Az elemzők hosszabb távon vonzónak tartják a Richtert, ezért ajánlásukat felhalmozásra módosították. A célárfolyamot viszont a korábbi 47 580 forintról 46 310-ra rontották, azzal párhuzamosan, hogy a belföldi értékesítési előrejelzéseiket is lejjebb vitték.
Agyilag most lettem zokni!
Tegnapelőtt zártam a shortok felét!
Tegnap annyit buktam amit a záráson
nyertem!
Charlie!
Mindenben egyetértek és csak nézek
mi történik ! A kamatemelés csak
negatív lehet a hitelből pörgetett
vásárlásoknál.Erre a tőzsdék...
Ez most nagyon szar érzés mert minden
eddigi gondolataimat ( a tőzsdéről )
megcáfolta!
Akkor egy kis eszmefuttatás, erről a kamatemelésről, visszatekintve is.
1929, szép nagyra fújt lufi idején, amikor a nagyok (ők azt mondták: "Isteni sugallatra") kiszálltak, váratlanul kamatot emelt a FED, meg egy rövid lejáratú kölcsönt is eltöröltek, így azonnali rv eladás következett be, lavinát indítva.
1937 New Deal után, próbáltak az infláció megfékezési-pénzhegyek visszszívási célzattal kamatot emelni, következmény recesszió, az arány 2-ből 2x zuhi.
Évszámok is stimmelnek, erre tegnap olyat láttunk, ami meglepő.
2-3 éves távlatban a kamat 0-ról 3,5%-ra fog menni.
Ez mindenféle hitelből vásárlást fékezni fog, lakás-kocsi-részvény-vállalkozás-bankkártyás hitelkeret, erre szárnyalás, és amit végképp nem értek, aranyár erősödés.
Nem volt nyitva chartom, amin meg lettek volna húzva a trendvonalak, amire megnyitottam a hajó elment.
Nem akarok most meg a másik végletbe esni, így kivárok.
Cash is king.
Szerdán lesz az utolsó tőzsdenap, az abban az évben alúlteljesítő részvényeket, adóoptimalizálás keretében adni szokták, próba cseresznye, tippem van.
hasonlóan látom, csak én a végső célárat a 10 éves háromszögből számolom, úgy 8.000 felett van, de ne vesszünk el a részletekben... :D:D:D
Viszont tegnap a nagy emelkedést látva beshortoltam, de nem volt sok időm a döntésre, mikor gép elé kerültem 16:00 után, így nem is láttam a forgalom növekedését, szóval egy kissé rulettnek tűnik a dolog részemről, de azt gondoltam, hogy ekkora hirtelen emelkedést csak követ egy kis korrekció, szóval most betettem mind a ricsi, mind az oti shortot +2%-kal eladásra, és vagy elmegy az őrültek órájában, vagy nem...
" kerek 6000 szint "
Hetesen zászló.
A rúd 4105-tól 5647-ig, kerekítve 1400 pont.
A lebernyeg: 5647-tól 5233-ig, ez változhat még mindig lejjebb, de ha 5233 volt az alja még is?
(5647-4105)+5233=6775
Ez akkor annyi, ha 5233 volt az alja, de nagyságrendileg nem változhat érdemben, ha 5000 akkor 6575.
A fundás alúlértékeltség dinamikus átárazós szakasza lezárult, az árfolyamnövekedés, most már lassabb, és egyre nagyobb korrekciókkal terhes lesz, de nem véletlen mondom, hogy 7000-rig akarok kereskedni vele.
Nem tudom, hogy a hetes zászló célárat, hány megállóval fogja megtenni, a tippem 4.
Nem értem miért veszekedtek.... Kereskedj meggyőződésből, ne abból, amit mások írnak. Charlie, ahogy látom, eléggé érted a dolgod, nem értem ki és minek akar másoknak bizonyítani. Bár a túlvettség látható volt én akkor sem adtam el, pedig benne vagyok egy jó pakkal. Ahol először elgondolkoznék rajta az a kerek 6000 szint lenne, de senki nem lát a jövőbe, hogy meddig korrigál vissza vagy éppen meddig lő ki...
Richter topik
Az elemzők hosszabb távon vonzónak tartják a Richtert, ezért ajánlásukat felhalmozásra módosították. A célárfolyamot viszont a korábbi 47 580 forintról 46 310-ra rontották, azzal párhuzamosan, hogy a belföldi értékesítési előrejelzéseiket is lejjebb vitték.