Én ugyan így jártam,nem gondoltam,hogy aPflaxot(több mint 100 éves múlt)végelszámolják.Amit leírtál,azt jól tudod,nincs semmi teendőd a továbbiakban.Fontosabb információkat,közgyűlési időpontokat a cégnek már nem kötelező a bétre feltenni,viszont a honlapjukon keresztül kötelesek tájékoztatni minden részvényest.Végelszámolónak 30 napon belül kötelesek a hitelezők hiteligényüket bejelenteni.végelszámoló vagyoni leltárt készít,majd közgyűlést hív össze és tájékoztatja a részvényeseket.Ha nem elegendő a fedezet a végelszámolás átfordulhat felszámolásba.A kettő nem összekeverendő!A végelszámolás, ha nincs peres ügy a felszámolónak 3 éven belül le kell zárnia.Ha van fedezet közben dönthetnek a tulajdonosok a végelszámolás megszüntetéséről is.Ebben az esetben folytathatja a cég a tevékenységét.(Nyrt.-ből-Zrt.-vé alakulás.)Ez van jelen pillanatban aPflax esetében is.Kimenetele a cégnek sok tényezőtől függ.Hosszú menetre kell berendezkedni.Kitartást,és szép estét!Ui:Tudod az egészség a legfontosabb a többit majd az idő megoldja.
Nem is tudom, hogy hozzád képest kezdőként hogyan szólítsalak meg. De ez az én hibám. Mondjuk Jó estét. A lényeg ismerem a tisztelet fogalmát. A kérdéseimet feltettem már néhány topikban de igazából kielégítő választ nem kaptam eddig. Ettől függetlenül nagyon köszönöm azoknak akik válaszoltak. Volt aki azt tanácsolta kérdezzelek meg Téged.
Talán Te tudod, hogy hogyan fog zajlani az ügymenet. (Végelszámolásról van szó Synergon)
Én ahogyan gondolom: addig rendben, hogy kifizetnek mindenkit ahogyan kell és azt követően a részvényesnek vagy jut valami vagy nem.
Törlik ugye a BÉT-ről, kivezetik. Attól én fogom látni a részvényeket az értékpapír számlámon?
Ha megvolt a végelszámolás és mégis maradna valami (valami csoda folytán) akkor az hasonlóan az osztalékhoz automatikusan megjelenik forintálisan?
Valóban senki felé nem kell jeleznem semmilyen igényt?
Azaz a végelszámolás végéig meg azt követően is csak várni kell? a pénz meg vagy jön vagy nem.
Előre is köszönöm a válaszod.
Szerintem sokakat foglalkoztatnak ezek a kérdések.
Engem nem az érdekel elsősorban, hogy marad-e vagy nem mert ez kiderül. Hanem, hogy kell e érte tennem, hogy ha maradna akkor jusson is!:)
vagy a b verzió pihenni hagyják a kurzust vagy itt már túl kockázatos neki is és egy részét leépítette,ezen a szinten szerintem mindenképp felbukkanhatnak már a beragadt részvényesek is régről,puszival köszönnek le.kapitalizáció is 40 millióról 770.000.000.millióra szökött.
OTTone