Igen, az nagyon furcsa, hogy pénteken írtak először erről a keddi ülésről, de utána olyan nagy hallgatás volt és az árfolyam, ill. a forgalom sem mutatott arra, hogy itt valami hatalmas várakozások lennének. Az is igaz, hogy sokszor hittük, hogy majd most és ezért mindenki szkeptikus (joggal). Viszont lehet, hogy éppen ezért fogunk lemaradni, ha egyszer mégis valami jó hír jön.
Rossz hír? Sztem semleges. Nem is nagyon szokott rá érdemben reagálni a piac. Az EU egyértelművé tette, h mikor, milyen feltételek teljesülésekor fognak elkezdeni fizetni. Az, h időről-időre az újságírók belengetik (ilyen v. olyan névtelen forrásra hivatkozva) annak lehetőségét, h fizet az EU, azt nem gondolnám hírnek, annak fényében, h rendszerint néhány nappal később ezeket az EU rendre meg is cáfolja, h szó sincs fizetésről, míg nem teljesülnek a feltételeik. Láttunk már ilyet nem 1-et az elmúlt hónapokban.
Szerintem még nincs hír. Még nem is tárgyaltak róla. . Mi mozgathatja az árfolyamot? Nem néztem még utána, hogyan áll az SRV, várható-e újabb pakk vétele és átadása a dolgozóknak az MRP javadalmazáspolitika miatt. Jóváhagyják a tervet még a héten - ugrik az árfolyam. Rájönnek, hogy ezzel nem jár automatikusan pénz - csak a feltételek teljesülése esetén lehet megkapni - és ott a beszakadás indoka. . Egyébként meg nem mindegy miért nincs rajta sapka? Ha tőkét akarnak kivonni, ki fogják vonni. Szerintem a nagyobb időtávú chartokban - hetes, hónapos - ott van, hogy történni fog valami december elején. (COVIDx, háború pénztelenség, meteor, ... bármi) Inkább az a kérdés, hogy lehet-e még olyan befektető aki meg akar szabadulni az OTP részvényétől és nem tartja. Másrészről van-e szabad pénz ami az OTP-t találja meg?
Én azon a linken, amit betettél azt olvastam, hogy Halmai Katika, mármint
az újságíró névtelen forrása; sőt több, egyenesen a forrásai, akik eddig úgy
tudták, hogy ma elfogadják; nos, ők most átlényegültek csupán „jól értesült
megfigyelőkké”. Olyan jól értesültek voltak, hogy annak sem volt ma meg a
feltétele, hogy egyáltalán napirendre vegyék. DE! Nem ezektől a jól értesült
megfigyelőktől, hanem ismét Kati meg nem nevezett névtelen titkos forrásától mától „úgy tudjuk” (mármint
Katikáék úgy tudják), hogy a héten (vita nélkül!!!) elfogadják. Tehát a (nagy)befektetők,
akiknek a fél EU a zsebében van, azért nem tépik a peppert, mert még nem
tudják, amit Katika már tud. Éééédes Istenem, hogy micsoda nagy esze van ennek
a Katinaaak! Nyitás előtt megírja! Csak neked. Most szólj hozzá! Ja, és ez a
lényege a cikknek :) Oda vagyok.
akkora lesz a gáz, hogy megint elviszi a balhét a soron következő, akit majd félidőben zavarnak el a tengernyi megszorítás miatt - Csodálatos eszmefuttatás, le a kalappal, de nem hiszem hogy félidőben bárkit is eltudnak zavarni, akár a mostani, akár a jövőbeni kormányokat. Ha visszanézzük az elmúlt 30 évet, Mo-on soha nem volt előrehozott választás szemben az olaszokkal, lengyelekkel, szlovákokkal, németekkel, osztrákokkal, stb. A fene tudja az okát, de nálunk ez a helyzet. Parasztlázadás sem lesz, már nem vagyunk forradalmi beállítottságú nép. Birka nép csak tűr.... ezt hallom mindig. De egyébként tényleg nehéz a helyzet.
Ez a hetes és a napos chart mindenféle öltöztetés nélkül csak a boli szalaggal. https://invst.ly/12cjhw Nem létezik, hogy azok a gyetyák ne kóstolják meg a boli szalagok alját. Tudom ezt régóta várom, de ami késik nem múlik.
A TA eléggé elhanyagolja a nyitó árak alakulását. Többnyire a záró árakkal számol mindenféle indikátort, esetleg a napi aljakat, csúcsokat nézi, hogy megcsípett-e valamilyen szintet. Pedig ... Ezen a charton a napi aljak és a napi nyitók láthatók. Túl átlátszó? Nagyon egyszerű a következtetés belőle? https://invst.ly/12cj5y Továbbra is fenntartom, hogy a napokban kialakul egy lokális csúcs, valamivel 14 000 fölött. Aztán én hátradőlök pozíció nélkül. Szerintem mind a hetes, mind a napos chart inkább shortos mint longos. És nem kicsit ...
OTP részvényesek ide!