Az első igen (nem "annyira" gyengíti a forintot).
A második viszont nem, mert múltkor egy becslés azt mondta, hogy a MO chf adósság néhány % csupán, előszeretettel adtak más országok is chf alapú hitelt...
Ezen már én is gondolkodtam. Szigorúan devizaoldalról nézve: Márciustól (mivel akkor már nem torzít a végtörlesztés) kiesik havi 160000 devizahitel törlesztője, ami 1. akkortól már nem gyengíti a forintot minden hónapban, 2. nem erősíti a svájci frankot minden hónapban. Ez utóbbi hatás gondolom jóval kisebb, mint az előbbi. Igazából azt nem tudom, hogy ez mekkora részt jelent a devizapiacon. Egyáltalán érzékelhető-e? Szerintetek?
jól hangzik ez a csökkenő devizakitettség, csak éppen most görcsölünk, h. aláírhassunk újabb 10-15 milliárd euró államadósságot (ó bocsánat ez nem hitel ez VÉ-DŐ-HÁ-LÓ)...a lakosság egy kis része most megszabadult ugyan, viszont fennáll a reális veszélye, h. a többi megy a lecsóba és egy nincstelen Záhony és Hegyeshalom közt teljesen mobilis bérrabszolga lesz.
a mai magyar valóság pedig az, h. adózott jövedelmet nem teszünk bele semmi kockázatos üzletbe, h. utána jó esetben is fejőstehénként szarráadóztassanak.
évek óta az a sport, h. hogyan tudunk onnan - lehetőleg adómentesen - kivenni, nem pedig betenni. A minimálbért kellett volna befagyasztani 2-3 évre, és a munkaadót terhelő járulékokat jelentősen, legalább a felére, harmadára csökkenteni, ezután a feketemunka ellen harcot indítani és nekimenni az egészségügy, oktatás mellett a nyugdíjaknak is.
A plusszjövedelemnek csak egy része lesz tőke, a nagyobb részt elfogyasztják (minnél több a jövedelem és így az egykulcsos miatt a plusszjövedelem is, annál inkább importtermékekre: Volvo, homokos tengerpart, Gucci, olasz márvány padlólap, stb...aki hazai gyártású vizes zsemlét venne, az pont nem járt jól az egykulcsossal)
Elbaszott, íróasztal mögött született intézkedéssorozat ez (a gazdaságpolitika szót kerüljük, mert ez nem az) úgy ahogy van, ettől valódi sikert remélni a csodavárás kategóriája.
A forró víz energiájával közvetlenül persze fűteni lehet, de hűtési folyamat energiaigényét is lehet fedezni, de azt nem tudom ez pontosan min alapul. :S
Más: van-e olyan aki úgy látja, hogy a Fidesz "ámokfutás" pozitívan is elsülhet?
Értem ez alatt, hogy pl 160 ezer végtörlesztő, akiket a gyengülő forint motivált (és éppen ők és a sztoriból kiinduló spekik gyengítették a forintot), így jelentősen csökkenő devizakitettség, ... és ha sikerül helyreállítani a bizalmat és a forintot akkor alacsonyabb lehet az állami és magánszféra-beli adósság..
Egykulcsos adó: idővel hasznára válik-e az országnak az, ami most csak a költségvetés "szétverése" első ránézésre, mert ezek a pénzek nem találják meg a gazdaságot (fidesz számításaial ellentétben) de akkor is egy pufferben szívódnak fel (adósságcsökkenésen, vagy hazai/külföldi megtakarításokon keresztül, amik még idővel megtalálhatják a gazdaságot.
És még ............. :)
Már bejelentették, hogy nem jelentenek: "Az általunk eddig megkérdezett cégek közül a Kulcs-Soft, a PannErgy és a Synergon nem tesz közzé negyedik negyedéves gyorsjelentést, csak éves jelentést." (jan. 24. 10:47-es Portfolios cikk).
Q4 nem lesz.
éves lesz valamikor április vége felé.
Törölt felhasználó2012. 02. 08. 20:22
TA nélkül is logikusnak, tűnt, hogy mindez csak egy korrekció az emelkedő trendben, hisz ez így egészséges, a következő 2-3 hétben célár a 730-750!
Szóval aki most eladta 700 körül, azokból lesz a legjobb újabb húzóerő, szóval limites vételeket még 1-2 napig be lehet rakni gyerekek, de innét már csak fölfelé van az irány! Ami nem feltétlen a visszateszt TA szintjén fog fordulni felfelé!
Szóval csak legyen a Vételi gombon a kezetek, mert indul az újabb derbi!
(még 1 hét és jön az enyhülés az időben is, szóval...)
Lassan mondom, hogy mindenki megértse!
"STRONG BUY"
PANNERGY