Mivel igény van rá a fórumon nyitottam egy új OTP topikot, aki akar ír ide.
Lakás, ingatlan topikom troll mentes lett a moderálásom mellett, és az egyik legpörgősebb topik lett.
Írjatok ide, ha van kedvetek.
Hasznos fórumozást!
Emlékszem egy cikkre talán márciusból, ami azt ecsetelte, hogy milyen komoly felértékelődés előtt állaz OTP, ha megválik az orosz leánytól. Emlékeztek rá? Amcsi minősítőre hivatkozással talán, ha jól emlékszem, de pontosabban mikor írták? Már nem találom. Csak foltokban emlékszem, hogy talán Csányi is nyilatkozta, hogy van amcsi nyomás, hogy adják el ... és aztán jött az orosz szabályozás, ami kvázi lehetetlenné tette és utána úgy elült ez a dolog.
Karacsonyi OTP kvizjatek A tippeket sorrenben a tippelt betukkel kell beirni, pl. BCBAC , 1)Hol lesz OTP arfolyama 2023 karacsonyan? A= 8000 alatt B=8000-13.000 C=13.000 felett . 2)Hol lesz a legjobb veteli lehetoseg 2023ban? A=6000 alatt B=6000-9000 savban C=csak 9000 felett . 3)A Q1+Q2+Q3 net profit tobb lesz 2023ban mint 2022ben volt? A= kevesebb mint 300Mrd B=ugyanannyi 300-350Mrd C= tobb mint 350Mrd . 4)Hol lesz a legmagasabb csucs 2023 H1 elso felevben? A=12.000 alatt B=12-14.000 savban C=14.000 felett . 5)Mennyi lesz az osztalek 2022 ev eredmenye alapjan? A=kevesebb mint 4% B=4-6% C=tobb mint 6%
Miben más ez az egyszerű találgatástól? Az elemzés lényege a megfelelő sorrend igaz? Először a piaci zaj kiszűrése és utána a trend stimm? Amikor a lengyelek bejelentik, hogy vétóznak és huss az egész megegyezésnek (lásd EU pénz, ami nyár óta nagyságrendekkel jobban mozgatja az OTP árfolyamát, mint az USA tőzsde árváltozása), majd visszavonják a vétót és mégis van megegyezés... ha a kettő közötti rész nem piaci zaj akkor mi a zaj? Mi az, amit figyelmen kívül szeretnétek hagyni? Nem látom az igyekezetet az elemzésekben a piaci zaj kiszűrésére, sőt. Mintha minden fodrozódást kötelező lenne hullámként beazonosítani. No offense, csak fura.
Teljesen nem értelek. Nem tudom mióta kereskedsz, de azt gondolom, te is észrevetted már, hogy szinte minden a világon az USA körül forog. Hogyan is várhatnám felfelé, mikor vérzik az egész piac, az SP500 tökéletes mértani lefordulást csinált. Ja, hogy semmi közünk az USA-hoz. Én 2001-ben megtanultam mikor longban csücsültem és az ikertornyok dőltek el, hogy mi közünk van az USA-hoz. Két hete még felfelé vártam, 5 éves távlatban is felfelé várom, de 2023 első félévében viszont már nem. Az hogy tegnap más arcát mutatta az OTP (hírek már csak ilyenek), nem jelenti azt, hogy szembe tudna menni a világgal, egyébként is 90% korrelál az SP-vel, csak idő kérdése és behódol. Azt is megtanultam, hogy nem állunk a hulló kés alá, illetve van pár írott szabályrendszerem még kialakítva. Nem mondanám magam tökéletes kereskedőnek, de azt bátran elmondhatom, hogy ma jobban csinálom, mint húsz éve és még mindig itt vagyok, napi szinten, talán ez is jelenthet valamit, ha nem is sokat. No hát, akkor sok sikert számodra is!
Az én voltam, és leírtam azt is mi van akkor, ha sok az optimista. :) Ez az eset volt 11k-nál, nem is vettem, ott már 12 ezret vizionáltak idénre. Ott kezdtem egy rövid shortba, majd eladásba , aztán 10.300 alatt meg vételekbe. OTP-nek amúgy semmi köze amerikához abban a tekintetben, hogy nem muszáj együtt mozogniuk. Nyilván egy csomószor ez van, meg ha nagy az örömködés Ázsiában az átgyűrűzik ide, innen Usaba, vagy fordítva, onnan ide. Nehéz meghatározni, kb mint a tyúk vagy a tojás, most melyik volt előbb. :) Azt aláírom, hogy ha tartós és nagy esés van valahol, legyen az Ázsia vagy Amerika vagy Európa , akkor az OTP nyilván nem fog szárnyalni, de attól 1%-nyit mért ne mehetne, ha máshol épp 1% esés van.
EUs penz, es EKB fedezet hir volt. Megnyertuk ezt is. Most TAt felulirta. Nalam lehet olyan esemeny, ami atirhatja, ezt is annak tudom be. Elso szabaly: A piacnak mindig igaza van.
És mi lenne ha lejtmenetbe kapcsolna? Te az a típus lehetsz, aki mindig oda várja le, ahová már nem érkezik meg, aztán meg negatívkodik, hogy lemaradt az emelkedésről...
Volt már ilyen történelem, nem is olyan régen. A BTC-nél, mikor kitörni látszott a 20k szintről, aztán jött a SBF úriember és beleköpött a levesbe és grafikonokba. A hírek már csak ilyen, néha felülírják a TA-t. A mai fordulat engem is meglepett, de majd jövő héten eloszlik a rózsaszínköd, talán, elvégre széllel szemben megyünk.
OTP Trollmentes topik
Lakás, ingatlan topikom troll mentes lett a moderálásom mellett, és az egyik legpörgősebb topik lett.
Írjatok ide, ha van kedvetek.
Hasznos fórumozást!