Ebből nekem még mindig csak az jön le, hogy ha akar majd vehet ennyiért az adott árfolyamon. Míg a lakásnál kő kemény előleget, foglalót fizetsz egy hasonló előszerződés kapcsán.
Még mindig nem értem! Van egy üzlettárs aki "lehetőséget" szerzett, hogy egy éven belül 7500Ft-on vásároljon. És van valaki más (NEM NEVESÍTETT) aki most vett 5300-on. És ha ez a megállapodás csak arra jó, hogy vagy feltornássza vagy szinten tartsa az árfolyamot? Ha ilyen opciók alapján kereskedett az ember mondjuk az ÁNY-ben, most szép kövér mínuszban csücsül.
Én nem értem ezt a nagy optimizmust!
A 7500Ft csak egy vételi lehetőség. Ezzel nem kötelező élni, így lehetne akár 20000Ft is. A jelenben értékesített részvények viszont 5300Ft-on cseréltek gazdát.
Törölt felhasználó2010. 07. 29. 11:22
Üdv! Most keltem és látom mi történt :-) Legalább tudjuk mi állt az utóbbi napok mögött.A "hiszti",bizonytalanság érthető volt,senki nem tudhatta mi történik és hol az egésznek a vége.Mostmár megnyugodhat a piac és mehetünk megerősitve fel.Túlél ez a papir mindent :-) Most,hogy mindenki bevásárolt,jöhetnek a hirek is.
Szerintem egy teljesen megérdemelt nyugdíjszelvényt kézbesített ma a posta Makra Úrnak. A cég ugyanakkor új növekedési pályára állt,profi managementtel, egész más dimenzióban, mint akár egy fél éve volt.
Már azon sem lepődnék meg, ha a napokban új bejelentéseket hallanánk.Igazából szerintem csak most indul a sztori a cégben, ez a 7500 Ft-os opciós ár pedig magáért beszél.Gyakorlatilag ennyit a piacon is meg lehetne venni,eddig az árig,azaz nagyon gyors és látványos hegymenetre számítok még ebben az évben...
Ha Mvásárhely bejön, a cég értéke Zilahhal együtt duplázódik. És ez még messze nincs beárazva
Én személy szerint nem szólltam (írtam) a fórumba, az elmúlt napok részvényértékesítésekkel kapcsolatban. Azt kell figyelembe venni, hogy ha ilyen szinteken, ennyi részvényt megvesznek, akkor az csak a 5500-6000 Ft-os támasz szintet erősíti. Makra Úr szerintem készülődik a nyugdíjas éveire, megalkottak egy életképes társaságot, egy igen nehéz környezetben, és ennek a "gyümölcsét" akarja élvezni, teljesen megérdemelten. Arról csak a cég vezetők tudnának beszélni, hogy mennyi lehetőség van a pihenésre, ha valaki aktívan foglalkozik egy társaság vezetésével....
Gondolom teljesen kikapcsolódni nem lehet, csak úgy ha teljesen "kiszáll"....
Szerintem mindenképpen jó a hír, mert bár az egyik alapító tag kiválik - az idősebb, aki még egy Fromerplayer által írt comment alapján "realizált" - jó eséllyel egy sokkal nyugodtabb életre vágyik, és elteszi az elmúlt 10 évben megkeresett pénzt.
A másik - fiatalabb - tulaj pedig hosszabb távon gondolkozik, és növeli a részesedését egy olyan cégben, amiben jó lehetőségeket lát. Remélem Makra Úr hamarosan úgy fogja érezni, hogy 7500-on elkótyavetyélte a részvényeit (azért nem sajnálom :) )
Ok, de az eszetlen tombolás a nagyalkusz részéről nem sokat tett hozzá....
A TA alapon történő kereskedés pedig ekkora öngólokhoz vezet,mint akik spekóból 5700-en adtak....
Amellett,hogy eszem ágában sem volt..és nincs is kiszállni a papírból..valahol értettem a hisztit.
A bizonytalanság csökkenő árfolyamokkal kisérve okozhat egy kisebb hangulatromlást.
..és sajnos tudjuk,hogy kis hazánkban..tőzsdénken..micsoda szemétségek történnek..félhető volt,nehogy ez a cég és részvénye is ezen játék része legyen.
Szerencsére mára megvilágosodtunk..és mehet a papír a helyére..ami szerződésekkel megerősítve..messze nem itt van.
Naszóval akkor, mire volt ez a nagy hiszti itt a fórumon?
Miért kell mindenkit elküldeni a k.anyjába,mert merészelt eladni?
Ja, és fordult a papír 5800 környékéről?
Mekkora éves hozamot vetít előre a másfél évre szóló, 30%-os prémiumot tartalmazó opciós ár?
És végül ki járt jobban? Az elmúlt heti vevők vagy az elmúlt hét eladói?
Meg persze ennyit a trendfordulóról meg a technikai elemzésről.....
Ez nagyon jó hír az én ismereteim szerint, ugyanis opciós vétel esetén a vevő jelen esetben az egyik tulajdonos, arra számít hogy vételi opciójának érvényesítésekor az ár magasabban lesz az opciós árnál így azonnali nyereséggel jár.
Az eladónak 2 oka (leegyszerűsítve) lehet. Vagy arra számít, hogy a részvény ára ezen időszak végén alacsonyabb lesz, vagy kiszáll a részvényből mert másra kell a pénz stb. Jelen esetben ugye a tájékoztató szerint ez az ok.
Szerintem örülhetünk :) szerintetek? Művezető Feta Holnor Former? Bocsánat akit nem írtam mindenki véleményére kíváncsi lennék
RFV 2009
Az alját nem látom egyenlőre, de én vettem az elmúlt napokban.
2010 előtt és 10000 alatt nem áll szándékomban megvállni tőle.
Ha csak.....