Ebben tökéletesen igazad van. A projekt működése szempontjából viszont tök mindegy, hogy 1 hónapja vagy korábban történt esetleg áttelepítés. Itt az a kérdés, kellett-e bármit is áttelepíteni? Biztos voltak olyanok, akik elmentek korábban Vésztőre és megnézték a telephelyet, hogy van-e ott valami! Másrészt ez egy GINOP-os projekt, tehát nyilvános, nem esik a NATO-s titoktartás alá. Mégsincs, illetve volt tájékoztatás a projekt előrehaladásáról, csak arról, hogy megszűnik az annak fizikailag helyt adó telephely. Én ebből - lehet tévesen - a projekt zárását gondolok. Egyébként a GINOP támogatások általában 3 éves periódussal futnak, így ezen projekt vonatkozásában lassan be- és elszámolási időszak kezdődik (ha el nem kezdődött már).
Visszatérve a vésztői telepre. A bejelentés arról szól, hogy a telepet a mai nappal megszünteti. Tehát ha már ott valami felszerelésre került, az már rég át lett telepítve. -Gondolom én.
Szigorúan magánvélemény! Láthatóan kuss van a cég részéről. Mi meg anyázunk. Pedig nem kellene. Vevő nincs. Ez igaz. De valós eladó sincs. Pár 10k-s darabbal próbálják meg lent tartani. Érdekes: el nem adnak. Beszédes. A rendszám felismerő softwaret picit tovább gondoltam. Ha rendszámot felismer a rendszer, akkor arcképet vagy emberi mozgást nem tud?! Lóf@szt nem. Ki lehet/kik lehetnek a megrendelők ebben az esetben? Igen. Bel és külföldi kormányok, nyomozó hatóságok, titkosszolgálatok, stb. Egész világra kiterjedő eladási opcióval. És itt lehet a válasz arra, hogy - jelenleg - miért kell információt visszatartaniuk. Mindenesetre a politikai kapcsolataik jók (lásd lélegeztető gép business (megjegyzek külügy támogatásával) és a 120 fős külsős informatikus csapatot sem hiszem h a tökvakarásért fizetik meg rendesen.... Várom a minuszokat. :-)
Arról is leesett egy hirmorzsa, persze nem a cégtől, szálak alapján lehet hozza közünk, de szot sem említ róla senki. Akkor most mi van? Titkos ez is? Pedig ez azért nagyot tudna szólni szvsz.
Igen, ez baj. Tájékoztatás =0. Lehet hogy kész a gép, lehet hogy hogy még készülőben, lehet hogy mégiscsak áttelepítettek, de mivel semmi hírek semmiről, így az ember mit gondol ennyi idő elteltével? Ez a project is kuka. Jön a következő terv, megint ülünk 3 évet?
Szerintem ez a mai tájékoztatás, legalábbis Vésztő vonatkozásában, egyáltalán nem volt semmitmondó. Figyelembe véve, hogy a Vésztőn megvalósítandó projekt keretében "egy nagy méretű tárgyakat megmunkálni
képes (6m x 2m x 1.5m terjedelemben), kettős üzemű, dupla ágyas, öt tengelyes, lézeres CNC célgépet" szerettek volna működésig juttatni, majd utána gyártani vele, mivel most átköltöznek Salgótarjánba, szerintem, sajnos, ebből a projektcélból sem lett semmi. Egy ilyen cuccot, ha már egyszer beüzemelték, nem szívesen cipel át ugyanis az ember A helyről B helyre, hanem inkább működteti, hogy azzal is pénzt keressen. Mivel egyébként sem emlékszem, hogy a célgép beüzemeléséről lett volna hír, ezt már egyébként is lehetett sejtei, hisz a projekt 2018. július 19-én került először a hírekbe, és azóta majd' 3 év eltelt.
OTTone