Az elemzők hosszabb távon vonzónak tartják a Richtert, ezért ajánlásukat felhalmozásra módosították. A célárfolyamot viszont a korábbi 47 580 forintról 46 310-ra rontották, azzal párhuzamosan, hogy a belföldi értékesítési előrejelzéseiket is lejjebb vitték.
Mint részvényest inkább az érdekel, hogy mikor, és hogy lesz elkönyvelve az eddigi ~2,5mrd / 2007 költség, és ez miképp befolyásolja a gyj-t?
Oszalékfizetésnél bezzeg nem szoktak túl nagyvonalúak lenni a ~25%EPS-al.
A Csányi is így lett milliárdos annó.(10-15éve?)
A dolgozóknak kiosztott (vagy ki se osztott?)·bonusrészvényeket" kegyesen Ő, vagy v.melyik cége visszavásárolta, némi felárral....
Ebből a részvényvásárlásból a melósok is kapnak, hat éves a részvényprogram.
Évek után:pl. ha vki 20 évet lenyögött a richterben, az 500.000 Ft-nyi részvényt kap, (12-13 db.) amit majd 3 év után el is adhat, ugyanis akkor kerül csak a nevére.
"Az év eddig eltelt időszakában összesen 14,8 milliárd forint bevétel származott különböző vagyonelemek eladásából, és ebből 13,664 milliárd forint a tőzsdei tranzakciókból. Közel 4,5 milliárdért forint Matávot, 3,5 milliárd forintért OTP-t, 2,6 milliárd forintért Richtert és 2,3 milliárd forintért Mol-t adott el a Főváros. Az értékesített részvények között Egis, Émász, TVK, Rába és az Állami Nyomda részvényei voltak.
sajnos igaz lehet--én éppen most utazok el egy hétre pihenni---de mire visszajövök érdekes dolgok lehetnek a piacon...
Amikor USA repült a kamatvágás után , akkor sem tőrtént semmi , a bux szinte meg sem mozdult---de amit leírtál , az sajnos lehet egy forgatókönyv a sokból---alapvetően nem érdekli a vezetést , hogy mennyi a cég értéke-hiszen nem akarják eladni stb.
Nagyon sok okosat írtál----csak megint a kicsik járnak rosszul!!!!----persze szokás szerint!!!!!
Én meg csak most kapok a fejemhez, pedig már leirtam, de nem fogtam fel.
Ez a 30k sajátrészvényvásárlás ez igazából egy igancsak rossz hír, ez egy ~1.1mrd-os költségtétel, ami a bennfentesek zsebeibe vándorol !
És ilyen bónuspapirt már vettek jún-aug-ban is ~35k-t tehát a főnőkök zsebeit már ~2.5mrd-al tömik ki!
Ez az éves várható profit ~8-10%-a.
Na de más döglött papirban már megfigyeltem hasonló bennfentes trükköket, (le is írtam ide) és Bobolcsai bácsi is kifejtette ezirányba álláspontját :
Jelenleg a "kisrészvényesek", (a balekok?) kvázi értékmegörzőként funkcionálnak és évi minusz 20% hozamot kapnak érte, majd ha a bennfentesek ki óhajtják venni az "értékmegörzőből" a papirokat akkor lesz előtte a parittyafeszítés, stb...
Ha így van akkor ezt a gyj is remekül meg fogja erősíteni, (a 65k bónuspapirvásárlás mikor lesz elkönyvelve?) és irány a 35k, majd a parittyafeszítéskor az Egon által emlegetett 25k is - akár. (pesszimista-SZVSZ.)
Alúlteljesit a BUX, és egyre nyilvánvalóbb, hogy a fecó székének a megingása okozza eme problémát, és nem az ellenzéki akciók, hanem elsősorban a mutyibanda belső fúrása miatt.
Nem mintha bárki krokodilkönnyeket ejtene érte, de ha újra egy mutyibábot ültetnek a trónra, az a népszerűség érdekében vszeg üt egy jókora rést a kincstár falán.
Ez pedig nem ad túl sok optimizmusra okot -fiskálisan.szvsz.
okoskodás-2
Lehet szólt a broki az Eric-nek, hogy nagyobb pakk ricsi kiöntésére van megbízása az asztalán, és ha esetleg venne belőle, akkor talán nem kellene a béka feneke alól kukucskálni megint.
Richter topik
Az elemzők hosszabb távon vonzónak tartják a Richtert, ezért ajánlásukat felhalmozásra módosították. A célárfolyamot viszont a korábbi 47 580 forintról 46 310-ra rontották, azzal párhuzamosan, hogy a belföldi értékesítési előrejelzéseiket is lejjebb vitték.