Ja és mellesleg befektések össz átlag idöigénye kb heti 8 óra, spekulációké kb heti 20 óra. Tehát sokkal nagyobb stressz, idö árán mínuszos elöjellel a befektetések eredménye....szép...Le kell végleg számolni a kaszinóval a tözsdei tevékenységeimben!! Aki idetéved, gondolkozzon el és készítsen pontos számadást, nála milyen arányban eredményesek az egyes stratégiák!
Nem tudom mit néz(het)tél (be). Ezek a táblázatok folyamatosan és adott esetben dinamikusan változnak. Lehet h. tegnap is volt heti lejárat Lulu-nál, így ha azt nézted és nem a július 2. lejáratot amiről én írtam, akkor teljesen korrekt az ár amit írtál, mivel akkor tegnapra elfogyott az időérték a 300-as strike Lulu-ból és csak a prompt és a strike különbsége volt az opció ára. Az meg épp annyi volt amennyit írtál.
Ha most megnyitod újra a MW táblázatot, akkor a tegnapi lejáratot már nem is látod, hanem az első helyre feljött a július 2.-i lejárat.
Minden szakma elsajátításához idő kell. Az opciózással sincs ez másként. Nézegesd a táblázatot, nyisd meg és görgesd át a távolabbi lejáratok táblázatait is, és látni fogod, hogy hogyan változnak az opcióárak, ha egyre távolabbi lejáratokat nézel.
Mivel te putkiírással akartál részvényekhez jutni, neked nem túl hasznosak a távoli lejáratok, ezért írtam a júl. 2.-i lejáratot, amiben az 1 hét hátralévő időért még kapsz diszkontot a prompthoz képrest.
Tipp a MW oldalhoz: Ha a böngésző címsorban a lulu helyére beírod az oxy rövidítést, akkor bejönnek az Occidental opciós láncai.
Igen, az IB-nél teljeskörűen opciózhatsz, ha megfelelsz az előszűrőn (online kérdőív a számlanyitásnál).
daxlis nak: csak azt nem értem, hogy a 300as put táblázat szerint 6.50 (és ma elvileg nem is volt 7.50-nel több) , akkor rosszul értelmezem a táblázatot ? vagy hogy jött ki a 290? Nekem így 293,5? Ami majdnem teljesen egyezik a prompt zaro árral ?
Örülök ha jól jöttél ki belőle! Kis szerencsével innen 790 célba vehető , de fele-fele esély van 790re és 550re is, ezért inkább szerencsejáték mint jó speka lehetőség mostani aron a beszálló. Én mégis beszálltam záró előtt
nagyon kevés volt, azt a maradékot ma vágtam ki. Megérkezett a forgalom és felgyorsuló esés indult be, nem lepne meg, ha köv. 2 napban egyre nagyobb minuszok lennének. 6% után holnap 10%, majd harmadnap alsó limit? És persze egyre növekvö forgalommal?
rbbj kereskedése