,,Bucsin lakónegyedben a rendszer felújítása jó ütemben halad. Az RFV. Kft. november hónap folyamán teljes mértékben átveszi a hőszolgáltatást Gyergyószentmiklóson, és 25 éven keresztül ez a vállalat felel majd a városban a fűtésért és a melegvízért."
jav....használati meleg vízért így helyes mert van technológiai meleg víz is:)
Szerintem pedig egyik sem, ami a lehetőségeket illeti. Makrát nem annyira érdekelte, hogy még utóljára nagy üzletet csináljon az RFV-vel, minek fillérezne? Pihenni akar gondolom, élvezni az életet. Hogy a cég szerint egy év múlva 7500 körüli részvényár tükrözné a cég értékét? Már most is kevés lenne. (Ezévi P/E 12.8)
Múlt héten csütörtökön Székelyudvarhelyen aláírták a szerződést a Hargita Gáz Rt.-vel. A megállapodás október és november hónapra szól, addig a dátumig, amíg az RFV Kft. átveszi a szolgáltatást. A földgáz ára nem drágult, továbbra is 86,6 lej/Megawatt áron kapja Gyergyószentmiklós a Hargita Gáz Rt.-től – tudtuk meg Lukács Lászlótól, a Go Rt. igazgatójától. A földgázzal működő kazán üzembe helyezése óta minden lakónegyedben javult a hőszolgáltatás minősége, és ismét melegvíz folyik a csapokon.
A Bucsin lakónegyedben a rendszer felújítása jó ütemben halad. Az RFV. Kft. november hónap folyamán teljes mértékben átveszi a hőszolgáltatást Gyergyószentmiklóson, és 25 éven keresztül ez a vállalat felel majd a városban a fűtésért és a melegvízért.
Én is várakozásokkal állok a folytatás előtt. Egy dologban vagyok biztos: a papír árának fundamentális alapokon nem itt, hanem 10.000 forint fölött van a helye. Más kérdés, hogy a piaci bizonytalanság mit hoz a konyhára jelenleg... Egy biztos: kedvez azoknak, akik alacsony szinteken akarnak beszállni!
Aki azt gondolja, hogy 6-7 ezer forint körül van a helyünk, az nézzen rá újra a számokra.. és ne a kereskedésre, hanem a vállalat pénzügyi kimutatásaira!
Más: a piaci bizonytalanságot én is szeretném kihasználni, a pénteki zuháré után is bőven pluszban vagyok és nagy dilámmában: realizáljak és pár nap múlva szálljak vissza a letört árakon, hogy januárra megteljen a kamra, vagy várjak türelmesen... nehéz a döntés.
A 7500-as ár az, amit fizetnie kell érte, vagyis elvileg ha a piaci ár efölött van, akkor megéri neki, ha alatta, akkor nem.
Itt az az irányadó, hogy egy bennfentes tulajdonos úgy árazta a papírt, hogy bő év múlva 7500-at ér kb. (nyilván a mennyiség is diszkontot kíván, meg ki tudja mi volt még a háttérben egyéb ellentételezés).
Erre föl a piac felhúzta a papírt bőven a szint főlé pár hónap alatt.
Vagy a piac árazta túl, vagy a tulajdonos nem tudta mit ér a cége. Az előbbinek azért nagyobb az esélye.
Persze azóta a sok fikció kezd ténnyé válni, beindulnak a szolgáltatások, ez az árban is megjelenhet.
Ja igen, akkor még 6000 Ft volt a piaci ára, szerintem így kell tekinteni rá. Van opciós szerződésem korábbról egy részvényre, a piaci ár most duplája annak.
Üdv! Soós Csaba hivhatja le max. 7500-as áron Makra pakkjának maradékát 2011 12.31-ig.De szerintem nem ez volt az oka a pénteki zuttynak.Ki és miért tárazna ugyan ennyi rv-t cégközeli akciók lebonyolitására? Egy nagy mutyi volt inkább.Valaki vevő volt 7500 körül,valaki meg hajlandó volt ott eladni neki.Aztán vissza is nyomták 8k fölé.Több mint 70k-s forgalom volt.Most meg szinte semmi.Pedig múlt hét ilyenkor még sokan azért imádkoztak hogy egyáltalán 9k alatt tudjanak majd venni még.Hogy lesz e második hulláma ennek a mutyinak,ki tudja? De semmiképp nem várom 6k-ig meg lejjebb mint ahogy a kárörvendő vészmadarak itt károgják.Mindenki hogy örült a BUX tagságnak....Hát megjött vele a mutyi is.Vége a nyugodt alvásoknak és nyugodt karosszékben ücsörgésnek
Emlékeim szerint a tulajok közötti adásvételnél szerepelt, de most már nem emléxem a konkrétumokra, a sok unatkozó előáshatná a részleteket, köszi.
(remélem nem tévedek, de még az is lehet)
Elmondom, hogy látom, mert itt sok unatkozó osztja az észt munka helyett, legalább lesz mit olvasni. :-)
A papír kapott egy sallert. Jelenleg nem látni azt a vételi erőt, amelyik újra 10k közelébe repítené. Ehhez szükséges a piac stabilizálódása és újabb projekthírek. Ez meglehet, de nem a napokban.
Akik mélyről ülnek a papírokban, nekik sem érdekük agyoncsapni az árfolyamot és a papíron nyerőt elégetni, max lassacskán kiszállni.
Ergo 8k körül szerintem bázisépítés, konszolidálódás lesz. (Vagy nem.) A feltörekvő piacokra dől a lé, annak valahol ki is kell csapódni.
És a bázisépítés alapvetően nem is rossz. A fák nem nőnek az égig.
Ami zavaró számomra és várom fp vagy művezető kolléga véleményét, miért 7500-ra lőtték be az opció lehívási szintjét. Ez akár iránymutató lehet(ne).
Más.
A Kubu(maci) nagy része emlékeim szerint répalé, így kell hozzáállni... :-)
RFV 2009
Az alját nem látom egyenlőre, de én vettem az elmúlt napokban.
2010 előtt és 10000 alatt nem áll szándékomban megvállni tőle.
Ha csak.....