Az elemzők hosszabb távon vonzónak tartják a Richtert, ezért ajánlásukat felhalmozásra módosították. A célárfolyamot viszont a korábbi 47 580 forintról 46 310-ra rontották, azzal párhuzamosan, hogy a belföldi értékesítési előrejelzéseiket is lejjebb vitték.
Én őszintén bízom rövid távon egy 9200-9300-ban. Ha nem indul el, stopot betettem alulra, tudom, hogy mennyit bukhatok ezzel (más nyerőből egy kicsit visszaadok). Concorde célára 10475, amire szerintük +280 Ft hatása lehet a várt jóváhagyásnak. Ez alapján a 9000-->10500/10755 konzervatívan kb. annyi hozamlehetőség RG-ben jövőre, mint egy PMÁP (néhány %pont különbséggel). De a Concordenak van egy optimista verziója is, ami 12300 Ft, az erősebb érv lenne számomra a jövő évi tartás mellett.
-Erste- pozitív kilátással. - Várva
várt jó hírt kapott a hétvégén a Richter. Amerikában kiegészítő
terápiaként az MDD kezelésére is jóváhagyták a Vraylart. Ezzel újabb
értékesítési lehetőségek nyílnak meg a gyógyszer előtt, és a Richter a
jóváhagyás kapcsán egyszeri mérföldkő bevételre is jogosult lesz. A
technikai kép már eddig is pozitív volt, erre érkezett most a kedvező
fundamentális hír. A technikai kép alapján 10.000 forintot is
megközelítheti a részvény árfolyama, igaz, ez inkább hónapok, semmint
hetek kérdése lehet majd. Ellenállást a tavaly augusztusi lokális csúcs,
valamint a 9.320 forintos történelmi csúcs jelenthet. Támasz 8.960 és
8.900 forintnál látható. Támasz és ellenállás szintek
Piac a dolgokat mindig előre árazza be.. Mire kijön gyakorlatilag egy jó hír addigra evidenciának veszik--ergo szart se ugrik fel..(legalábbis richternél iden inkább ment le jó hírnél mint fel ) :_)))
Az mindenesetre pozitív, hogy az utóbbi időben már nem 1-2 magyar brókerház/alap alacsony forgalmú játszadozása terepének tűnik, hanem egyfajta "biztonságos" magyar eszköz (már ha létezik ez a kategória). Ettől még beverhetik megint. Én sem adtam el még az összeset, néhány száz pontot még érzek benne.
Nem degradálni akartam, csak okot nem látok, miért vennék most bele. Akartam korábban, pont lemaradtam. Ezen a szinten pedig a további emelkedést nem látom.
Törölt felhasználó2022. 12. 19. 15:41
Nekem a kraft hiányzik belőle. Vártuk a 9.000 -es árfolyamor, megcsinálta, vártuk a gyógyszer bejelentést, az is pipa. És akkor most? Leül? A mol és otp rekoddnyeresége sem tudott semmi hozzátenni az árfolyamhoz. (Szinte semmit). Legalábbis maradandót! Most akkor mit lehet várni a Richtertől?
Ma én is belevettem. Meglátjuk. :) Lehet, hogy ez csak rövid pakk lesz, jöhet még év végére egy kis záróárfolyam kozmetikázás is az alapkezelőknél. Azért a januártól-februártól én tartok egy kicsit globálisan. (és a 16-17% PMAP meg esetleg rövidebb időre DKJ, BMÁP nem olyan rossz jövőre. Nyilván más eszközosztály meg kell a diverzifikáció is.)
Én is örülnék, de azt is látom, hogy a büdös életben nem ment volna 9ezer fölé, ha nincsen ez a hír. Szerencse, hogy jókor jött, mert a saját részvény vásárlás véges és mentünk volna le 8ezerre. Most főleg abban bízok, hogy mivel a NER még nem tette rá a kezét, ezért a gyógyszer cégek papírjai iránt érdeklődő külföldiek ATH közelbe húzzák.
Egyelőre nincs se roham, se hírre eladás, csak stabil vételek, ez nem rossz jel szerintem. ATH-n túl azért rövidtávon nem várom, de adogatásaimmal igyekszek megágyazni a további emelkedésnek.
ERSTE: "Richter: Az amerikai FDA jóváhagyja a Vraylar-t az MDD kiegészítő kezeléseként A Richter partnere, az AbbVie bejelentette, hogy az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hatósága (FDA) jóváhagyta a Vraylar-t (cariprazine) az antidepresszánsok kiegészítő terápiájaként a súlyos depressziós rendellenességek (MDD) kezelésére felnőtteknél. Az MDD az egyik leggyakoribb mentális zavar az Egyesült Államokban; körülbelül minden ötödik felnőttet érint az élete során. Az új indikáció a hatásosságot és a jó tolerálhatóságot megalapozó klinikai vizsgálatok adatain nyugszik, és új lehetőséget kínál azon betegek számára, akik csak részlegesen reagálnak az antidepresszáns kezelésre. Fontos, hogy a Vraylar az első és egyetlen dopamin és szerotonin részleges agonista, amelyet az FDA jóváhagyott a depresszió leggyakoribb formáira, az MDD és az I. típusú bipoláris zavarhoz kapcsolódó depressziós epizódok kiegészítő kezeléseként. A hírt régóta várták a piaci szereplők, így az megfelel a várakozásoknak. Ez azonban nem csökkenti jelentőségét. A Vraylar terápiás kínálatának kiterjesztése új lendületet ad a Vraylar értékesítésének, és megerősíti a kasszasiker státuszát. Az amerikai FDA jóváhagyása mérföldkő kifizetést von maga után a Richternek. Ugyanakkor a Richter már kapott 5 millió dollár mérföldkő kifizetést, amikor az AbbVie 2022 első negyedévében benyújtotta a kérelmet az FDA-hez. A vállalat akkor azt mondta, hogy a jóváhagyáskor (2022 vége előtt) további, hasonló nagyságrendű mérföldkő várható. Pozitív piaci reakcióra számítunk. Szintén a Richterrel kapcsolatos hír, hogy az új immunterápiák felfedezésével és fejlesztésével foglalkozó Nykode Therapeutics bejelentette, hogy stratégiai gyártási partnerségi megállapodást kötött a Richter-Helm BioLogics-szal, hogy plazmid DNS-t szállítson a Nykode saját és partnerség keretében gyártott készítményeihez. A megállapodás értelmében a Nykode igény esetén lehetőséget kap arra, hogy a szabadalmaztatott gyártási folyamatokat technológiailag átadja partnereinek."
Richter topik
Az elemzők hosszabb távon vonzónak tartják a Richtert, ezért ajánlásukat felhalmozásra módosították. A célárfolyamot viszont a korábbi 47 580 forintról 46 310-ra rontották, azzal párhuzamosan, hogy a belföldi értékesítési előrejelzéseiket is lejjebb vitték.