fretek,
csak a 32-es prémiumot likvidálta, vagy minden egyéb más prémiumot is ?
Törölt felhasználó2008. 01. 30. 13:51
kíváncsi vagyok, hogy mikor tudatosul a játékosokban, hogy (i) a felváráslási prémiumot jóidőre likvidálta a MOL a részvénycserével; (ii) a minimális részvényszámot vonja csak be (pl. azért, hogy további részesedés cseréket tudjon végrehajtani.)
Lau Ez az én bajom is.
Ilyenkor jön egy 1 órás örület, aztán záróra minden marad a régiben.
De ha belegondolsz ez így "normális". Nyilván egy kamatvágásnak nincs azonnali hatása. És alapvetően nem ezen múlik.
Ez csak egy eszköz. szükséges ,de nem elégséges.
Csak hogy kellúen rébuszokba beszéljek. ...
Mondjuk egy operációba ez a szike. A sebet előbb- utóbb be is kell varrni.Különben a beteg elvérzik. Ahhoz meg leginkább tű és cérna kell.
Na most nehogy valaki nekem a vizitdíjjal jöjjön mert t@köm szúrom magam!:))).
lehet, h fölöslegesen sokat mondok, de bányja kánya... :)
szóval egy valami azért látszik az amerikaiak mozgásán...
rátapadtak a csökkenő trend felső vonalára.
kitörés, vagy letörés
és a kamatdöntésre van kihegyezve a szűkülő háromszög
mint egy időzített bomba
A leheto legrosszabbra probalok felkeszulni. Hogy mi az? Vakmajom szerint- es nagy talaloan mondja - ,ha a helyes iranyt akarjuk elkapni, akkora arra kell gondolnunk, hogy melyik fajna jobban,mert nagy valoszinuseggel arra fog tartani a piac, Fed dontes utan. Szoval semmi jot ne varjon senki ! :-)
Én alapvetően egyetértek. nyilván több tényező bejátszik, de a lényeg mégis csak az, hogy neked/nekünk bizony most kell dönteni.
Feltéve ha több mint 3,5db OTP részvényed van..
Persze az is egy döntés ha nem döntesz.
Engem spec. olyan nagyon nem lepne meg, ha nem történne semmi.
Se kamatvágás se reakció.
Vagy kamatvágás zéró reakció.
Vagy no kamatvágás, no piaci reakció.
Lehet ragozni.
Mondjuk egy kamatemelés azért meglepne
:)))
Mivel ez tippsarok én azt tipelem ha vissza fekszünk aludni néháy orácskát akkor járunk jól.
Törölt felhasználó2008. 01. 30. 09:16
ismét tesztelhetjük azt a teóriát, hogy teljesen felesleges találgatni a FED döntés BÉT-re gyakorolt hatását. Két okból is:
A) a BÉT-en forgó részvények nagy része a külföldi alapkezelők kezében van, akik a döntést követően megkezdik a protfóliók átrendezését és mire a budapesti szekció sorra kerül, addig van idő a hazai kisbefektetőknek megvenni vagy eladni a 3,5 db OTP részvényt
B) mindegy mi a döntés. ha a piac emelkedni akar, akkor a tartásban is megtalálja a számára pozitvív üzenetet, ha esni akar, akkor a csökkentésben is látja a világvégét,
ááá ugyan az majdnem biztos,hogy soha:) mindig megújult formában jelentkezik. Lehet egyszer majd az autódra szánt reklám matrica vagy talán egy részvény formájában.
TIPPSAROK