Addig jo amig ez van. Az egyik szakerto inditott egy 5 eves futamideju short alapot,nemreg zartak, 33%-on. Aki oda befektetett elveeszitett 5 ev alatt a tokeje 2/3-at. Ennyit a mindent tudo,orokosen vonyito szakertokrol. Kb mint ha a kaszinonak jelenne meg egy lapja,nagytudasu velemenyekkel,h egy het mulva a ruletten a piros v a fekete fog kijonni.
Annyiban tevedsz,h nincs konkret szabaly h mikor milyen esetekben lehet bejelentest tenni. Epp azert van tozsden egy ceg h transzparens legyen,kis tulzassal ha akarna,tajekoztathana a reszvenyeseit,h Marika a titkarno ma nem ket cukorral itta a kavejat hanem harommal. Nyilvan a kesobb megjeleno hirek sulyat is befolyasolna,ha minden szir szarra elotte bejelenteseket tennenek. Ettol fuggetlenul lehet,rengetegen eltek is ilyennel,es megint csak visszautalnek a lentebbi beirasomra,siman tudnanak olyan hirt kiadni,ami az egvilagon semmire sem kotelezne oket,megis segitene a reszvenyeseiket.
Hmm gyengécske, de az OTP azért csinált egy 15%-ot. Dec közepe óta a BUX is rallyzott egy jó 8%-ot (azóta korrigál) (A kis papírok pedig követhetetlenek ... ) Milyen ha erős? :-)
Szerintem annak, hogy mikor mit lehet és kell kitenniük hírb a béten, annak vannak szabályai. Lehet, hogy készül már elő nagy biznisz, mondjuk a kolumbiaiakkal, de nem tehetik fel a hírt, amig nincs aláírva. Ha kitennék, hogy erről meg arról tárgyalnak és mégis elhasal közben aláírás előtt, akkor egyből mindenki sírna, hogy lufit fújtak, meg befolyásoltak. Meg persze menne a bünti is nekik. Szerintem. A cégnek nem az az érdeke-dolga-kötelessége, hogy a tőzsdézőket segítse a napi kereskedében, speka ügyletekben. A dolga, hogy korrekten működjön, és jól fejlődjön, tartsa be a tőzsdei szabályokat, és amikor kell és lehet, akkor kommunikálja amit kell. Nekem tetszik, hogy nem durrogtatnak hetente ígéreteket. Bár tény, hogy sok beesős vagy pangó napon stresszes tud lenni a nagy semmi infóval ülni a kezemen.
OTTone