Fel nem fogom a Telekomot. Évekig a posványban vergődő papír, most meg már többszörözi magát, holott a cég nem ér se többet, se kevesebbet..inkább kevesebbet, mert sok részt eladtak belőle. Az ég világon semmi nem indokolja ezt ami történik.
Elég speka dolog az a 4ig nekem… lesznek ott beragadók szép számmal… majd kiolvadnak 3 év múlva :)) másik speka nekem a Telekom…. Minden racionális gondolkodást feladtak… :)
Nem kell neki izgulnia, mivel majd kijelenti, hogy óriási nagy előrelépés volt ez a robbanás, mert tengernyi adatot gyűjtöttek, amit a jövőben fel tudnak használni. Végül még az is kiderülhet, hogy pontosan így akarták. Ahogy annak idején a betörhetetlen szélvédő a cybertruckon. Az összes média a címlapon hozta, óriási reklámot csinálva musknak. Nagyon érdekes, hogy musk a rakétáinál a klasszikus oroszok által is használt technológiát használja, amit a hetvenes években fejlesztettek ki. Oroszoknál már nem is emlékszem, mikor volt valami hiba. Ha megnézed, az artemis indítását is többször elnapolták, és óriási ünnepség volt, mikor sikerült gond nélkül kilőni. Nem csoda, hogy csak legénység nélkül merték ezt megtenni, mert úgy voltak vele, vagy sikerül, vagy nem. Elég nagy szégyen ez a NASA számára, hogy a korlátlan költségvetésével sem tud ezzel az oroszok lábnyomába érni. Még a kínaiak is előznek. Ja....kihaltak a második világháború után németektől összecsipegetett tudósok, meg az ellopott technológiák.
Így van a súlyozási elgondolásod jó! Csak tudod, ha sokszor farkast kilátasz nem hiszed el jön a farkas… múltkor sem emelt a BOJ .. meg előtte sem… hiába próbálják felkészíteni a piacokat. Látod amcsi mindig meglepődik… hiába tudunk valamit előre!
Országos előrejelzés: péntek estig Túlnyomóan borult, párás, helyenként ködös idő várható, legfeljebb kisebb körzetekben átmenetileg válhat szakadozottá a felhőtakaró. Hószállingózás, ónos szitálás, szitálás előfordulhat. A légmozgás gyenge, mérsékelt marad. A hőmérséklet délután és késő este egyaránt -3 és +3 fok között várható.
Boldog névnapot az Antóniáknak ! Antónia névnap január 17-én van a hagyományos naptárakban .Az Antónia név latin eredetű női név, mely az Antonius férfinév olasz női párja. Az Antonius név magyar megfelelője az Antal .1990-es években az Antónia ritka név volt, a 2000-es években nem szerepel a 100 leggyakoribb női név között.
Boldog névnapot az Antaloknak ! Antal névnap január 17-én és június 13-án található a hagyományos naptárakban .Az Antal latin eredetű férfinév. A név a római Antonius nemzetségnévből származik, amelynek eredeti jelentése ismeretlen. A januári Antal névnap Remete Szent Antal vagy Nagy Szent Antalhoz kapcsolódik aki, az egyik első ismert keresztény remete volt, a sivatagi atyák egyike. Egy szentmisén rádöbbent, hogy Máté evangéliumának egy része neki szól, minek következtében eladta a családi birtokot, és ami nem volt szükséges a húgáról való gondoskodáshoz, azt mind a szegényeknek adta.
Buxra ránéztem érik egy korrekció…. Nagyon kilépett a csatornából! Scriptem is ráhúztam… 79,824 RSi már túlvett kategória Stochhrsi 100 … ez is túlvett ATR csökkent csökkent volatilitást jelez…
Meglátjuk. Egy nagyjából biztos amit egyszer a piacok megtapasztalnak , az legközelebb már nem okoz akkora sokkot .. De mindenképpen nekünk számolni kell egy a múltkori hoz hasonló piaci reakcióval IS .. Szóval nem véletlen ajánlatok ti bizonyos részvényeket , illetve a magam példája .. Több Cash mindenképp , BÉT részvények nagyobb súlya, azon belül osztalék részvények. Illetve árupiaci spekulációk .. Tegyük hozzá , hogy a BOJ jó ideje adagolja az infót a piacoknak ..
https://www.reuters.com/markets/currencies/yen-set-best-week-over-month-boj-rate-hike-bets-2025-01-17/ Érdemes erre figyelni, amennyiben kamatot emel Japán… elég progresszív hatása lesz a tőzsdékre. USD/JPY árfolyamon is látható a feszültség. Meglehet, hogy Trumpot a Boj egy jó kamatemeléssel üdvözli :) USA kamatvágása ellehetetlenedik… a JPY alapú hitelek árazása megugrik és egy erőteljes tőkekivonás történhet a piacokról.
Figyelni és eurot venni, dollart ha bevágjàk...foleg aki nyaral vhol nyáron kint...akko hireket figyelni szintén. ."Váratlanul megugrott az első alkalommal munkanélküli-segélyt kérők száma a múlt héten. Az amerikai munkaerőpiac váratlan botlása jó hír lehet a forintnak, amelynek jót tenne a dollár esése."
Nekem ne is mond csak ma a chilei nyaralás tobbszorose jott...asszony hivott mikor megyek már...hol vagyok..stb...kint mikor megvettem a sok molt....2 napig minden hulyének elmomdott....mondom neki par perce majd megxek...dógom van...nézd meg a molt mondom...majd mindjart hiv szerintem.Amugy megyek haza mert ennyi mára elég volt..bár páran még presszozni akarnak..
Toka Club/Geri-inv/Labanc TA/Nacky