Topiknyitó: Törölt felhasználó 2017. 10. 22. 08:59

Tudomány és Csillagászat  

http://index.hu/tudomany/2017/10/16/gravitacios_hullam_neutroncsillagok_ligo_tobbcsatornas_csillagaszat_kozmologia/
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2021. 01. 17. 17:07
Előzmény: #2054  lo5o_
Még mindig nem írtad le, hogy mit értesz evolúció alatt, viszont sotime szoknyája mellé már a kukkerét is a fejedre húztad. 
Ennyire talán csak nem ijesztő ez az ártatlan kérdés...
sasa44 2021. 01. 17. 17:04
Előzmény: #2051  Törölt felhasználó
"Felebarátom,ha hiszed ha nem,hívőnek senki sem születik,aki jelenleg hívő az nem volt az előzőleg".  Véletlenül itt mondtad ki az igazat felebarátom. Senki sem születik hívőnek! Hívő csak akkor lesz valakiből, ha valaki elHITETI vele, hogy van isten és az el is hiszi, hogy van . Pontosan ez a vallás alapja.
lo5o_ 2021. 01. 17. 17:00
Előzmény: #2050  Törölt felhasználó
Melyik része nem világos annak, hogy valami NEM létének a CÁFOLATával lehet előre jutni, ha tudományos elméletekről van szó? Az emberi érzelmek létének bizonyítása nem ekvivalens ezzel, mivel nem valaminek a NEM létezéséről szól.
Törölt felhasználó 2021. 01. 17. 16:59
Előzmény: #2055  flyati
A mi "szektánk-nak"elég,tisztán Jézus tanítása a Bibliából,Ha érdekel mit tanított Jézus azt a Bibliában elolvashatod,ha meg nem,az  legyen a Te bajod,nekem csak annyi a dolgom,hogy Jézusra mutatok,a többi már nem rajtam múlik. Szabad akaratot adott Isten minden teremtményének.
Törölt felhasználó 2021. 01. 17. 16:54
Előzmény: #2048  badsector1
Igen találkoztam ilyennel,pld,mindjárt itt ez a fórum ahol ,Isten hívők beszélnek,Jézusról a tanításáról,mig az azt nem ismerők magaslóról bírálják pökendően úgy,hogy még csak nem is ismerik Jézus tanítását.Köszönöm,hogy behoztál megint valaki mástól bölcs  gondolatmenetet :)
flyati 2021. 01. 17. 16:53
Előzmény: #2036  Törölt felhasználó
Nem kaptam választ:) Csak abból a könyvböl idéztem ahonnan  te is  .  Lehet hogy a szektátok Jézust elfogadja de a Bibliát nem ?
lo5o_ 2021. 01. 17. 16:49
Előzmény: #2047  Törölt felhasználó

"Pedig érdekes mondat volt, amit írtál. Szívesen olvastam volna, hogy mit is értesz pontosan evolúció alatt. Kár, hogy egyből sotime szoknyája mögé bújtál ijedtedben."
.
Nem kell semennyivel sem többet belegondolod abba, mint amit írok. Én annyit kérdeztem kukkertől, hogy mivel magyarázza a baktériumok és vírusok fejlődését, ha neki az evolúció bla-bla-bla. Erre írta sotime, hogy a természet változása szerinte oké. Itt feltettem, hogy az élőlények változására gondolt, de inkább a saját szavait használtam.
.
Szerintem az élőlények változása az evolúció.
Törölt felhasználó 2021. 01. 17. 16:47
Előzmény: #2029  Törölt felhasználó
Mutass egy Istent.
Tényleg kíváncsi vagyok rá!!!! Komolyan!!!!
Hol van?
Naaaaa!!!
Mutimegmutimeg!!! :)
Törölt felhasználó 2021. 01. 17. 16:45
Előzmény: #2050  Törölt felhasználó
Érzik és tudják.....
Mi van ha rosszul érzik és rosszul tudják?
A fejlődés azt jelenti, hogy rájövünk, korábban valamit rosszul gondoltunk, csináltunk.
Na ezért nem fejlődik a vallás. Képtelen beismerni a hibáit. 
Persze, mert ha beismerné, a létezése kerülne veszélybe.
Törölt felhasználó 2021. 01. 17. 16:42
Előzmény: #2049  lo5o_
Felebarátom,ha hiszed ha nem,hívőnek senki sem születik,aki jelenleg hívő az nem volt az előzőleg,és sokan vagy a többség nem hívőként olvasta először Jézus tanítását,de ha nem érdekel akkor ne olvasd,persze kérdés,hogy ha nem ismered Jézus tanítását akkor mi alapján akarsz olyanokkal vitázni akik meg arra hivatkoznak .Nem,nem sakk-matt,ez még csak sakk majd ha eljön e világi létünk utolsó pillanata az lesz a matt.
Törölt felhasználó 2021. 01. 17. 16:34
Előzmény: #2044  lo5o_
Logikai láncolatot építesz úgy,hogy nem érted rá a logikai cáfolatot,ha nem tudod azt bebizonyítani ,hogy van érzelmed tudományosan akkor az nincs is a logikád alapján,ez volt a válaszom a feltett logikai láncolatodra,Vagyis a logikai láncolatod alapján nincs érzelmed.Nincs emberi érzelem.Az,hogy számodra nem létezik Isten,még nem jelenti azt,hogy más ne érezné,hogy de,létezik.Két hívő ezért nem fog azon vitázni,hogy létezik-e Isten,mert ugyan azt érzik és tudják,aki viszont nem érzi azt mint egy hívő annak nem lehet átadni az adott érzést,ezért nincs értelme senkit sem győzködni,hogy hívő legyen,ez csak önszántából működik,ha majd hívő lesz akkor pont ugyan azt fogja érezni mint egy másik hívő,addig viszont nem.
lo5o_ 2021. 01. 17. 16:32
Előzmény: #2045  Törölt felhasználó

"A tudatlanságot pedig az okozza,hogy nincs kapcsolatuk Istennel,mert mint már írtam,Isten segítsége nélkül,Jézus tanítása sem értelmezhető tisztán."
.
Akkor nem értem miért jössz egyfolytában azzal, hogy mindenki olvassa el Jézus tanítását, hiszen nyilvánvaló, hogy akiknek ajánlgatod, azoknak nincs kapcsolata Istennel, és úgysem fogják megérteni. Sakk-matt.
badsector1
badsector1 2021. 01. 17. 16:30
Előzmény: #2045  Törölt felhasználó
"A tudatlanságot pedig az okozza,hogy nincs kapcsolatuk Istennel,"

Ezt érdemes elolvasnod:
"Biztosan találkozott már ön is azzal a jelenséggel, hogy bizonyos embereknek minél kevesebb tudásuk van egy adott területen, annál nagyobb az önbizalmuk. A Bertrand Russellnek tulajdonított bölcsesség szerint Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak viszont mindig tele vannak kételyekkel.Ennek remek illusztrációja például tetszőleges zenei tehetségkutató első selejtezőköre, vagy a direkt erre a hatásra rájátszó egysejtű-vetélkedő. John Cleese, aki a Monty Python oszlopos tagjaként valószínűleg tud egyet s mást az emberi hülyeségről, ugyanezt úgy fejti ki, hogy bizonyos szint alatt az embernek még ahhoz sincs elég esze, hogy egyáltalán észrevegye, hogy hülye:John Cleese a hülyékrőlAz effektust természetesen a tudomány is észrevette, megvizsgálta, és megerősítette a létezését. Kísérletekkel igazolták például, hogy az emberek 94 százalék-a az átlagnál intelligensebbnek tartja magát. Két amerikai pszichológus, David Dunning és Justin Kruger (a Cornell amerikai elitegyetem kutatói, róluk beszél Cleese is a videóban) vállalkozott arra, hogy megfejtse ennek a jelenségnek a hátterét, munkásságukért 2000-ben IgNobel-díjat kaptak. A kutatásukat állítólag a világ legostobább bankrablójának története inspirálta, aki citromlével kente be az arcát, mert azt hallotta, hogy a láthatatlan tinta is abból készül, ergo az ő arcát se tudják majd felismerni a szemtanúk és a biztonsági kamerák (fel tudták).Dunningék a kísérleteikben egyetemistákkal írattak teszteket különféle tantárgyakból, és megkérték őket, hogy ezzel együtt értékeljék a saját tudásukat az adott területen. Azt tapasztalták, hogy a teszteken legrosszabbul teljesítők rendre túlbecsülték a képességeiket, míg a jól teljesítők nagyjából reálisan értékelték, vagy alábecsülték magukat. A legérdekesebb akkor következett, amikor egy későbbi kísérletben a tesztalanyokat szembesítették is az eredményekkel: a leggyengébb eredményeket elérők ennek hatására sem változtatták meg az önértékelésüket, ragaszkodtak ahhoz, hogy ők igenis nagyon otthon vannak a témában, és a teszt csak véletlenül sikerült félre. A kutatók négy következtetést vontak le, amelyek bármilyen jártasság esetén megfigyelhetők, legyen az egy tudományág, az autóvezetés, vagy egy játék ismerete. Az adott területen szélsőségesen inkompetens emberek:
  • Nem képesek felismerni a saját hiányosságaikat.
  • Nem képesek felismerni a náluk magasabb szintűek tudását.
  • Nem képesek felmérni a saját inkompetenciájuk szintjét.
  • Viszont képesek arra, hogy ha fejlődnek az adott területen, akkor utólag felismerjék, hogy mennyire nem értettek hozzá korábban.
  • Mindez tökéletes körülményeket biztosít ahhoz, hogy az ember hamis sikerélményt biztosítson magának, növelje az önbizalmát, ne hallgasson a kritikára, és ezzel egyre kevesebb esélyt hagyjon magának a negyedik pont elérésére. Mindezt a tünetegyüttest a pszichológia a leíróinak tiszteletére Dunning-Kruger-hatásnak nevezte el. Ha bicskanyitogatóan ostoba emberrel találkozik, nyugodtan ajánlja a figyelmébe, az illető úgysem fogja érteni."

Törölt felhasználó 2021. 01. 17. 16:27
    Előzmény: #2039  lo5o_
    Pedig érdekes mondat volt, amit írtál. Szívesen olvastam volna, hogy mit is értesz pontosan evolúció alatt. Kár, hogy egyből sotime szoknyája mögé bújtál ijedtedben. 
    badsector1
    badsector1 2021. 01. 17. 16:24
    Előzmény: #2041  Törölt felhasználó
    Aha, tehát még el is ismered, hogy lenézed azokat akik nem hisznek abban amiben te, szép szentfazék lett belőled.
    Törölt felhasználó 2021. 01. 17. 16:21
    Előzmény: #2041  Törölt felhasználó
    is értelmeztem,vagyis nem csak az ateistákra hanem a vallásos keresztényekre is akik viszont nem hívők.A tudatlanságot pedig az okozza,hogy nincs kapcsolatuk Istennel,mert mint már írtam,Isten segítsége nélkül,Jézus tanítása sem értelmezhető tisztán.
    lo5o_ 2021. 01. 17. 16:20

"Oké mutatok neked legalább egy "Istent" ha mutatsz nekem egy érzelmet ami tudományosan bebizonyítható,bizonyítsd be hogy amit érzelemnek hívsz az nem egy szimpla képzelgés a fantáziád szüleménye,vagyis egy nem létező."
    .
    Miért kellene nekem bármit bebizonyítanom? Itt valami nem létének a megcáfolása a lényeg. Én annyit állítottam, hogy isten NEM létezése a tudományos elmélet. Ha meg tudod cáfolni, akkor hajrá, ha nem akkor addig "isten NEM léŧezése a tudományos elmélet".
    badsector1
    badsector1 2021. 01. 17. 16:20
    "Egy rendkívül ritka eseményről, egy intergalaktikus távolságból érkezett gigantikus flerről számol be a Science Times. A jelenséget GRB 200415A gamma-sugár-kitörésnek nevezték el.A 2020 áprilisában a Mars mellett elsuhanó jelenséget a Nemzetközi Űrállomásról és több műholdról is megfigyelték, de a NASA Fermi gamma-sugár-űrteleszkópja érzékelte először. Gamma-sugár-kitörések (GRB) rendszeresen érik el a Földet, ugyanis ez igazából nem más, mint a napkitörések állandó kísérőjelensége. Szerencsére a Föld Van Allen-övezete a legtöbbjüket felfogja, és csak a legerősebbek jutnak el az atmoszféráig, gyönyörű fényjelenséget, az északi fényt okozva.
    A nagyon alacsony frekvenciájú hullámok védenek a napkitörésektől.Ami az igazi ritkaságát jelentette a 140 milliszekundumig tartó eseménynek, az óriási ereje volt, és a hatalmas távolság, ahonnan érkezett. Az Európai Űrügynökség ESA INTEGRAL műholdja által is észlelt fler olyan elképesztő méretű energiájú volt, amely a Napét is meghaladta.A Bolygóközi Hálózat (IPN) nevű kutatókból álló nemzetközi szervezet szerint a kitörés egy magnetárnak is nevezett, speciális neutroncsillagból érkezett, a Szobrász (Sculptor) csillagkép részét alkotó NGC 253 galaxisból, amely 11,4 millió fényévre található tőlünk. Egy hasonló hatalmas gamma-sugár-koncentráció tömeges kihalási eseményt okozhat a Földön, elméletek szerint a késő ordovíciumi kihalást 450 millió évvel ezelőtt egy hasonló erejű kitörés okozta. 
    Szerencsére az ilyen hatalmas erejű flerek ritkák, legutóbb 14 éve észleltek egyet, de az is jelentős távolságban haladt el a Föld mellett."

Ha egy ilyen napkitörés elérné a földet, akkor a jóisten sem védené meg az emberiséget.
    Törölt felhasználó 2021. 01. 17. 16:19
    Mutass kérlek akkor egy “Istent”!
    Lásd korábbi bejegyzés.
    Várom. Tényleg.
    Törölt felhasználó 2021. 01. 17. 16:18
    Előzmény: #2037  badsector1
    Ahhoz képest,hogy végig lenézően beszélsz az Istenbe vetett hitről,elég röhejesen hangzik számomra,hogy a lenézést kéred számon tőlem,ami ráadásul nem is igaz,hisz én a Bibliát olvasokra és azt szószerint értelmezőkre

Topik gazda

aktív fórumozók