Amúgy, ha veszek egy részvényt és az nem zuhan azonnal 10%-ot, az általában nagyon erős részvény...Ilyenkor emelkedik 10%-ot eladom, majd utána emelkedik még 30%-ot...
Matgab! Az Egist lehetőleg ne piszkáld, mert egészen jónak tűnik, csak most pihentetik. Ha kimegy mindenkori max. fölé akkor gond nélkül benne van a 20k. És ki fog menni valószínűleg.
Lau: egyetértek veled! Nem is úgy értettem a behallt kitörést, hogy arra számítanék, hanem, hogy el tudok képzelni ilyet is. Ez annyit tesz, hogy pl. új csúcs felett 300 ponttal stopolok, nem 50-el felette. :) Longolni viszont ha már itt tartunk, nem itt longolnék BUX-ot hanem új csúcson, pl. + 2 nap 2%, vagy pullback, vagy valami hasonló alapján.
új csúcsnál nem szabad arra játszani, hogy esetleg behalt lesz meg ilyenek. Új csúcsnál, vagy a kijelölt numerikus stop szintnél azonnal zárni kell és kész. Majd ha látszik, hogy behalt a kitörés, akkor újra kell nyitni. (pont az elmúlt évben volt rá több példa is, hogy mekkora gebasztba került az, aki egyedi részvényekben egy kitörésnél nem zárta azonnal a shortját (ld fhb, egis stb egy hónap alatt 50%-kal feljebb pisloghatott rá, ha folyamatosan a trader's remorse-ra várt pl.). Na buxnál azért a +50% nem fenyeget ilyen gyorsan :)
Egyébként meg semmi több nem történt (hogy Tancs táblázatát is reklámozzam egy picit), mint elnéztem egy sorral a Tancs táblázatot a nyitásnál. Vagyis 18766-ra nyitottam, de 18850 volt a határ (Egyelőre!-Egyelőre? )
TIPPSAROK