Topiknyitó: Törölt felhasználó 2009. 01. 16. 11:26

RFV 2009  

Nem tudni miért adják és ki adja itt el, de nem hiszem hogy pluszban dobálják kifelé a pakkokat.

Az alját nem látom egyenlőre, de én vettem az elmúlt napokban.

2010 előtt és 10000 alatt nem áll szándékomban megvállni tőle.

Ha csak.....
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2009. 12. 14. 14:05
Előzmény: #3959  Törölt felhasználó
Az év végi csak tippelés lenne.

Az szinte biztos, hogy nagyon hamarosan bejelentés jön egy román szerződésről. Hogy dec. vagy jan. legeleje, nem tudható.
A bejelentés miatt limit, + 15 % várhatóa kis közkéz miatt is. Tehát 5000 felett nagyon-nagyon valószínű 2-3 héten belül. Decemberből már nincs sok kereskedési nap hátra...

Felhívom a figyelmet, hogy az elmúlt héten több "nagyobb" 2000 db-os csomag is átkötésre került egyben 4400 Ft-on.Ez nagyon gyakran nagyobb változások előtt szokott lenni.

Törölt felhasználó 2009. 12. 14. 13:43
Sziasztok

A topikon belül van tippetek, hogy kb. mennyi lesz az RFV év végi záróára? Ha igen, miért stb.

Rfvfun
Törölt felhasználó 2009. 12. 11. 00:21
remélem tovább emelkedik ennek hatására ma, vagy nem?
link
Törölt felhasználó 2009. 12. 10. 16:38
Előzmény: #3956  Törölt felhasználó
Sikerült kicsit felhúzni a záróárat egy 1 db os vétellel :)
Törölt felhasználó 2009. 12. 10. 13:24
Előzmény: #3955  Törölt felhasználó
Concorde adta ki ma!!
Törölt felhasználó 2009. 12. 10. 13:23
Előzmény: #3954  Törölt felhasználó
Mielőtt hajba kaptok, íme ma jött ki: vagyis a fair érték 2010-re 5100!!

2010-es eredményvárakozásunkat viszont emeltük

Az RFV idei nettó profitjára vonatkozó várakozásunkat 19%-kal, 832 millió forintra csökkentjük, a gyergyószentmiklósi beruházással kapcsolatos egyszeri tételek, illetve a fejér megyei projekt második fázisának elhalasztása miatt.

Ugyanezen tényezők, illetve a Gyergyószentmiklóson megvalósuló új beruházás viszont pozitívan hatnak 2010-es becslésünkre, így a jövő évre vonatkozó profitvárakozásunkat a korábbihoz képest 18%-kal, 1,27 milliárd forintra emeltük.

Az új projektek száma lehet a döntő tényező a profit alakulásában

Alapesetben továbbra is azzal számolunk, hogy 2010-ben az RFV egy új, méretében a gyergyószentmiklósihoz hasonló új projektet indíthat be. Különösen kedvező esetben a jövő évben teljes egészében meg is valósulhat egy nagyobb és egy kisebb projekt.

Az új projektek sorsa elsősorban a finanszírozási lehetőségektől függ, így az RFV növekedésének legfontosabb kockázata változatlanul a bankhitelekhez való hozzáférés kérdése.

Emeltük a részvény jövő év végi fair értékére vonatkozó becslésünket

Az új projektekről zajló tárgyalások mindenesetre folyamatban vannak mind Romániában, mind Magyarországon, sőt a menedzsment azt tervezi, hogy egy harmadik országra is kiterjessze a vállalati tevékenységét.

Az egy nagyobb és egy kisebb projekt jövő évi teljes megvalósulásával számoló forgatókönyvnek értékelési modellünkben 40%-os, az alapesetnek tekintett, egy új nagyobb projekt beindítását feltételező eshetőségnek 60%-os súlyt adva az RFV részvényeinek jövő év végi fair értékére az eddigi 4400 forintos várakozásunk után 5100 forintos becslés adódik.

Törölt felhasználó 2009. 12. 10. 12:22
Előzmény: #3953  Törölt felhasználó
A Genesisben már megmutattad nagy tudásod. Most megint fontoskodsz!
Törölt felhasználó 2009. 12. 10. 12:10
Előzmény: #3952  Törölt felhasználó

Srácok,

nem akarok senkit sem megbántani az esetleges nagyképűségemmel, de..

aki pro és kontra van (főleg a kontra - remélem nem savanyú a szőlő), nem annyira ényegi dolgokról írtok.

Én 12 éve kereskedek, vagy 10.000 megbízást kötöttem. ... tehát azért elég sok mindent átéltem.

Ez egy klasszikus befektetési SZTORI kis közkézhányaddal.
Az elmúlt 12 évben voltak ilyenek: BIF, Mezőgép árfolyamsokszorozódása...

EZ a részvény NAGYON VALÓSZÍNŰEN 5000 ft felett lesz napokon, heteken belül.

(Aki az összeomlást várja, az ott tart, mint én 2001-ben... nem érti, hogy az elmúlt 14 hónapban leépültek a nagy tőkeáttételes pozik, ezért még egy nagy öomlás ki van zárva az elkövetkező jó néhány hónapban... )
Törölt felhasználó 2009. 12. 10. 11:55
Előzmény: #3945  Törölt felhasználó
Tisztelt "lxrose"!

Természetesen a mostani szemszögből talán tulzóak az általam leírt szempontok, de ha egy kicsit visszaemlékezünk szűk egy éve 1200-2000 Ft között mozgott a részvényárfolyam. Akkor a 4500 Ft-os árfolyam emlegetésnét sok ember hitetlenkedve fogadta. A társaság ha tartja a nagyon erős mutatóit, akkor hozhatja bizonyos árbevétel elérése után az eredményeket.
Az fontos dolog hogy abban a pillanatban
a nemzetközi helyzet milyen lesz, és milyen P/E árazással fog számolni a piac. Ne feledjük ebben a szegmensben nem ritka a 20-25 P/E mutató, de Én csak az átlagosnak mondható 12 P/E mutatóval számolok. Viszont sok szempontból igaza van "stock33" is, a válság kirobbanása után lehetett 3-5 P/E mutatókat látni, de a piac előbb-utóbb úgyis beárazza a részvényeket.......
Törölt felhasználó 2009. 12. 10. 11:28
Előzmény: #3946  stock33
Vettem belőle eleget, csak korán szálltam ki.
Ki az aki hitelre vesz részvényt? Az idióta.
Viszont az RFV-t már 1500 körül vettem és egész szép hozamot csinált.
Azért a FED megy az amerikai kormány megmutatta, hogy le tud kezelni egy kritikus helyzetet, nem hiszem, hogy hagynák, hogy a csőd a másik irányból induljon el.
Törölt felhasználó 2009. 12. 10. 11:20
Előzmény: #3944  stock33
Azért még a spanyolokat sem kell temetni. Egyrészt, mert az ő besorolásuk még mindig jópár szinttel jobb, mint a miénk, másrészt egyenlőre csak kaptak egy figyelmeztetést, hogy ha nem találnak ki valamit, akkor le lesznek mínősítve, de szerintem még akkor is jobbak lesznek, mint mi.
A minap lehetett olvasni, hogy a Merill optimista többet között a magyar állammal kapcsolatban is. Szerintem is elég jól állunk ahhoz képest, hogy már csak pár hónap van a következő választásig. Ilyenkor a hiány 6-9% szokott lenni csúcson, amit aztán sose sikerül a mostani helyzetig javítani. Nem azt mondom, hogy a kormány vagy az MSZP milyen fasza gyerek, csak azt, hogy legalább ebből a szempontból jól jött a válság, hogy nem kell megint újrakezdeni mindent, aztán nem jutni sehova.
Szóval a Merill szerint sem drágák a részvények nálunk, úgyhogy ha nem rontjuk el, akkor jövőre egész szép hozamok lesznek a részvénypiacon.
stock33
stock33 2009. 12. 10. 11:20
Előzmény: #3948  stock33
Na, emberek, megyek, mert sok meló van.
Mindenkinek jó sok pénzt, és kívánom, hogy 5800-on adjátok el a részvényeiteket még karácsony előtt.
stock33
stock33 2009. 12. 10. 11:17
Előzmény: #3946  stock33
Apropó, a FED kamatemelés után már kényszerlikvidálások özöne jön, akik közelebb állnak a tűzhöz már előtte 1-2 hónappal elkezdik eladni a sajátjukat. Eszük ágában sincs megvárni a hírt, hisz addigra feleződnek a részvényárak.
Törölt felhasználó 2009. 12. 10. 11:15
Előzmény: #3941  Törölt felhasználó
mennyit vettek? látja vki a könyvet?
stock33
stock33 2009. 12. 10. 11:15
Előzmény: #3945  Törölt felhasználó
Az otp a pánik csúcspontján 2-es EPS-sel forgott. Mennyit vettél belőle? Miért nincs a házatokon jelzáloghitel, amiből otp-t vettél?

De igazad van, ez a történelemben egyedüli esemény volt, nem ismétlődhet meg!
Max akkor, ha USA-ban beindul az infláció, a FED kamatot emel, ami után erősödik a dollár, és a sok dollárhiteles, tőkeáttétes long pozíciót elkezdik likvidálni. Mégis, mennyire zuhanhat be a tőzsde ettől? Mondjuk 1500-as otp?
Törölt felhasználó 2009. 12. 10. 11:10
Előzmény: #3934  stock33
Azért azt is látni kell, hogy az 1200-as árfolyam, akár itt, akár az OTP-nél nem a reális céghelyzetet tűkrözte, hanem egyrészt a sok short pozíciónak volt köszönhető (az OTP esetében), másrészt az általános pánikhelyzet hozta. Nem véletlen, hogy ilyen gyorsan (szinte jó beszállási pont nélkül) emelkedett az OTP ideáig, miután elkezdték a spekik lezárni ezeket a pozíciókat.
Én nem gondolom, hogy a mostani RFV ár egy többször eladott hír következménye, és emiatt a részvény túl lenne értékelve. Művezető kolléga számításai talán kicsit optimistábbak, mint amit pénzzel meg mer kockáztatni az átlagember, de ha csak a fele bejön, már akkor is elég jók vagyunk.
stock33
stock33 2009. 12. 10. 11:09
Előzmény: #3942  Törölt felhasználó
"hanem az, amiért a Lehman csődbe ment"

Mi a helyzet azzal a dologgal, ami a mostani leminősítések mögött van? Ugyanez lesz a következő leminősítések mögött is.

Abban egyet értünk, hogy nem kell Görögország csődje ahhoz, hogy brutál folyamatok induljanak be. Elég azt látni, hogy a pénznyomda már nem működik, hiába állítanak be új nyomdai gépsorokat, csak az adósság nő, és nő, és nő.... Egyszer csak úgy gondolják a spekik, hogy már megérett a banán, ideje learatni. Mint látható, szépen érik magától, nem kell sok pénzt azért áldozni, hogy gyorsabban érjen.
stock33
stock33 2009. 12. 10. 11:05
Előzmény: #3941  Törölt felhasználó
Nem hasonlítom őket, hanem a várt célárakat írom.
3000 alá várom, és az csak korrekció (hiteles longok likvidálása), nem válság 2.0. Molt 10k alá.

Ezt láttam tegnap 10:18-kor a szomszéd üveggömbjében :)
Törölt felhasználó 2009. 12. 10. 11:00
Előzmény: #3926  stock33
Félreértettél. Nem azt mondtam, hogy nem lehet okot találni arra, hogy miért öntsék be a piacot. Ha az éppen a spanyol vagy a görög helyzet, akkor azért. Csupán azt próbáltam vázolni, hogy a Lehman csődje után elindult tőzsdei és egyéb folyamatok (aminek csúcsán még a magyar állam csődjéről is beszéltek sokan) nem hasonlíthatók össze azzal, hogy a spanyol állam adósságának besorolása nem AA+ lesz.
Tulajdonképpen nem a Lehman csőd volt a lényeg, hogy félelmet keltsen a befektetőkben, hanem az, amiért a Lehman csődbe ment.
Törölt felhasználó 2009. 12. 10. 10:58
Előzmény: #3934  stock33
Az RFV-t miért az OTP-vel hasonlítgatod? Nincs sok közük egymáshoz... :)

Topik gazda

kelvin
4 3 4

aktív fórumozók