődés bizottságának alelnökeként ugyanis a képviselői alapdíjjal megegyező összeget kap. Függetlenként viszont szinte biztosan nem lehet bizottsági tisztségviselő.

A Demokratikus Koalíció egyszersmind jelentős anyagi támogatástól esik el, ha csak fél év elteltével alakíthat frakciót. A hatályos szabályok szerint a képviselőcsoportok a működésükkel járó kiadásokra havonta frakciónként 25 képviselő alapdíjával megegyező összeget (azaz 5,8 millió forintot) vehetnek igénybe, ami kiegészül képviselőnként a kormánypártok esetében az alapdíj 55, az ellenzékiek esetében 85 százalékával. Az LMP frakció így évi 105 millió forintból gazdálkodhat, míg a Demokratikus Koalíció esetében ez az összeg - az MTI számítása szerint - nagyjából 93 millió forint lenne. Vagyis a féléves kötelező függetlenség miatt ennek a felét, 46,5 millió forintot bukna el a párt, miközben a független képviselők csak a hozzávetőleg 232 ezer forintos alapdíjukkal egyező összeget vehetnek igénybe működési kiadásokra.

Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök szombaton jelentette be, hogy az MSZP-ből kilépve Demokratikus Koalíció néven új, nyugatos, polgári balközép pártot alapítanak a már létező Demokrata Párt bázisán, annak nevét, alapszabályát és vezetőségét is megváltoztatva. Közölte továbbá, hogy az MSZP-ből vele együtt távozó politikusok létrehozták a párt parlamenti frakcióját.

Mesterházy Attila, a szocialisták frakcióvezetője hétfőn arról tájékoztatta a házvezetést, hogy tíz képviselő - Baracskai József, Ficsor Ádám, Gyurcsány Ferenc, Kolber István, Molnár Csaba, Oláh Lajos, Szűcs Erika, Vadai Ágnes, Varju László és Vitányi Iván - kilépett az MSZP képviselőcsoportjából. Molnár Csaba - aki vasárnap azt közölte Kövér Lászlóval, hogy vezetésével a tízek megalakították a Demokrata Párt parlamenti frakcióját - viszont azt hangsúlyozta, hogy nem léptek ki a szocialista frakcióból, és ki sem zárták őket, frakciótagságuk így az új képviselőcsoport létrejöttével szűnt meg, azaz nem kell fél évre a függetlenek közé ülniük, hanem azonnal önálló frakcióként működhetnek.

Kövér László azután kezdeményezi majd az üggyel kapcsolatban szükséges döntések meghozatalát, hogy a hét végén hazatér latin-amerikai útjáról, a tíz képviselő addig függetlenként tevékenykedhet.
MTI"

Topik gazda

pampa
3 5 4

aktív fórumozók