Topiknyitó: Törölt felhasználó 2003. 02. 23. 12:07

Rába és a láma  

Vasárnapi ebéd előtt a korcsmában.
Egy tisztességes spekuláns mivel is kezdi vasárnapi programját?
Míg élete párja a vasárnapi ebédet kotyvasztja, menekülésre adja fejét.
A boszorkány üstben rotyogó, ebédnek nevezett főzet felajzó illata elöl, kénytelen a közeli intézmény, barackpálinka és a savanyú sör illatával átitatott intézménybe menekülni.
Felüdítő érzés a boszorkánykonyha légköre (Ne egyél bele, mert pofán váglak…..!!! Mondtam már cigivel kifelé…..!!! Lehet, hogy anyád úgy csinálja de…….!!!) után a hím egyedektől enyhén izzadságszagú helyiség zsivaja.
Mivel a társasába láma későn érkezvén, a jelenléti ív aláírását követően beáll a söntéspunt előtt kígyózó két ember mögé és Béla harsány kiáltásának eleget téve, előveszi pénztárcáját.
Megért ő mosollyal figyeli Ica (Ő a csapos) dekoltázsát, himbálózó kebleit és zsonglőröket meghazudtoló kacsóját.
Fantasztik us, ahogy az üvegre szerelt fém mütyürrel önti a mérőpohárba a sárgán csillogó párlatot.
Kimérve a mennyiséget egy ügyes mozdulattal, még profi brókert is meghazudtoló póker arccal (fapofával), felét a vendég poharába önti, míg másik felét a kocsma nyereség alapjában hagyja.
Lámát a révedezésből, Ica (Ő a csapos) turbékoló hangja zavarja meg.
-Mi és mennyi pancserkám?
Láma az erotikus hangnemtől zavarba esve, tévesen értelmezi a kérdést, a hatalmas keblekre szegezi tekintettét, majd elrévedezve válaszol.
-RÁBÁt és sokat!!
Ica (Ő a csapos) hatalmas kék szemeit tágra nyitja és őszinte áhítattal bele ordít lámánk képébe.
-Mi van!!??
Majd rövid, rokoni és egyéb anatómiai színfoltokkal tarkított szópárbajt követően, tisztázódik a rendelés tárgya, és végre láma megindulhat a baracknak nevezett gyümölcs párlatával megpakolt tálcával (ÁNTSZ által előirt rozsdamentes) tőzsdei spekulációkban megedződőt társasága felé.
Béla falkavezérhez híven, maga elé húzza a tálcát és egy feles lehörpintését követően, felvállalja az előkóstoló szerepét, majd a leosztás felelősségteljes feladatát.
Lámában a (egy nekem, egy neked, majd ismét egy nekem) teátrális leosztás, némi gyanakvást kelt a testvéries megosztás elvében, de hát egy jó barátban és a brókerében csak megbízik az ember.
B.Béla a benyelt maligánfok a megspórolt fizetőeszköz okozta jóérzés jeléül, egy nagyot csettintett nyelvével, miközben Jenö (Barátai közt Nyuszika) cigarettájából egy szálat lenyúlt.
Miközben a füstszűrőt akkurátusan letörte, elgondolkodva az asztalon üresen lévő „feles” poharakat számolta.
A meztelen cigarettát szája szélébe rakva, láma felé fordult, miközben a mozdulatban benne volt TŰZET!! , feltette szokásos kérdését.
-Na mit vettél??
Láma csodálattal teli félelemmel figyelte Bélát.
A várható szemrehányástól, halkan, suttogva válaszolt.
-Rábát.
N éma csend lett a műintézményben.
Csak egy eltévedt tekegolyóként ide-oda pattogó vendég a mosdó ajtót elfelejtvén kinyitni zavarta meg a csendet.
De az ajtó mellet erre az esetekre rendszeresítet székre leülve ö is elcsendesedett.
Béla elgondolkodva szögezte tekintetét a tálcán szaporodási céllal ügyködő, két légyre, majd egy határozott mozdulattal megzavarva ténykedésüket.
Csend esen megszólalt.
Helyes.
A higgadt helyeslés, a társaságban nyomasztóan uralkodó félelmet, karmesteri pálca intését felelevenítően elhessegette és újra helyreállt a békés zsibongás.
Egy darabig még egyesek szemén látszott a bizonytalanság és óvatosan sandítottak Béla felé.
De lassan mindenki meggyőződött arról, hogy Béla elméje nem háborodott meg és a helyeslése az egy szokványostól eltérő de őszinte.
Rövidesen mindenkiben tudatosodott, és lassan pletykaként terjengeni kezdett hogy az aktuális napi csoda, miszerint Béla igazat adott el ült.
Már csak azért is, mert a „minden csoda három napig tart” Ica (Ő a csapos) által vezette intézményben csak három perc.
Ezt követően már semmi érdemleges nem történt.
Mivel kakukkos órát meghazudtoló pontossággal megjelent Matildka, Jenö (Nyuszika) felesége és házi fodrászuk kreatívságát a fején hordozva jelezte, hogy cselédként foglalkoztatott anyósa elkészült az ebéddel.
Miáltal az ékes társaságot feloszlatja.
Egyesek szerint Matildka híd és egyéb blokádokban hatékony szerepet vállalhatna a rendfenntartó erők költséges bevetése helyett, de ennek hangzatosabb jelét nem merték adni.
Így hát a Rába befektetés bővebb kitárgyalása Bélával, vélhetően a következő szabadfoglalkozásra tolódik.
Béla engedvén az erőszaknak kihörpintette a maradék maligánokat az asztalon lévő poharakból és belegyező bólintással fel állt és hallgatólagos beleegyezését adta a társaság távozásához.
lama
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2009. 03. 06. 15:16
Előzmény: #22739  pancserlama.
..hogy a fundamentumoktól kilengő megítélést kell meglovagolni.

akinek csak ez akkor az valószínű hogy nem ért úgy hozzá ugy
pancserlama.
pancserlama. 2009. 03. 06. 15:12
Előzmény: #22738  pancserlama.
Nem szívesen bonyolódom bele ebbe a hiszti témába.
De. Meg akarom csak lovagolni. Mégpedig úgy istenigazából.
Ritkán adódik meg az embernek.
Szóval miért van az az érzésem hogy ez egy nagy hiszti?
Mintha USA ránk akarná verni a balhét.
Ma beszéltem bankos haverral azt mondja nem értik. Gond van, de baj nincs.
Szóval jócskán túl lihegett a helyzet. De ez természetes is.
Hisz a tőzsdét arról írják, hogy a fundamentumoktól kilengő megítélést kell meglovagolni.
Ha ez nem így lenne akár a részvény vásárlást lekötőt betétnek is hívhatnánk!

lama
pancserlama.
pancserlama. 2009. 03. 06. 14:26
Előzmény: #22737  Törölt felhasználó
Ebben a hisztiben nincs ember aki előre megnyugtatóan kijelentheti hol az alja.
Szerintem rövidesen erősödik a ft és talajt fogunk.
A korcsma befejezte a Rába felvásárlását.
Lehet hogy korán lépett a züllött társaság, de nincs már jelentősége annak, hogy ha pár ezres kötés lesz 300 környékén is.
A befektetés sikerességében már csak az idő játszik szerepet.

Béla
Törölt felhasználó 2009. 03. 06. 11:39
Előzmény: #22735  Noir
nem tudom hogy van-e vagy nincs- én eleve a devizás bevételek drasztikus visszaesésével számoltam...
Törölt felhasználó 2009. 03. 06. 10:07
Előzmény: #22715  BozsoBozso
"sztem nincs gond az arfolyam elorejelzeseimmel csak idopontban tevedek. "
ez egy gyöngyszem
akkor én is "előrejelzek"
a Rába 2800 felett lesz de megnézi a 350 alatti tartományt is.
és a legfontosabb,
ha 400 alá megy akkor 399 meglesz
Noir 2009. 03. 06. 09:47
Előzmény: #22712  Törölt felhasználó
Overhedge kapcsán, idén nem hiszem hogy reális 58 milliárd körüli forgalommal számolva. Pusztán abból, hogy négy napban dolgoznak, egy 20% minuszt lehet borítékolni. Továbbá, nem vagyok benne biztos, hogy 280 és 210-es árfolyamokon van a hedge, tartok tőle hogy alacsonyabban. Emlékeim szerint már 260 körül jöttek a nyilatkozatok hogy most aztán minden le van hedgelve.
pancserlama.
pancserlama. 2009. 03. 06. 08:22
Előzmény: #22727  Törölt felhasználó
Hasonlo "nyagatas" hozzam is jött )
Törölt felhasználó 2009. 03. 06. 08:20
Előzmény: #22730  Törölt felhasználó
re: bozso2 nullázosra gondol? )))
Törölt felhasználó 2009. 03. 06. 08:20
Előzmény: #22731  tigus7313
no comment. de nem
tigus7313 2009. 03. 06. 08:18
csak nem a repülősök?:))
Törölt felhasználó 2009. 03. 06. 08:17
Előzmény: #22729  Törölt felhasználó
800-550 savbol esett ki sztem 1 savot eshet ami 300-550
BozsoBozso
Törölt felhasználó 2009. 03. 06. 08:11
Előzmény: #22726  pancserlama.
rába csárt ta alapon szépen elemezhető
alját 400 körülire sacc idén. aztán L betű
(maci)
Törölt felhasználó 2009. 03. 06. 08:09
mondjuk ugyanezek 6000-nél akartak otp-t vetetni velem. 17ezren meg eladatni az émászomat:))))
Törölt felhasználó 2009. 03. 06. 08:07
Előzmény: #22726  pancserlama.
csak "hangosan" gondolkodom. teszem ezt azért, mert az egyik brókercégtől kéthét alatt 3 szor hívtak fel, hogy most már adjam el a rábám, mert tuti csődbe megy. ez miért van???
pancserlama.
pancserlama. 2009. 03. 06. 08:02
Előzmény: #22725  Törölt felhasználó
Tippeket vagy konkrétat varsz ?
(csapda)
Törölt felhasználó 2009. 03. 06. 07:52
Előzmény: #22724  pancserlama.
igen ez érdekes kérdés. ha a mostani árfolyamokmaradnak, számvitelileg az idei évet elviszi a hedge. viszont jövre meg tiszta profit lesz az üzemi eredmény - kamat. egy részvényenként 350-400 forintos tiszta hasznot termeő rábának mennyi a reális ára?
pancserlama.
pancserlama. 2009. 03. 06. 07:28
Előzmény: #22723  teknoc
350 ?
Szoval az eszem mondta de lelkem nem hitte igazán
Még most sem hiszem teljessen

2009 dec. 2000 ?
Ha a fedezetek "csabdájából" kikecmereg a Raba akkor simán veszi a lécet

teknoc 2009. 03. 06. 00:04
Előzmény: #22706  pancserlama.
Egyáltalán nem. Amiket korábban megmondtál:
2800-nál eladni, és akkor nem sokkal később egyedüliként hangoztattad hogy névérték alá bemegy, mindet Te mondtad, és igazad is lett. Remélem a 2009 végi korábbi jóslatod is bejön, de néha úgy írsz, amiből úgy tűnik, meggondoltad magad. Ilyenkor elbizonytalanodok, és azért kérdeztem vissza, és remélem, nem változik a jóslatod. Hiszen a 2000-es célárfolyamod leírása után is mondtad még, hogy lehet hogy benéz 350-ig.
Úgyhogy reménykedve várom a válaszod, hogy mi lesz év végén.
tigus7313 2009. 03. 05. 22:05
Előzmény: #22721  Törölt felhasználó
ilyen árfolyamoknál akár 6 milliárd üzemi is lehet.
a feltételezéseket majd beírom, még egyszer egyeztetnem kell.

én csak 280 eur meg 210 usd-nél modelleztem, ekkor 4 milliárd körüli üzemi adódik.

az első esetben simán elviszi a hedge veszteség, második esetben közel sem.
Törölt felhasználó 2009. 03. 05. 21:48
Előzmény: #22720  Törölt felhasználó
valóban, sok mindenben egytérünk

Topik gazda

pancserlama
4 3 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek