Amúgy igen :) Nálunk meleg van télen, pl most is 26 fok van…. A fürdőszobában mégmelegebb. Igen ha az ember lába fázik az kegyetlen… egyik ismerős alatt pince van… társasház. Eleve jó rosszul szigetelt. Ne tudd meg milyen érzés. Rendesen túlélő zokniban megyek látogatóba, meg pulóverben vagyok meg… gyereken vastag harisnya XD Szóval tudom miről beszélsz. Nyáron meg 23 fok van bent… nem is értem magunkat.
CSI és a Hang Seng index is lényegi értékvesztéssel kezdte 2025-öt. Kínában azonban nemcsak a tőzsde, de a jüan is elvesztette a talajt, miközben egyre közelebb kerül az új vámokat ígérő Donald Trump amerikai elnök beiktatása.
Van fekete buborék takarófóliánk. Az igaz, hogy a ph-t nem méregetem, annak ellenére, hogy vettem azt a belecseppentős tesztert, de az elszíneződésből én nem látom a pontos értéket. Ha megölöm az algát, azt is ki kell takarítani, többszöri "porszívózással", folyamatos szűréssel. Az idén vettem szűrőgolyókat a homok helyett, de nem próbáltam ki, mert ezt nem lehet a homokszűrővel átmosatni, csak mosógépben.
Én is igy gondolom...itt kanizsan nagy balhe van amugy...kaposvariak viszik a szemetet jan 1 tol...a helyi onkormanyzati cég ami eddig csinalta nem kapta meg a regiokordinatortól a szerzodest ez évre, pedig eddig marha jol csinalták, uj kocsikkal s jol szallitottak...apropo...a vertikál ezen a szinten nagyon jo vetel, ma is vettem....11 et idozott sokat, 10en kiforgott 2xx millioért...10 ig veheto nyugodtan..... https://www.blikk.hu/aktualis/belfold/tuntetes-nagykanizsa-szemetszallitas/t46t370
A brutális meleg mindenkinek mást jelent. Barátom 29-30 foknál hideg vízzel töltögeti medencéjét, mert nekik ez már túl meleg, feleségem meg kabátban megy bele a 34 fokosba. :-) Mikor vendégségbe megyünk hozzájuk, nyitogatják az ablakot, mert "megsülnek", feleségem meg 2 zoknit vesz, meg pokrócot kér a hátára. Nálunk padlófűtés van, nagyon hamar meg lehet szokni a kellemesen meleg padlót és nagyon tud fázni az elkényeztetett láb, ha nincs ilyen.
A feleségem is ezt mondogatja , mikor duzzogva szedem szét és morgok, hogy az idén is csak tízszer voltak benne, közben minden nap ment 4 órát a szivattyú. Nem beszélve arról, mikor beleesik az eső és el kezd zöldülni. Elindul a harc és volt, mikor az alga legyőzte a 2 csomag klórt. Ilyenkor le kell engedni, kimosni és újra tölteni. Ráadásul eddig a felfújhatós volt, ugye ha azt leengedem, összeesik, így a takarítás egy rémálom . Tavaly vettem vázasat, ezt magasnyomásúval is tudom takarítani. Én is vettem hozzá nagy teljesítményű homokszűrőt, ez könnyedén áttolja a vizet a 200 méteres fekete csövön is. Ezt az elágazást T elemmel oldottam meg, elzárható és nem terheli a szivattyút. Én ha méregetem, ha nem a hőmérsékletet, akkor sem mennek bele szívesen a testhőmérséklet alatti vízbe. Főleg a feleségem. A kicsi leányom már a feltöltésnél is meg szokott mártózni, a 15 fokos vízben, de aztán már nem annyira érdekes. Általában akkor van kihasználva, ha jönnek a haverok. Ez hasonló, mint a kiskert. Mikor több kiló érett paradicsom lóg a tövön, senki nem kívánja, bezzeg télen.
Én csak egy kis medencét rakok össze. Homokágyon van, arra teszek olyan laminált padló alátétet https://www.obi.hu/lepeshang-szigeteles/alatetfolia/p/4205357 két rétegben és mikor feltöltöttem körbevágom, mikor feltöltöttem megy bele a vegyszer. Havonta töltök rá vegyszert… akkor 2 napig nem megyünk bele. Naponta 2x átforgatom a vizet… napközben le van takarva fekete úszó nejlonnal és egész nap a nap körbesüti. Kb ülök benne a nyakamig ér rájöttem nem kell mélyebb… úgysem úszok benne :) Amúgy nekem brutálisan felmelegszik nem szoktam méregetni. Van egy nagyobb is, de azt nem rakom össze… annak a szűrőjét használom a kicsihez. Rájöttem praktikusabb. :) Már gondolkoztam rajta kellene egy épített medence, mert a napkollektort nyáron takargatni kell… annyi melegvizet állít elő. Belegondoltam szét kell túrni hozzá az udvart meg elvezetni a csöveket… meg nem kis lóvé a kiépítése egy frankó feszített víztükrös burkolt medencének… meg ott kb mindig megy a szivattyú az meg eszi az áramot, ha kell, ha nem… meg a medence címszó miatt egy vagyon hozzá minden… a lightosabb fóliás normál medence sem olcsó a fenntartása. Szóval nem egyszerű kérdés ez.
Befejezem amit elkezdtem, csak kelt a fiam...szóval, amikor fiatalabb voltam azt hittem, hogy megváltom a világot! 25 év erőlködés után, kezdtem gyűjtögetni mikor kint válaltam munkát! Abban bízok, hogy ebből már a gyerekem is profitál mert neki biztosítva van a jövője. Szép napot!
Azért jó az ha van!:) Ügyes megoldás a fűtési rendszer! Volt régebben egy fólia sátram...lehet nem virágozni kellett volna benne, hanem egy szép medencét bele tenni! Gratulálok.
Én minden évben június elején előveszem a medencét, feltöltöm 16000 liter vízzel és elkezdem vegyszerezni. Általában szeptember elején rakjuk össze. Minden nap megforgatom a vizet, van 200 méter fekete csövem egy üvegházban, azzal melegítem. Minden évben úgy rakom össze, hogy jövőre már nem vesszük elő, mert a 100 nap alatt kb 10x megyünk bele, mert hideg. Fura módon itthon még a 30 fokos víz is hideg, a legmelegebb napokon max 34 fokra tudtam felvinni. Az a baj, hogy éjjel mindig visszahűl. Bezzeg mikor a Balatonnál voltunk, a család úgy lubickolt a 25 fokos vízben, mintha termálmedencében lettek volna. Fürdővárosban lakunk, de én 20 éve nem voltam a fürdőben, nem vagyok az a pancsolós típus. Akkor minek az itthoni medence?
Igen, ez már a mai viszonylatban luxus kategóriába tartozik. A 35 fok már kellemes de még nem annyira meleg. Hm....kezdem belátni, hogy tényleg egyszerűbb megvenni a belépőt és csak a lazulás van, nem kell bohóckodni a fenntartással. Köszönöm szépen!
Toka Club/Geri-inv/Labanc TA/Nacky