hali, nem mondom hogy tökéletesen tudom kezelni, de ha még nem segitett senki, megnezzük. yooio@freemail.hu-ra írj egy elérhetőséget skype/fb bármi, felveszlek. Ahogy neztem neked opciók stb kellenek, azokat bőven kötögettem vertical spreadeket, komplex pozicikat stb tudok kötni IB-n.
Az nekem nem lesz elég. Es mire ott megtalalom amire nekem szuksegem van... van oktato link meg minden ib sajat oldalan is es tobb szaz oldal. leiras. De nekem ehhez nincs turelmem
Valaki ismer / vállal innen IB TWS oktatást? Nekem nincs türelmem és energiám se magam felfedezni, inkább fizetek érte. Amire én egy hét alatt jövök rá, azt rutinos használó kb 5 perc alatt meg tudja tanítani nekem...
978.2d Alapbol stable -re volt állitva a version, most átállítottam latest-re Egy kincs vagy! Köszi hogy válaszolsz, ha már a support-juk teljesen hasznavehetetlen...
Legegyszerűbben: indítod a TWS-t, és a megjelenő képernyő jobb alsó részén ott a verziószám.(még a login képernyő előtt). Viszont nem hiszem, h 978-nál alacsonyabb verziót tudnál használni. Ezt abból gondolom, hogy mikor megnyitottam a TWS-t, addig el sem indult, amíg nem frissítette magát, a 979.4z verzióra. Mobil appot nem ismerem, soha sem használtam.
Hálás köszönet! Hol tudom megnézni, hogy hányas TWS verzióm van (mert azt írja, az elöfizetés csak 978≤ verziora van)? Mi a tapasztalat, mobil appon fut az elöfizetett real time iphoneon? Tws-ben be tudom tölteni telo approl a már kész figyelölistát?
Adatok: 1, böngészőben belépsz https://www.interactivebrokers.co.uk/sso/Login 2, menü (bal felső sarok 3 vonal) 3, user settings/market data subscriptions/current GFIS subscriptions/subscribe to streaming GFIS real-time market data itt kiválasztod az adatokat, amire szükséged van, aztán continue. TWS-t használtam mindig, webes felületben nem tudok segíteni.
Az normális és szokványos, hogy IB webes felületének menüjét böngészve (próbálnék vele ismerkedni...) minden 3. menüpontnál ez fogad: 404ERROR - Page Not Found Öszintén szólva ez már a ratyiság teteje... 3 oldalon át van részletezve a honlapon hogy milyen elöfizetések kellenek ahhoz, és mennyibe kerül, hogy live adatokat kapjak, hát ez számomra kibogozhatatlan. https://www.interactivebrokers.eu/de/index.php?f=15537 4. napja nem találom a menürendszerben, hol lehet live árfolyamadatokra elöfizetni? Ebben tud valaki segíteni?
Maguk a számok a táblázatban nem kihívások, de az már kevésbé tiszta, hogy alaptermékre vagy egy 1 opcióra vonatkoznak? Na majd kialakul, nem úszom meg a tanulást, végigmegyek opcioguru 15 részes képzésén stb, és ha utána is marad kérdés, akkor teszem fel öket. Reméltem, hogy ha csak részvényekhez akarok jutni opció kiíráson keresztül, az egyszerü lesz, és nem kell elmerülnöm a teljes opcióvilágban. :)
Igen, 100 részvényt kontrollál egy opció (néhány kivételtől eltekintve). A profitszimulációs táblázatot nem ismerem, de nem ördöngösség. Profit = Prompt stock ár - bekerülési költség - kereskedési költség
Hogy ne offoljam szét value investing topikot, McDee felé a kérdésem itt teszem fel: Végül így is tettem, bár csak 0,04-ért kaptam, de nem ezen fog múlni. IB-n 1 pozíció 1 lotot, tehát 100 db részvényt jelent, igaz? Van náluk egy táblázat, ami profitszimulációt mutatja: ez is 1 lotra vonatkozik? Vagy ez már részvényenként?Ahogy elnézem ker. ktg-et, ez is min 10 lottal lett volna érdemes, mindegy, puding próbája az evés.
Boole-nak: nem találom IB-n hol lehet beállítani hogy mindig live árakat lássak és mennyibe kerül ez? Azt sem találom sehol...mondjuk elég gáz, hogy alapból nem ingyenes egy minimális kereskedés esetén, ahogy többi brokinál is...Választ majd légyszi a topikomban, ne itt offoljunk, köszi szépen!
Nem így gondolom, a hobbi lényege, hogy örömet okozzon, és ezért marginális ha sokba kerül ;) Azért a gépet büvölni szerintem nem a legjobb örömforrás, tehát ez hobbinak se jó, csak pénzégetésre. :)
rbbj kereskedése