Topiknyitó: srinitai 2025. 06. 28. 22:25

Pride 2025  

sziasztok!🙂 ma volt a Pride! szuper volt! emberek 100 ezrei mozdultak meg!!!!! csak igy tovabb
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Dehogynincs
Dehogynincs 2025. 07. 02. 10:19
Előzmény: #158  Atletico
A net tele van olyan dolgokkal is, miszerint isten nem létezik.
Sőt Amerikában is van internet. A Bibliában van Amerika?
A maják, az aztékok, az indiánok vallásaiban van Európa, Ázsia és Afrika?
krida
krida 2025. 07. 02. 10:11
Előzmény: #152  offshort

Ne haragudj, de ilyet az mond, aki NEM AKAR hinni. Nem akarod látni a bizonyítékokat, mert a priori eldöntötted hogy nem hiszel, ilyenmódon minden lepereg rólad, bárki bármit mondjon. 
Soha nem mondanék olyat, hogy pl. Mohamed nem létezett, Buddha nem létezett, Konfuciusz nem létezett, Joseph Smith nem létezett. Már hogyne léteztek volna. Valakik elindították ezeket a vallásokat, s nagyon elvakultnak kell lenni ahhoz, hogy valaki a vallásalapítók létezését tagadja. Nem itt a gond. A tanításukat kell megvizsgálni. Mohamed zsidó kereskedőkkel találkozott, innen származik az, hogy a Koránban is vannak részek a Bibliából - természetesen keresztényekkel is kapcsolata volt, ezért vannak az ÚSZ-ből is részletek, persze az érződik hogy saját elképzelése szerint alakította ezeket. Joseph Smith is egész részeket rakott át könyvébe a Bibliából. Mint mondtam, bárki elindíthat vallást, akár én is, ám én nem hamis dolgokban akarok hinni, sem magamat sem másokat nem akarom becsapni, én az Igazságban akarok hinni, az igazság meg kizárja a hamis dolgokat, nem fél az igazat igaznak, a hamisat hamisnak nevezni. Csak az van összekavarodva, aki nem ismeri az igazságot. Nekem (és egyébként minden embernek) Isten kijelentésére van szükségem, hogy Ő jelentse ki magát, mert mi emberek vagyunk, a magunk korlátaival (és önbecsapásával, hazugságaival). Ő pedig Jézusban kijelentette magát. Egyedül Jézus egyenlő Istennel. Egyedül Jézus mutatta be milyen igazán Isten. Egyedül Ő halt meg érted és értem. A többiek mind emberi/hamis dolgokat hirdettek/hirdetnek. 
Atletico 2025. 07. 02. 10:08
Előzmény: #152  offshort

Ha hozzá szólhatok!
Az elmúlt pár évben a mai Izrael és Szíria területén végzett ásatások során rengeteg olyan dolgot találtak ami a Biblia írásait bizonyítják "Próféták által leírtakat, Dávid királlyal kapcsolatos dolgok,a Biblia által írt Rómaiakkal kapcsolatos dolgok....stb" 
A net tele van velük
kkv14 2025. 07. 02. 10:04
Előzmény: #155  kkv14
Semmiből valami ,valamiből semmi?
krida
krida 2025. 07. 02. 10:04
Előzmény: #150  Spiller

"A hitetlenseg is ugyanolyan hit mint a masik. "
-pontosan. Ebben nagyon igazad van.
kkv14 2025. 07. 02. 10:04
Előzmény: #143  offshort
A megmaradás törvény nem ezt mondja! 
Dehogynincs
Dehogynincs 2025. 07. 02. 10:01
Beszélgettem egy bolti eladóval, aki vidékről jár föl.
Hallott a szombati tüntetésről, de a hírekben nem találkozott vele és képeket sem látott róla.
Megkérdeztem, hányan lehettek ott. A becslése kb. ötezer volt. 
Dehogynincs
Dehogynincs 2025. 07. 02. 09:58
Előzmény: #148  Spiller
Tegyük föl, hogy igaz az elméleted. A telepátiával tudnak évezredeken átívelően információt átadni?
Mikorra várható, hogy egy állat (ember nélkül) eljut a Holdra, föltalálja a kereket, atombát készít vagy kiszámítja hány milliárd évvel ezelőtt volt ősrobbanás?
offshort
offshort 2025. 07. 02. 09:06
Előzmény: #149  krida

Miből gondolod h az a mese az igaz és egyedüli, amiben te hiszel? 
Az ugyanúgy az emberi fantáziálás terméke, mint a többi!
Szerintem nézz körbe h milyen kézzelfogható bizonyitékok találhatók jezus létezésére! 
A "szájhagyonyányokon"  kívűl semmi. Se leirások, se régészeti leletek nem erősítik a létezését. 
Ráadásul az akkori korban kb minden tizedik ferfinak joshua volt a neve, és elég gyakori büntetés volt a keresztre feszítés, így a statisztikai valószínűség szerint lehetett több tucat joshua, 
aki keresztahalállal végezte! 

Nagy Sándor-ról , J.Cesar-ról, Cleopátra-ról .... stb hiteles leírások, 
levelezések, régészeti leletek tanuskodnak, az i.sz. elöttről! 
Jezussal kapcsolatban nincsenek ilyenek. Érdekes! 
offshort
offshort 2025. 07. 02. 08:43
Előzmény: #150  Spiller
ez a logika nem az én találmányom, hanem egyetemes és általános! 
az h a vallásosok megpróbálják az ilyen részeket átlépni, figyelmen kívül hagyni,
az nem jelenti azt h a logikai következtetés érvénytelen lenne! 
Spiller 2025. 07. 02. 07:43
Előzmény: #129  offshort
Fura logika de legalabb a tied. Nem te nem erted hanem aki mondja. :)  bravo. A kaparos sorsjegyeden az van "nem nyert"
"Több dolgok vannak földön és égen, Horatio, mintsem bölcselmetek  Álmodni képes"
A hitetlenseg is ugyanolyan hit mint a masik. 
krida
krida 2025. 07. 02. 07:38
Előzmény: #147  offshort

Rengeteg vallás van valóban, s rengeteg vallás eltűnt. Miért? mert ezek emberi kitalációk voltak. A vallás az ember elképzelése, próbálkozása, gyakorlatilag emberi kreálmány. Ma is, ha megvizsgáljuk a vallási iratokat, simán észre lehet ezt venni. Ilyen értelemben én sem vagyok vallásos, én sem a vallásban hiszek. 
.
Úgy gondolom, hogy Isten maga kell hogy kinyilatkoztassa magát nekünk, másképp sötétben botorkálunk, mindenféle hamis elképzeléssel. Ő ezt megtette, Jézusban megmutatta magát, Jézus valóban Isten szeretetét mutatta be nekünk, hogy kicsoda Ő valójában, Jézus nemcsak tanított, beszélt, hanem meg is élte mindazt. Egy vallásalapító sem mondott ilyet (nézd meg Buddhát, Konfuciuszt, Mohameded, Joseph Smith-t): "aki engem látott, látta az Atyát" "én és az Atya egy vagyunk" - de Ő nem csak mondta ezt, meg is élte mindenki előtt. Nemcsak hirdette a szeretetet, hogy szeressük még az ellenségeinket is, hanem be is mutatta, a kereszten, a szenvedések között, amikor gyűlölet vette körül, nem volt mibe kapaszkodjon (hisz a tömeg gúnyolta: "ha Isten fia vagy, szállj le a keresztről"), így imádkozott: "Atyám bocsáss meg nekik, mert nem tudják mit cselekszenek!"
.
Nincs más út, mint Jézus (pontosabban van, de az az emberi gőg, beképzeltség, hamis vallás útja, mely a kárhozatba, veszedelembe vezet). 
Spiller 2025. 07. 02. 07:37
Előzmény: #121  Dehogynincs
Regi elmeletem az allatok telepatikusan kommunikalnak ezert nincs szukseguk kommunikacios nyelvre. A hangokat csak jelzesre riasztasra használják. Tobb megfigyelesen van erre. 
offshort
offshort 2025. 07. 02. 07:11
Előzmény: #144  krida
Csak azt tudom mondani amit maxvax is. 
Többezer vallás létezik, mindegyik szentkönyve csak mese! 
A 6-7 létező nagy vallás (hindu, buddha, zsido, keresztény, muszlim, sintoista) 
... nagyon zárójelbe scientologia:)) mellett még nem is említettem a régieket, a kihaltakat. 
(egyiptom, római birodalom, görög, inka, maja, azték, é.amerikai indiánok .... stb) 
A logikus gondolkodás arra a következtetésre kellene jusson, 
h ezek mind csak az emberi elme kitalációi, mesék! 
szieszta 2025. 07. 01. 23:24
Előzmény: #145  maxwax
Látod, elhiszi, amit a fidesz propaganda szajkózik. Krida barátunk ilyen, mindent elhisz.
Milyen érdekes, hogy a tízparancsolatot már nem érzi magáénak. 
Persze.....2/3

Ne lopj!

Ne hazudj, és mások becsületében kárt ne tégy!

Mások tulajdonát ne kívánd!
-ezt miért nem tartják be???
maxwax
maxwax 2025. 07. 01. 22:22
Előzmény: #144  krida
Ez a te hited, és te valláspd szerint. Viszont a te vallásodon felül kb 4000(!) vallás van még a világon és ők teljesen mást tanítanak híveiknek. Számomra a biblia egy mesekönyv és nem egyéb. Kérlek, ne menj át hittérítésbe.
Én csak a tudományban hiszek.
krida
krida 2025. 07. 01. 20:57
Előzmény: #143  offshort

Mert ez látható? :)
A hit valóban nem látható, az Ige ezt mondja: a hit "a reménylett dolgok valósága, a nemlátott dolgokról való meggyőződés".
Jézus tanítványai éppolyan hitetlenkedő és esendő emberek voltak, mint bárki más. Tamás ezt mondta a többieknek (nem hitte el nekik hogy Jézus feltámadt): "ha nem látom kezein a sebet, nem hiszem!" Majd amikor Jézus megjelent neki és megmutatta kezeit, akkor kezdett csak hinni, s Jézus így szólt: "Mivel látsz, hiszel? Boldogok akik nem látnak és hisznek"
Én sem látom, mégis hiszem. Dehát sokminden van az életben amit nem látunk, s mégis elhisszük (mert megtapasztaljuk, mert érezzük, vagy csak elhisszük valakinek). 
A hit valóban egy másik szint, mégis a látható világban és megtapasztalásban gyökerezik. 
offshort
offshort 2025. 07. 01. 18:38
Előzmény: #142  maxwax
"És a hitvallásom: jövök a semmiből és megyek a nagy büdös semmibe." 

na ja, 
ez hasonló a porból lettünk, porrá leszünkhöz, bármelyik vallás mondta! 
ez az egy igaz! :)) 
maxwax
maxwax 2025. 07. 01. 18:26
Előzmény: #141  offshort
Sajnos csak egy évig tanultuk és alapvetően a világvallásokra koncentráltunk - kereszténység, az iszlám, a hinduizmus, a buddhizmus és a kínai univerzizmus. Viszont jó volt a tanárunk és sok minden másról is szó esett, pl. judaizmus. Engem igazából a buddhizmus érdekelt, persze ott is történetek. Indiában sajnos nem jártam, de a bakancslistámon van. 
Nekem nincs hitem,  tisztelem azokat, akiknek van, csak ne akarja a hitét rám erőltetni. És a hitvallásom: jövök a semmiből és megyek a nagy büdös semmibe.
Több ezer vallás van, de a tudomány az mást mond.
offshort
offshort 2025. 07. 01. 17:41
Előzmény: #137  maxwax
"hiszen nem vagyok vallásos, csak valláskritikát tanultam anno" 

ez jo! (valláskritika, ez érdekelne!)
én kocka ateista vagyok, a "bibliám" Richard Dawkins: Isteni téveszme c. műve! :) 
a vallásokat csak addig a pontig tudom elfogadni, 
amig a szentkönyveik meséit nem valóságnak próbálják beállítani! 

Topik gazda

srinitai
3 1 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek