Az elemzők hosszabb távon vonzónak tartják a Richtert, ezért ajánlásukat felhalmozásra módosították. A célárfolyamot viszont a korábbi 47 580 forintról 46 310-ra rontották, azzal párhuzamosan, hogy a belföldi értékesítési előrejelzéseiket is lejjebb vitték.
Ez súlyosabb, mint a rablás, útonállás... Ez a tulajdonosok, részvényesek kirablása. Jogállamban ilyen nincs. Beleértve a bennfentes kereskedést is. És ott vannak a NER einstandjai, mint pl. Waberers... Én azt kívánom ennek a kormánynak, hogy amit beszed a BÉT sarcokból, nekik dupla akkor "boldogságuk" legyen, mint amit nekünk okoztak (karácsonyra is). Bőkezű voltam. A BÉT gyakorlatilag felszámolva :(
"Ez a visszamenőleges sarc...ez nem jogellenes?" Hát mondjuk ez: Kiad egy kormány az adott évre vonatkozó törvényeit, a gazdasági szereplők számára is. Ez kvázi - véleményem szerint - többek közt egy szerződés is az állam és a vállalkozások közt. Az állam az igényeit megfogalmazza a törvények által, és aki akar, az ezek alapján dönthet, hogy mit és hogyan tesz. Ami meg ezen felül van, az olyan "einstandos" jellegűnek tűnik így első nekifutásra. vagy mi.... :)
Végén felkötötték 8270-re, 3,9 Mrd forgalom. . Baromira sajnálom a Ricsit. :( De akármit mutat az aktuális funda, friss célár, jöhet új gyógyszer-engedély, és akármit is lehet leolvasni a pillanatnyi chartokról, egy éjszakai rendelet vagy egy kormányinfó azonnal borít mindent. Ennek így nincs értelme... :((
Szerintem az, hogy árban -300, -400 Ft/részvényt "jelenthet" (vizsgán egy steril szobában talán ennyi jönne ki), illetve hogy hol is kellene fordulnia, most teljesen irreleváns, amikor sokadszor és hatalmas károkat okozva szétbták a piac és a befektetők bizalmát. Félek, hogy ez még nem épült be teljesen a Richter árába. Én ma délután 8400 körül kibtam bukóban az összes Richteremet, baromira sajnálom, hogy ez lett a vége. :-(( . indi: 8100, forgalom eddig 3,3 Mrd.
Szerintem inkább a bizonytalanságot, kiszámíthatatlanságot árazza a piac. Amúgy a Richter számolt egyet, hogy kb. 28 millárd az adó.. a kormány meg majd számol egy újabbat és ott már sokkal több lesz majd.. mondjuk..
Richter topik
Az elemzők hosszabb távon vonzónak tartják a Richtert, ezért ajánlásukat felhalmozásra módosították. A célárfolyamot viszont a korábbi 47 580 forintról 46 310-ra rontották, azzal párhuzamosan, hogy a belföldi értékesítési előrejelzéseiket is lejjebb vitték.