Topiknyitó: Törölt felhasználó 2010. 12. 30. 15:23

LCD, LED vagy plazma  

Sziasztok!

Gondoltam létrehozok egy olyan témájú fórumot, ahol a jelenleg kapható "vékony" tv-kről tudja elmondani mindenki a tapasztalatát, ha éppen unatkozik a kerekedés alatt itt az ünnepek alatt...aztán a nyereségből vett tv vételéhez jó segítséget nyújthatnak majd a hozzászólások.

Üdv. T.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2011. 09. 20. 13:52
"Az Antenna Hungária folytatja a digitális földfelszíni televíziós szolgáltatások fejlesztését, a társaság 2011. október 1-jétől a harmadik DVB-T multiplex elindításával 13 teljesen új programot kínál. Ezzel immár 31 televíziócsatorna műsora fogható a DVB-T platformon...

Az új MinDig TV Extra Családi csomag 13 népszerű csatornát kínál a jelenlegi 7 szabadon fogható és az Alapcsomagban szereplő 10 program mellé:

Viasat 3, Comedy Central, Universal Channel, Spektrum, History, Sport 1, Sport 2, Minimax, Cartoon Network, PRO4, Prizma TV, Muzsika TV és Dorcel TV.

Október 1-jétől az AH a 30 csatornás csomagot akciós, 1 990 forint/hó áron kínálja. A 13 új program a B multiplexen lesz elérhető."
link
Törölt felhasználó 2011. 08. 30. 08:59
Előzmény: #82  expimista
koax kábelen jön a jel..... a tv az DVB-T és DVB-C szabványt is tudja ...a jelet a dekoderkártyáról kapja a conax modulon keresztül
expimista
expimista 2011. 08. 29. 21:58
Előzmény: #75  Törölt felhasználó
Ott a kutya elásva hogy doboz nélkül nem ad digitális jelet
expimista
expimista 2011. 08. 29. 21:41
Előzmény: #71  expimista
Van!Digi kábel.Analóg és digitális egy kábelen,a TV majd kikeresi ami neki kell,vagy amire beállítják.
Törölt felhasználó 2011. 08. 29. 21:40
Előzmény: #77  Törölt felhasználó
a tv oldalán van a kártyanyilás ahova a t-homos kártyát teheted, de kell hozzá a conex kártyamodul ugyan úgy mint a mindigtvnél én úgy tudom, hogy mükődik minden szolgáltató kártyájával lehet az upc-is és t-hom is

link
expimista
expimista 2011. 08. 29. 21:39
Szolgáltatótol független?
expimista
expimista 2011. 08. 29. 21:37
Előzmény: #74  Törölt felhasználó
Igen ezzel tisztában vagyok.Ezeket a boxokat eredetileg azokhoz a televíziókhoz adták-adják amelyek nem képesek a digitális jelek feldolgozására.Amennyiben pézt kérnek a kártyáért,fizetnék is érte,de doboz nem kell.Gondolom a jelenlegi előfizetési díjban /és csomagban/ is van előfizetéses program.
Törölt felhasználó 2011. 08. 29. 21:30
Valahogy elképzelhetetlennek tartom, hogy a szolgáltató az ügyfeleinek nem ad külön kártyát, de egy áruházban meg forgalmazza.
(Gondolom nem mindigtv-ről van szó, hanem kábeltv-ről.)
Törölt felhasználó 2011. 08. 29. 21:29
az még nincs
Törölt felhasználó 2011. 08. 29. 21:21
Előzmény: #66  expimista
conax kártyát tudsz venni az auchanban 12000.- a dobozt meg felrakod a szekrény tetejére, ha ráteszed a külső HDD-t a sony megformáza és máshoz nem tudod használni csak a tvhez
Törölt felhasználó 2011. 08. 29. 21:15
Előzmény: #73  expimista
De ez nem így működik.
Van kódolatlan adás, azt nézheted kártya nélkül, van olyan szolgáltató, aki ad külön kártyát, van olyan, aki nem.
Ha nem ad kártyát és kódolt az adás és nem ad felvevős dobozt, akkor csak azt tudod felvenni, amit a tv-be dugsz be, mert az már kódolatlan.
expimista
expimista 2011. 08. 29. 20:42
Előzmény: #72  Törölt felhasználó
A "Hülye azért nem vagyok" boltba mondták hogy nem kell hozzá semmi set-top box,csak a szolgáltatótol kell kérni ezt a kártyát.Most a szolgáltató ezt nem akarja adni.A tv tipusa:SONY KDL-46EX720.Maga a TV képes minden féle boxok nélkül rögzíteni.
Törölt felhasználó 2011. 08. 29. 20:13
Mármint melyik "dobozt"?

1. doboz: tv tuner, pl. hdmi kimenettel (ez, amit adnak)
2. doboz: pl. hdmi bemenettel, mely rögzít (ez lehet akár pc is)

Ha az 1. doboz nem tud rögzíteni, akkor kell a 2. doboz. Az első doboz pedig adott esetben azért kell, mert olyan kártyát fogsz kapni, ami csak a hozzáadott dobozzal működik. (Ha a kártya bármivel működik, akkor elvileg beteheted a tv-be is, feltéve, ha van ci interface-e, vagy persze a pc-be is, vagy akármibe.)
expimista
expimista 2011. 08. 29. 20:00
Előzmény: #67  Törölt felhasználó
Na ez az!Pont a "dobozt" szeretném kiküszöbölni,meg a sok vezetéket.Plusz azt hogy a XXI-ik században lenyúljanak!Nekem "csak" egy mezei digitális jelre volna szükségem.
Törölt felhasználó 2011. 08. 29. 19:50
Előzmény: #55  alexkidd
Nekem is egy LG 47" lcd tv-m van és nem húzta a képet a leggyorsabb xbox játékoknál sem ,sőt tökéletes kép volt!De még mindig nem használom a laptopon kívül semmi hd-s dologra,mivel x-boxom már nincs!!!1080p felbontásnál iszonyat képeket tud adni!!!Egy film vagy műsor brutálisan jobb egy kisebb felbontásúhoz képest,százszorosa élmény!
Törölt felhasználó 2011. 08. 29. 19:48
Előzmény: #63  Törölt felhasználó
"Ez biztos nem havazza a képet :) [400 Hz]"

Ja, biztos nem. :)
Azon kívül, hogy emberi aggyal kb. felfoghatatlan a másodpercenkénti 400 képkocka a normál tv adásoknál meg esetleg úgysem kap többet, mint 25, úgyhogy, ha nincs interpoláló algoritmus (mely nem létező képkockákat hoz létre valószínűség alapján, ami még akár ronthat is a dolgon), akkor bizony 16x fog megjelenni ugyanaz a képkocka. (Parasztvakításnak kiváló. ;))
Törölt felhasználó 2011. 08. 29. 19:42
Előzmény: #65  watson
Mondjuk én inkább azt kérdezném, hogy hogy van pofájuk pl. a hologram, vagy pl. a gáz atom gerjesztésű technológiák létezése után 3D-nek nevezni ezt a pseudo 3d technolóiát.

Leila hercegnő miben fog megjelenni 8D-ben? :D
Törölt felhasználó 2011. 08. 29. 19:38
Előzmény: #66  expimista
Természetesen, ha a tv nem is tud bármelyik bemenetéről felvételt készíteni, attól még a dobozból kijövő bármilyen - immáron nem kódolt - jelent scart, hdmi stb. lehet rögzíteni.
Pl. maradhatunk a jó öreg video rekordernél scart esetén, vagy akár alkalmazhatunk pl. hdmi bemenetű kártyát pl. pc-ben. (Vagy bármilyen erre alkalmas hasonló dobozzal.)
Tehát lehetőség van... kérdés az, hogy értelme van-e, meg megéri-e.
expimista
expimista 2011. 08. 29. 18:57
Gondom a következő:
Kinéztem egy SONY 117cm-es televíziót,ami elméletileg rögzíti a műsort külső merevlemezre,vagy pendrive-ra.A gond az az hogy a szolgáltató nem akar adni Konax kártyát,hanem rám akarja sózni a gagyi beltériét a drága csomagjaival.Tehát simán digitális jelet nem ad,csak az ő beltérién keresztül.Viszont a TV így nem rögzíti a műsort.Egyedül a Digi-kábel ami adja a digitális jelet csont nélkül,de ez még felénk nincs.Jelenleg T-Home-nál vagyok,de koccolok mihelyst lehet.Esetleg ha valaki tud valami megoldást(egy trükköt)megköszönném!
watson
watson 2011. 01. 21. 23:14
3D TV: link :D

(amúgy kamu a dolog de jóóóóó ;)
Törölt felhasználó 2011. 01. 05. 09:14
Előzmény: #63  Törölt felhasználó
Hát, állítólag a Sony LCD tv-i nem a legjobbak kábeladásokra...
Törölt felhasználó 2011. 01. 02. 13:46
Előzmény: #62  pampa
Urak!

Azt kell mondjam, hogy pedig én a Sonyt favorizálom, ill. sharpban láttam brutál jót, ennek ellenére az edigitalon az LG, Samsung, Philips, Panasonic, Sony versenyben ez maradt állva:

Ez biztos nem havazza a képet :) [400 Hz]

LG 47LX9500
LG 55LX9500
pampa 2011. 01. 02. 12:44
Előzmény: #55  alexkidd
Ezen elég jó a kép. LG 42LE5300
link
Törölt felhasználó 2011. 01. 02. 02:18
Előzmény: #57  watson
"Nekem nem jött be 42"-nál lcd-n a gyorsabb képmozgások jobban érzékelhető 'darabossága' sem egy normál TV adás esetében. Ezt egy nem csúcskategóriás Samsung LCD és egy Panasonic Viera Plasma összehasonlításában mondom."

Nekem egy 50"-es Samsung plazmám van 3 éve, nem full HD-s, csak HD ready-s. És a gyorsabb képmozgások "darabossága" (különösen grafikai ábráknál) azon is érezhető.

"A plazmát én jobban élveztem kis szögekből is (pl. konyhából bepillantani egy műsorra miközben 'heggesztem' a reggelimet ;)"

Ez teljesen így van. A hálóba egy 32"-es LCD-t vettem, az is HD ready, Panasonic, és az bizony érezhetően szarabb kisebb szögből. Sőt a fel-le irányra érzékenyebb, mint oldalra, ezért nagyon pontosan be kellett lőni, hogy az ágyból fekve, hogyan nézzed pont merőlegesen és ha már nem úgy fekszünk, zavaróan rosszabb nézni. Nyilván a mai gépek már kevésbé érzékenyek erre, ez is már 3 éves.

Topik gazda

Tippmix46
1 1 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek