Kecskeméten élek, s nem "földem", hanem csak egy 1500 négyzetméteres kertem van.
Földjeik (29 tételben, azaz uannyi helyrajzi számon Édesapáméknak voltak, de a békesség kedvéért Nagyapa (két hét börtön Szegeden után) felajánlotta a Magyar Népköztársaság javára :-((((((
Jut eszembe (ez egy könyvajánló is egyben, a cizellált, abszurd humor kedvelőinek): most olvasom Dolák-Saly Róbert: "Madáretető"-jét, amiből egy pici idevágó:
Anyád (írta apád)
Én vagyok az apád, fiam,
Anyád ettő' persze kivan!
Bizony,hogy jó !
Nagyon is jó errefelé a föld!!
Ugye jól tudom,hogy a dió a meszes talajt is kedveli!
Eredetileg a tervezett mohács híd (2012 re tervezik)miatt gondoltam jó bef.-nek.
Nőőőők..... gyanmá... örülök ha néha sikerül elmenekülnöm :))) Különben is 3 pulya után már le sem merem írni hogy nő... mert még attól is terhes lenne :)))
BZJ!
Akkor Felétek is jártam már párszor, de a szigetre nem mentem soha, mivel vagy Mohácsról, vagy Bajáról (esetleg Nagybaracskáról) végeztem el a méréseket.
De arra az egész területre jellemző a jó talajadottság a dió termesztéséhez (a dió eredetileg mocsári növény).
Jah!
Én igen Dél-vidéken ,csak Mohácson lakom!Így ,nem ismertem ezt a tájékozódási pontot!Sajna!
Egyébbként egy szigeten van a diósom,Mohács mellett! ;)
BZJ!
Volt egy emlékem a Te Dél-vidéki voltodra, s úgy gondoltam, ha beírom tájékozódási pontként a "lófarát", melyet a szegediek azonnal értenek (lovas szobor a Dugonics téren), akkor rálelhetek a diósod helyére is.
Ha gondolod, leírhatod a helyét, mert - elvileg- ismerhetem.
TIPPSAROK