Tancs ! Elismeréssel adózok annak a rengeteg munkának amit ezért a közösségért teszel... (az elemzések, táblázatok stb.) és mások nevében is köszönöm. Nem is kétkedni óhajtok... csupán követni azt a görög filozófiát hogy a vita teszi teljesebbé a megértést :)))
Werkaz! Hagyd már azt a kedves jelzőt, mert megharagszom! :) Örülök, hogy felvetetted a kérdést, ugyanis a fórum pont erre való, nem!? Másrészt lehet, hogy jól is járnál, ha újra 4.000 lenne az OTP! Csak most nem kell beleülni, henem majd 4.000-nél, ha tényleg annyi lesz, s 8.000-nél eladni! Másrészt szerintem érdemes akár utólag is elemezni, hogy tudatosuljon benned, hogy mit tettél rosszul,vagy mi tévesztett meg, s ebből tanulságokat szűrj le a következőkre! Az a legrosszabb, mikor az ebmer ugyanazt a hibát követi el sokadszor! Azt pedig csak úgy lehet elkerülni, ha tudatosul benned, hogy mi volt a hiba maga.
én ugyan nyomotokba sem érhetek,de egy 4000forintos otp-t simán eltudok képzelni,akár kevesebbet is ha valami nem ugy jön össze ahogy szeretné,mert elég rendesen terjeszkedik ezzel szvsz egyre vékonyabb cérnán táncizva... ellenben a MOLt 10000alatt??? Ahoz 20dolláros olaj kéne,az meg ugye megint csak érdekes lene... hacsak nem történik valami baleset a cégnél szvsz 10000alá a büdös életbe nem néz... hm... illetve privatizáció során xy kezébe való átjátszás során... pszt csit... Gyogyszerekn ek van még némi nemü hatása... bchem, fotex, ezek már nem nagyon hatnak a buxra...
Cég Aj. 14:38:49 Vétel 1 1 1 000 db 76 Ft 1 1 2 000 db 75 Ft 2 4 7 000 db 74 Ft 2 3 26 501 db 73 Ft 3 3 19 450 db 72 Ft Eladás 14:37:59 Aj. Cég 77 Ft 19 140 db 3 3 78 Ft 5 000 db 1 1 79 Ft 13 000 db 3 2 80 Ft 19 570 db 3 2 81 Ft 22 260 db 3 2
Kedves János ! Igen tudom hogy a bux grafikon alakzatainak elemzéséből következtetve vetítetted előre ezt a lehetséges jövőképet. Nem is cáfolatnak szántam a hozzászólásom, csupán tovább szerettem volna bontani a kérdést, hiszen mint tudjuk az általad elemzett görbe, több tényező összességeként jön létre. Azzal hogy leírtam milyen blue árakra van kb szükség ehhez, csak érzékeltetni akartam a várakozás szélsőségességét. (Mivel leginkább prompt piacon kereskedem, ezért nekem mellbevágóbb egy 4000 ft -os otp, vagy 8500 -ös mol, mint ha csak a bux értéket nézem.) Sajnos egynelőre nem merészkedem elemzésekbe, pláne az elmúlt pár héten elkövetett kétes kötéseim fényében :)))))
Törölt felhasználó2005. 05. 02. 14:39
A mai hírek alapján kicsit úgy tűnik mintha sötét felhők gyülekeznének a Synergon felett, de azért a baloldali ORACLE-el kapcs.-os hírhez egy régebbi portfolio cikkből egy idézet: "...Az ország 160 kórházából mindössze 30-40 vezetett be valamilyen informatikai rendszert. A Synergon 4 kórház projektet bonyolított le eddig, melyből 500 millió Ft bevételt ért el..." Bár érdekelt vagyok a Synergonban, ettől függetlenül szerintem márcsak azért is mert már Csehországban is volt egy "kórház projektjük" ez egy ígéretes együttműködés, és eredményes lehet a későbbiekben...
Cég Aj. 14:38:49 Vétel 1 1 1 000 db 76 Ft 1 1 2 000 db 75 Ft 2 4 7 000 db 74 Ft 2 3 26 501 db 73 Ft 3 3 19 450 db 72 Ft
Eladás 14:37:59 Aj. Cég 77 Ft 19 140 db 3 3 78 Ft 5 000 db 1 1 79 Ft 13 000 db 3 2 80 Ft 19 570 db 3 2 81 Ft 22 260 db 3 2
Törölt felhasználó2005. 05. 02. 14:39
Eltérve kicsit a BUX esés elemezgetésétől: figyeltétek a Phylax könyvet? Szépen lecsorgott 67-ig, majd betettek 67-re 100K vételt, és ahogy elkezdték venni mások, egyre feljebb tették, 68-ra, 69-re, és lám, a birkák mentek a nagy után, már újra 71-en van csak eladó... :)
János! Azért azt is hozzáírhattad volna, hogy a lehetőségen kívül szükség van igensok munkára is; ugye a mi esetünkben novembertől kb március elejéig szinte mindennap éjfélig "elmélkedtünk", s nemcsak kételkedtünk mások állításaiban, hanem valami újat is hoztunk.
Werkaz! Tényleg nem gondolkodtam azon, hogy milyen egyedi részvényárak kellenének ennek teljesüléséhez, de igazából úgy gondolom, hogy nem is olyan fontos ennek vizsgálata. (Ebben lehet, hogy tévedek.) Az elemzés önmagában a BUX index alakulásának egy lehetséges verzióját mutatja be, mint azt olvastad is. Nem bocsátkoznék jóslásokba, hogy ha megvalósul az elképzelésem (ki tudja?), akkor az milyen MOL, OTP, Matáv, Richter, Bchem, stb. árfolyam mellett valósulhat meg. Nem tudom! Javaslom,hogy elemezgesd azokat a részvényeket, amelyek fontosak számodra. Ha egy kicsit is felkeltette az érdeklődésed az írásom, s nem zárod ki teljesen annak teljesülését, akkor szerintem érdemes. Lehet, hogy a jövő héten a te MOL elemzésedet olvashatjuk ugyanott!? Én örülnék neki, ha én is olvashatnám mások véleményét egy picit szemléletesebben, nem csak "MOL-t vegyetek!; Fotexet eladtam, helyette Bchem vétel. stb." formában. A lehetőség mindenki előtt nyitva áll! Hajrá!
japas erre próbálj rá http://www.chartc enter.hu/cikkek.php? kategoria=21&id=657 vigyázz a ctrl c ctrl v parancsoknál mert itt a portfolio fórumban valami miatt szóközök kerülhetnek a beírásokba (úgyhogy nézd át bemásolás után a címsort)
Kedves János ! Előrebocsájtom tetszik az elemzésed. Vitatkozni is inkább csak a jobb megértés miatt állok le. Szal 11700. Az akkor kb 4000 -es OTP és 8500 körüli mol, 18000 körüli ricsi, 700 matáv. (ez utóbbi szerintem sokkal kevesebb is lehet, a többihez azért valami nagyobb gond is kellene nem ?)
Kedves Mork, Verkaz! A kertem egy városon kívüli, 1500 négyzetméteres, ún. hobby-kert, de fokozott lelkesedéssel 17 év után is. Januárban még mindig dolgoztam, illetve Jánossal együtt dolgoztunk az új táblázat készítésén, ill. jómagam a Chartcenterben is olvasható cikkem anyagán. Magyarán mondva: akkor még nem volt kiforrott az elmélet. Mára azzá vált (vitának helye nincs! :-)))) ), mi több: ezen anyagra még János is továbbépíthette a friss anyagának egyes állításait. Most nincs betéve stopom, mert látom, de 17400 felett már nem szeretném látni a hatit mostanában.
TIPPSAROK