Lehet hogy 1-2 nagy büfi vagy speki kitépi az elején a nagy tételeket megugrik az árfolyam és szerdátol pedig csürog lefelé és kitömnek mindenkit.
Így tudom elképzelni a jövőhetet.
Szerintem meg jo lenne ha sok nagy befektető lenne aki nem dobálja csak ugy el a papirját és nyugisan menne felfelé az árfolyam. A hirtelen sok sohasem jo.
Sziasztok!
Én gondolom, hogy a prognosztizált jegyzési siker elsősorban az intézményi érdeklődésnek szól.
Ha pedig nagy lesz az intézményi érdeklődés ( ha nem is jegyzik túl, de elhordják mind a 400000 papírt), akkor megjön a kisbefektetői étvágy is.
Csak ez utólag derül ki. Amikor már lezárták a jegyzést. Mondjuk szerdán.
Tehát aki tökös, az vesz. Aki nem, az utólag ne dobálózzon.
Jó lenne, ha min 100-150ezer darab kisbefektetőkhöz kerülne, mert a 200ezer darab körüli valós közkéz már egész jó tétel.
Azért ez nem gyenge kezdésnek, valami lesz, ahogy említettétek vmi túljegyzésre lehet számítani. Érdekes lesz a jövőhét
"A jegyzés a teljes felajánlott mennyiséget elérő, illetve meghaladó túljegyzés esetén a meghirdetett jegyzési időszak vége előtt is lezárható, azonban még túljegyzés esetén sem zárható le a jegyzési időszak első három napján.
"
Azért az sokmindent elárúl, hogy 98-óta ez a menedzsment mer nyilvános részvénykibocsátást végrehajtani. A többi maffiózó (phy.,hum., gen., stb ) csak papírt gyárt és eteti a szerencsétleneket. ( Köztük engem is)
Szerintem átgondolt és felépített a dolog.
Túljegyzés lesz.
Azután stratégiai bejelentések.
Picit off:
Én nem régóta ismerkedem a tőzsdével, de ez is szinte olyan, mint a játékgép...
Ha nincs szerencséd, akkor bux :)
Főleg az olyan papírokkal, mint a phyl, ahol megy a mutyi, a beetetés, a g.cik meg kiveszik a pénzt mi meg csak pislogunk!
Az OTP-t meg össze-vissza mozog, az is úgy, ahogy akarják. Elvileg minden happy, USA megy felfelé, pluszban nyit, jó hírek vannak stb. erre otp-t beöntik..
Olyan ez a tőzsde is, mint az egész ország. Sajnos.
Bizonyos érdekeltségek mondják meg az irányt (persze mi nem tudunk róla) és elszedik a kicsitől a pénzt.
De "el lehet innen menni" - megmondották vala :)))
Szia Mini,
Sajna nagyot buktam ezzel a wc papir phylaxiával és elment a kedvem az egész tőzsdétől a hazugságok miatt, de majd egyszer revansot veszek érte.
Ha az ERSTE-nél lehet csak jegyezni, hogyan, mennyiért, mikor kerülnek át a dematerializált részvényeim a KBC Equitas-nál vezetett értékpapír számlámra?
Én még látok fantáziát (reményt) a nyomorult phyl-ben is, van nekem is 19-ről. Nem adtam el. Ráérek. Persze Mutyesztánban mindent el lehet sumákolni, rontani.....
RFV 2009
Az alját nem látom egyenlőre, de én vettem az elmúlt napokban.
2010 előtt és 10000 alatt nem áll szándékomban megvállni tőle.
Ha csak.....