Nem, igazad volt, jó lenne a nemes elvek szerint élni... :-))
Ha vita ügyben ugyanarra gondolunk: sztem nem a nickek segítőkészsége dönti el és a végeredmény nem objektív. Mindenki azt veszi le belőle és úgy értékeli ahogy az az aktuális -vélt vagy valós- érdekéhez, szellemi lelki állapotához illik.
Ha ez biztos baj van. A januárban nyitott longot szerintem nem zárták volna le ilyen pánikszerűen.
Hacsak nem tudnak még valamit a bankárok amit mi nem.
valóban leegyszerűsítettem a kérdést. A világ valóban nem fekete vagy fehér. A kérdésfelvetés gyakorlati hasznát abban láttam, amikor felvetettem (idéztem egy együttestől egyébként, remélem hivatkozva), hogy elég szerencsétlennem éreztem azt a helyzetet, hogy viták eldöntésére szolgált a nickek segítőkészsége.
Szia Fretek,
nem sürgetni akartalak de láttam hogy későbbi hsz-ekre válaszolsz nekem meg el kellett mennem és csak most vagyok megint gépnél.
Nincs köztünk vita csak más árnyalatokat látunk hiszen mások vagyunk.
Írtad: „segíteni, jót tenni úgy kell valakivel, hogy senki ne tudja meg. még az sem, akivel teszed” Erre mondtam hogy ez nem mindig megy.
Ez ugye egy min 2 szereplős kapcsolat. Kapni lehet nagyon megterhelő is, több ilyen esettel találkoztam.
Az adakozó oldalát ha nézzük nem kérdés hogy rossz ami önfényezésről szól, de attól még adhat értéket /meg vele akár gondot is ahogy írtam/
A batmanes példával te is azt mondod hogy a segítséget a másikra kell szabni, de az optimális segítségbe minden hatást bele kellene kalkulálni – ami szinte képtelenség.
A segítő szerepében tetszelgés: jó érzés, alapvető emberi ösztönből jön /ld utódgondozás/.
A kérdés itt nyilván a segítő nickek miatt érdekes.
Nem látok különbséget a névtelenség miatt. Az „adakozó” ugyanúgy megélheti saját jóságát, a „fogadó” ugyanúgy amit kap, és a vele járó + / - érzelmeket.
Törölt felhasználó2008. 01. 27. 21:38
a feltárt olajkincsek értéke kb. egyenlő a vezető tőzsdél kapitalizációjával. most majd ezeknek a cseréje következik valamilyen arányban.
kérdés, hogy valamelyik eszköz esetében bekövetkezi-e jelentős cserearány romlás.
A) a recesszió következtében csökken az olajár (tankönyvi forgatókönyv) és természetesen a tőzsdék kapitalizációja
B) a recesszió következtében nem csökken az olajár (a kínai őrület felülírja a tankönyvi forgatókönyvet), azonban a tőzsdék kapitalizációja csökken
utóbbi esetben kevesebb olajdollárt kell költeni ahhoz az araboknak és Chaveznek, hogy megvegyék a nyugati cégeket.
nem futottam még maratont. nem is tudnám lefutni. szerintem látszik is rajtam, hogy nem tudom lefutni. ha megpróbálnám és nem sikerülne, kinek is okoznék csalódást?
a blue chip-ek közül a Magyar Telekom és az OTP részvényeiben lát leginkább fantáziát, de véleménye szerint a kisebb papírok között is találhatók figyelemre érdemes vállalatok.
A Concorde fundamentális elemzésein alapuló célárai a jelenlegi árfolyamokhoz képest a Rába esetében 40%
TIPPSAROK