Az elemzők hosszabb távon vonzónak tartják a Richtert, ezért ajánlásukat felhalmozásra módosították. A célárfolyamot viszont a korábbi 47 580 forintról 46 310-ra rontották, azzal párhuzamosan, hogy a belföldi értékesítési előrejelzéseiket is lejjebb vitték.
azt hiszem, egy féléves "bika" trendre nemigen illik a "lufi" szó. A volatilitást a rv split hozta ki. A gyógyszerpapírok a világon mindenhol jó befektetést jelentenek. Ez egyrészt azért van, mert a politika nagyon nehezen tud "fogást" találni. Meg kell nézni pl a bankpapírokat. Iszonyú érzékenyek a politikára. Az energia szektor papírok dettó ...
Szomorú dolog ha az ember nincs bent egy jó kis emelkedésben longosként, viszont ennyi erővel egy esésben is bent lehet lenni, így viszont már mégsem olyan rossz a helyzet. :)
és mi van akkor ha a fundamentumok nem vesznek tudomást a TA-ról?
és az árfolyam csak megy, csak megy, egy relatív egyensúlyi pontig...
jó sztorik tolják a richtert, sztem, és egyelőre semmilyen hír nem cáfolja ezt...
Nem tudom meddig bírja még Ricsi, ezt a szeptember óta tartó formát hozni, de erre végképp nem számítottam én sem. Egyrészt savanyú a szőlő mert nem vagyok bent másrészt meg tényleg nem értem mire emelkedett ekkorát idén? Lufigyanús nekem is, de nem bánom, mert legalább van egy igazán volatilis papír a BÉT-en!:-)
Ha feltornásznák 4900 fölé és meg is tartanák ott zárásig, akkor jó eséllyel a Bólinger szalag felső szárán kívül zárna már. Mivel szerintem ezt a szintet holnap nem tudná tartani és pénteken a szalagon belül zárna az hétfőtől megindíthatná a korrekciót. Tudom ez egyenlőre még fantázia kategória, de nem lehetetlen forgatókönyv.
Ilyenkor jól jönne egy OBV indikátor, mert szerintem már annál is alakulgat a divergencia. Legalábbis én úgy érzem, hogy az új lokális csúcsok születésével nem emelkedik a tőkebeáramlás.
Le is pattant a közeléből. Kb ott tervezem dobni a longom, de mindenképp ma. Ma szerintem shortkihajtás is van.
Innen már muszáj a korrekció, habár az tegnap volt 4756-al ha jól emlékszem.
most talán jó stratégiának tűnik, hogy beadni egy rész-pakk eladási ajánlatot 4930ra, megadva a pakk másik részének, hogy hízzon, hátha 5000 alattig kitart a lendület, de ha elkezd visszamenni, 4840/50 környékére beadni egy nagyobb pakk rész eladást, hogy lehessen vásárolni akár 4800 alattról...
Persze ez a "taktika" azon alapul, hogy (hatalmas remény/esély) van az 5000/5050 sávra ....
Richter topik
Az elemzők hosszabb távon vonzónak tartják a Richtert, ezért ajánlásukat felhalmozásra módosították. A célárfolyamot viszont a korábbi 47 580 forintról 46 310-ra rontották, azzal párhuzamosan, hogy a belföldi értékesítési előrejelzéseiket is lejjebb vitték.