Az elemzők hosszabb távon vonzónak tartják a Richtert, ezért ajánlásukat felhalmozásra módosították. A célárfolyamot viszont a korábbi 47 580 forintról 46 310-ra rontották, azzal párhuzamosan, hogy a belföldi értékesítési előrejelzéseiket is lejjebb vitték.
Nem érzed túlzásnak napi kétszer, havi hatvanszor beírni ugyanazt a siránkozást, miközben a Ricsi teljesen megszokott módon viselkedik? Elég ránézni a grafikonra és láthatod, hogy normális emelkedő trendben van pár havonta ütve új csúcsokat. De azt is könnyen kiszámolhatnád, hogy az utóbbi 5 év átlagos emelkedése kb. 12% + oszti, az utóbbi két és fél évben a háborús esés után ez némileg meredekebbé vált (mondjuk 14% + oszti). Jóval többet is szakíthatsz egy mélypont-csúcspont akcióval, de átlagosan ennyi volt benne. Ha pár hét alatt duplázni-triplázni akartál akkor nem ez a Te részvényed. A 11k amúgy sem a legjobb rövid távú beszálló pont volt, hosszabb távon (pár hónap) tök rendben lehet.
Ne felejtsük a pincéből mászik vagyis mászna ha menne ….. de nem megy. Ha a kenyér, alma stb . árszint elérte a nyugatit akkor a nagyon diszkont áras részvénytől a 22% vajmi kevés. Bár az elmúlt évek inflációja felett tudott volna teljesíteni! Egy államkötvénynél sokkal magasabb kockázatú befektetésnek a kockázattal megegyező módon kellett volna az infláció felett járnia. Ennyit egy PMÁP is hozott, sőt.
-Jó napot! Private Banking friss:-Richter napi: Felülről a piros vastag ideális
trendvonal megtört, enyhe emelkedésre utaló jelet
adott, bár se a grafikon, se az emelkedés jellege nem
utal komolyabb potenciálra felfele.
A vastag ideális zöld emelkedő trendvonal
hamarosan a 10313-as természetes szintnél fut.
Egy alacsonyabb csúcs ütése lehetne fordító majd, de
amíg ez nem következik be, addig a 11 875 és a 12 500
is a pakliban lehet.
Ellenállások: 11 250; 11 562; 11 875; 12 500.
Támaszok: 10 313; 10 000; 9688; 9375; 9063; 8750.
Nem teljesen értem, hogy itt mit vártak az emberek 2024-ben még .....2022-ben 7500 +/- 1000 Ft, 2023-ban 8500 +/- 1000 Ft sávban mozgott...ezzel szemben 2024ben az év eleje 9500-8600, de utána masszívan 11000 környéke már hónapok óta..... Azért 1 éve, mikor 8700nál imádkoztunk, hogy végre vigye már át a 8950-9000 sávot és nem ment neki hetekig ez a 10500-11000 közötti ár brutális.....22%! pluszban van 1 éve alatt, nem is tudom mikor volt erre példa.....
Masterplast a botrányokkal, célár csökkentéssel, veszteséges negyedévekkel ma 3% felett nyit!!! — nem hiszek a szememnek! Az év reménységei (ANY, Richter) meg hónapok (nem hetek) óta nem tudnak összehozni egy ATH értéket. Inkább vezessék vissza azt a különadót, akkor is jobban ment a szekér mint most…..:(
Sajnos a Richter a múlt héten jó hírt közölt. Akkor mondtam na ennek meglesz a böjtje. Gyalázatosan megállt és vagy esik ez a részvény. Igaz volt egy világon végigsöprő gyógyszergyári rossz hangulat. De azért külföldi társai már felfelé indultak. A nyomott diszkontáras Richternél ez a korrekció egyébként is felesleges volt. Idei évet így zárni mert lényegében az utolsó kereskedési hétről beszélünk nagyon csúnya és rossz ajándék a cégtől karácsonyra. Gondolom a Richter alkalmazottak hazaviszik a karácsonyi plusz juttatást csak a tulajdonosok (részvényesek) nem. Kár érte!
-VG-Technikai:-Richter.-A gyógyszeripari részvények szintén túljutottak a korrekció mélypontján, elindultak szépen felfelé, és a hét utolsó kereskedési napján lényegében az 50 napos átlagáron állt meg a kereskedés. Várhatóan további emelkedéssel szépen felfelé mutat az árfolyam, amely benne van abban az éves trendcsatornában, melynek az aljáig tartott a korrekció. Sem a túladottság, sem a túlvettség jeleit nem mutatja az árfolyam. BÉT: erős vételi jelzésekkel fordulnak rá a hajrára a nagyok - Világgazdaság
-Erste:-Az elmúlt napokban a Richter sikeresen küzdötte át magát a rövidtávú mozgóátlagok jelentette akadályon. A technikai kép alapján a következő napokban is tovább folytatódhat az emelkedés, ellenállás 11.080 forintnál látható.Támasz és ellenállás szintek
Én is néztem, durva ami ott van. Ha beüt a gebasz és egyet
kiütnek és beindul a dominó… Nem károgok. Emelkedjen, ha tud. Közben egyébként emlékszem már, miért adtam én ezt
a Ricsit anno el. Ez a pepper nagyon tud szenvedi. Persze ezért a forgalomért kinyitni
se volt ma sok értelme. Ha már forgalom. Hallottam a pletykákat, hogy az EU-s
tőzsdék összevonása új lendületbe kapcsolt. No, kb. ott látom jönni az ominózus
pillanatot, amikortól vagy a HUF-nak lesz vége, vagy a BÉT-nek vagy
mindkettőnek. Nem értem ki fog itt HUF-ban elszámolni, meg kivel. Nem baj,
addig infláljuk magunkat a szuverén büdös semmibe. :)
na igen, a felső long certi sold outban, nem a legszerencsésebb verzió...Bár Otp-nál a felső 5 abban van mégis megy az égbe, szóval ez sem jelent feltétlenül korrekció eljövetelt :)
Richter topik
Az elemzők hosszabb távon vonzónak tartják a Richtert, ezért ajánlásukat felhalmozásra módosították. A célárfolyamot viszont a korábbi 47 580 forintról 46 310-ra rontották, azzal párhuzamosan, hogy a belföldi értékesítési előrejelzéseiket is lejjebb vitték.