Fecó: Ilyen címeket írogatsz szóba sem állok veled.Még azt hiszik fizetlek, hogy fényezzél. :D
Amúgy meg pakold vissza a gépedre azt a fránya skype-ot, s tudunk értekezni. (Nem kívánok chatszobát kialakítani a tippsarokból is, van abból elég itt a portfolion. :( ).
Fentiek miatt nem is írok ide véleményt, mert úgyis max. 5-10 személy olvassa.
opcioka, fx-szel még nagyon tesztelésben vagyok....inkább pár hónap mulva kérdezz, de eddig annyi látszik, hogy az én kis momentum kereskedésemre nem nagyon képes, ill. állitolag még jobb pc és még gyorsabb net kell hozzá. De kétlem, hogy ez megoldaná....
amibrokihoz keresek, megfeleő rendezettségű (open, close, high, low, volume) nyersanyag histórikus adatokat, valamint valutához, te melyiket használod?
>ezeknél rendkívül rövid távú v. éppen igen hosszú távú kereskedési stratégiám miatt nekem bőven kielégítő az fx-ben perces-éves felbontású chartok, és a rárajzolt trendvonalaim. Open, close stb. sztem különsen értelmetlen ezeknél az instrumentumoknál (szinte éjjel nappal tudsz kereskedni velük...). Volume ugyszint nem mükszik igazán, mert ugyse fogod látni az egész világpiaci volument, mert vmilyen határidős opcioval fogsz kereskedni, amivel sok tucat országban különböző néven kereskednek. Na, nem sikerült érthetően leirnom, de biztos érted ;)
global fx demóját próbálgatom te elégedett vagy?
>Én a demoval elégedett voltam nagyon, de élőben tényleg nagyon más a kereskedés, mint ahogy nekem meg is mondták a cégnél.
dax elérése, milyen szolgáltatón keresztül?
>Ezt itt tippsarokban már irtam: comdirect bank ag.
mehetünk más topikba is, hogy az ide témába beírókat ne zavarjuk:)))
A magas kamat infláció gerjesztő hatású:
Növeli a gazdasággal szemben támasztott követelményeket. Különben jobban megéri az állampapír.
Az adók miatt aki 'csak' nullában akar maradni, többet kell kihoznia az inflációnál, és többet a jegybanki kamatnál. Ezt legegyszerűbben az árak emelésével lehet elérni.
A növekvő infláció miatt nővekszenek az adóbevételek, még az állampapírba fektetett magyar pénzből is haszna lesz az államnak. A lakásárak felmennek, lakás eladás esetén papíron nagy nyereség keletkezik, jobban megéri Mo-n belül cserélni. Növekvő adóterhek, röghöz kötöttség.
Messze nem elég nullában kiszálni, növekszik a volatilitás, elriasztja a befektetőket. Ha még lenne valakinek kedve pl. MOL-t venni.
Az elemzesed legaljan talalhato szoveg tetszik a legjobban. Olyan egyszeruen, tisztan, es artatlanul, tavol barmifele elfogultsagtol van kijelentve az, hogy ; "Fentiek tükrében szerintem még nem érkezett el a medve piac vége. " Ez szep volt ! :-)
Kiegészítettem pár gondolattal a chartokat az ígéret szerint.
Remélem azért többen olvassák, amit írok, mint ahányan reagálnak rá... (Ha nem, akkor teljesen feleslegesen töröm magam, inkább felhívom JP-t telefonon, s elmesélem neki mit látok) :D
TIPPSAROK