Gondolom az ukrán vezetés, hiszen szerinted komolyan vesznek egy ilyen kijelentést. Ukrajna létrejött 1920-ban, tehát van. Az pedig, hogy valaki mérges, mert nem állnak szóba vele az pedig egy másik dolog.
Nem értem én ezt az egészet. Egy vesztes már van. A kontinens.
Már melyik vezetés? Ha egyszer Putyin szerint nincs Ukrajna, akkor minek ülne le tárgyalni az ukrán vezetéssel? Esze ágában sincs tárgyalni, és nem is egy eredménytelen tárgyalás után lett a nem háború...
Igen ezt hallom, Badsector is ezt mondja állandóan. Én csak gondolom, hogy nem, mert a lapok máshogy vannak leosztva. A végén mindenki győzni fog, de tényleg nem értek hozzá.
"Amit még nem értek, nem találtam egy olyan ukrán "jó cselekedetet" sem
ami miatt kiérdemelik azt, hogy egész Európa nagyon komoly áldozatot
hozzon értük" Itt nem az a lényeg mit érdemel Ukrajna, ha ők elesnek, jöhetünk mink, meg a többi K EU, a tétje most már az, hogy putyin ne tehessen bármit meg.
"Mindenesetre a teljes joguk megvan, hogy megvédjék az országukat és
nekik kell tisztában lenni azzal, hogy jobban járnak-e vagy inkább
leülnek és megkérdezik az oroszokat, hogy végül is mit is akarnak
valójában!" Ne viccelj már, szerinted a ruszkik mit akarnak, Ukrajnát!
Értelmetlen technológiai fölényről vitázni! A NATO rendszere GPS alapú amihez műholdak kellenek. Ha nincsen hold, nincsen működő rendszer......... . A hagyományos háborúnál a pusztító erő a lényeg. Ezért sem értem az EU azon véleményét, hogy ne vegyünk olajt és gázt az orosztól és egyből véget ér a háború. Miért? Nem lesz diesel meg műtrágya az orosznak? Meg repülőbenzin? Kifogy ebből az orosz? . Amit még nem értek, nem találtam egy olyan ukrán "jó cselekedetet" sem ami miatt kiérdemelik azt, hogy egész Európa nagyon komoly áldozatot hozzon értük. Amikor ők 2014-ben ugyanazt csinálták a keleti területeiken mint amit most az orosz tesz velük, az EU nem büntette az ukránokat. Elegánsan félrenézett. Pedig ott is civilek haltak meg és szenvedtek!
Én sem vagyok katonai szakértő, de szerintem a NATO szakemberei pontosan tudják, hogy velük szemben nem ezek a technikák lennének alkalmazva. Oroszország jelen pillanatban számára fontos területeket szerez, fokozatosan felmorzsolva minden ellenállást. Annyit vet be hozzá, amennyi szükséges és ha ez egy szmena 8-as fényképezőgép, akkor azt. Tárgyalni kellene és lerendezni végre ezt az egészet.
Ok, én továbbra sem vagyok meggyőzve arról, hogy tárgyalással nem rendezhetné jobban a kérdést Ukrajna. Ezért is vagyok a tárgyalás híve. De nyilván nem arra kíváncsiak, hogy én mit gondolok. :)
Mindenesetre a teljes joguk megvan, hogy megvédjék az országukat és nekik kell tisztában lenni azzal, hogy jobban járnak-e vagy inkább leülnek és megkérdezik az oroszokat, hogy végül is mit is akarnak valójában!
"Fogy a készlet minden hol. Nem vagyok harcászai szakértő, de mind két fél tudja hogy mit miért csinál. A terület és lakosság arány a túlélési esélyt mutatja. Szerintem az oroszok ezen a téren esélyesebbek. . Atomháború esetén a lényeg a rakéták célba juttatása. Ki tudja előbb a másik fél rendszerét működésképtelenné tenni." . Elnézve mennyire lopták szét az orosz hadsereget a saját tisztjei és tábortnokai én oroszok helyébe nem merném tesztelni azokat az atomtölteteket. Nehogy még Szentpétervár felett kioldjanak vagy a sarkkörbe csapódjanak, ha nem egyből a silóban robbannak be. . A készletek meg lehet hogy fogynak de te kire teszel ki fog előbb kifogyni? A Világ GDP-jének 45%-át gyártó nyugat akinek Leopard II-IV -ei, M1 Ambramsei és Chieftain-jei vannak százával vagy Orsozország a maga 1,95%-ával aki T-60-as tankokat üzemel már most be. Ja és akinek a repülőibe úgy ragasztanak be nyugati GPS-eket mert már a Szíriai háborúban megbízhatalnannak és pontatlannak bizonyultak az orosz beépített GPS-ek. Vagy az orosz drónok amiket most lelőnek és kiderül hogy a szenzorai sima nyugati civil készülékekből lettek összerakva. Pl japán fényképező gépekből.
Tárgyalni két félnek lehet. Tehát Oroszország és Ukrajna tárgyaljon. Nem tárgyalnak. Szerintem pedig kellene.
Erre azt szoktam kapni, hogy nincs értelme, mert utána az EU jön. Nem jön és ezt te is tudod. A NATO és Oroszország háborúja nem hagyományos háború lenne. Jó esetben a földig rombolnák hiperszónikus rakétákkal egymást, megsemmisítenék egymás műholdjait, rosszabb esetben pedig nincs tovább.
"Oroszország indoka a haborúra: " Nem tárgyalt vele senki arról (Nem köttetett írásbeli szerződés), hogy Ukrajna területére ne telepítsenek fegyverrendszereket." . A nato pedig megtámadja holnap Oroszországot. Indoka: Nem tárgyalt vele senki arról hogy Oroszoroszág demilitarizálja magát és függetlenséget biztosít Szibériának ami 5 éven belül kérvényezi felvételét az EU-ba. . Kb ennyire komoly ez az érvelés. Miről nem tárgyaltak velük? tárgyaltak bőven. Alapjuk volt hogy el kell ismerni a Krímet orosz területnek miközben ő korábban 5 szerződésben is garantálta hogy az Ukrán terület. . A tárgyalások során voltak különböző álláspontok. volt amikor a függetlenség de még a Krím elismerése is asztalon volt Ukrajna részéről még ha jól hiszem Február végén is. De nem ezért folyik a harc. . Oroszoroszág a Donbász alatt található olaj és gáz mezőket akarja meg a Krm körüli gáz és olaj mezőket. Meg természetesen azt hogy Ukrajna sose legyen egy stabil önálló állam mert az az európai Gáz és olaj piacát veszélyeztetné. Oroszország akármennyire is próbál mást elhitetni magáról gyakorlatilag egy európai olaj állam és ennyk megfelelően is reagált. A Nato fenyegetettség sem kifele szóló szöveg ( no persze pár oroszkedvelőnek jó kapaszkodó ) ez csak a belső propaganda része és a belpolitikának szól. Pont mint nálunk a folyamatos Brüsszelezés meg mingránsozás. Nem kifele üzennek ezzel valójában hanem a belső tábornak ahol ez talajt talál. . Pl: A nato utolsó bővítése 2008-ban volt . Nato Határ már most van Oroszoroszággal. A Balti államok ugyanolyan távol vannak Moszkvától mint a legközelebbi Ukrán terület vagy még közelebb. Lengyelország is alig 100 kilométerrel van messze mint Ukrajna. Szentpétervárról meg ne is beszéljünk ami kőhajtásra van évtizedek óta a NATO-tól és mostmár a finn svéd csatalkozással lesz még plusz 1000 kilométeres határ is. . És igen a jelenlegi helyzetben az orosz kegyetlenkedés és pusztítás után tényleg képviselhetetlen az a nézet hogy jó akkor Oroszország tartsa meg a területeket amit eddig elvett és mindenki menjen a maga útjára. Itt sokan egy 100 évvel ezelötti Trianonba nem tudnak most se belenyugodni miközben akkorra a teljes országot lerohanták mire feladtuk a területeket. Hát akkor Ukrajna hogy egyezzen bele a békébe a területek lemondásával miközben egyáltalán nem áll lehetetlen helyzetben. . Mintha 1848-ban swehat után mi bedobtuk volna a törölközőt és elfogadjuk hogy az osztároké legyen az ország, nincs függetlenség. Mi még akkor se adtuk fel amikor beléptek az orsozk is, de még akkor se amikor a dunántúl, Felvidék, Középmagyarország és fél Erdély elesett. Még akkor is sereg összevonás volt a terv és ellenállás, pedig Kossuth már elhagyta az országot. Görgei akkor tette le a fegyvert amikor már kb csak az ő serege maradt meg a többszörös túlerővel szmeben és az ellenállás tényleg reménytelen volt. . Az ukránok részéről az ellenállás egyáltalán nem reménytelen. Ha mást azt már bőven elérték hogy létezni fog egy önálló független Ukrán állam. És azt is hogy Kharkiv Ukrán marad. És egyáltalán nem biztos hogy a nyár végére nem lesznek jobb pozícióban mint most. Az orosz keleti támadás is csak az elmúlt héten indult be igazán mikorra az oroszok kb mindent egy lapra téve egy helyen támadnak és feladtak minden más fronton a támadással. És így is lépésben haladnak előre.
"Az USA a saját készleteit sem kímélve küldi tonnaszámra a különböző fegyvereket, amik segítségével Ukrajna például továbbra sem veszítette el a légterét. A CNN beszámolója szerint az USA eddig több mint 1400 Stinger-rendszert, köztök rakétákat és indítókat küldött Ukrajnának.A Stingerek rövid hatótávolságú légvédelmi rakéták, amik közel 5 kilométeres hatótávolsággal bírnak. Számos videót láttunk már, ahogyan az ukrán katonák ezen fegyverek segítségével orosz drónokat és helikoptereket szednek le a levegőből.A Stinger hatótávolsága azonban túl rövid ahhoz, hogy magasan repülő gépeket semmisítsen meg. A drónok és a helikopterek ellen kiválóan használható, aminek nagy hasznát veszik az ukrán erők harcban.Ezeket a készleteket pótolnia is kell az Egyesült Államoknak, ami miatt az amerikai védelmi minisztérium aláírt egy 624 millió dolláros szerződést egy vezető védelmi céggel, akik a Stinger légvédelmi rakétáikat fogják pótolni." . Fogy a készlet minden hol. Nem vagyok harcászai szakértő, de mind két fél tudja hogy mit miért csinál. A terület és lakosság arány a túlélési esélyt mutatja. Szerintem az oroszok ezen a téren esélyesebbek. . Atomháború esetén a lényeg a rakéták célba juttatása. Ki tudja előbb a másik fél rendszerét működésképtelenné tenni. . Nem kellene ezt "letesztelni" élőben!!!!!
"Mint korábban már írtam vonatkozott. A kérdés az, hogy biztosan jobban jár-e? Szerintem tárgyalni kellene az elejétől fogva!" . Igen RÁJUK ezt mondod. Mintha rajtuk múlt volna. És igen pont ezt mondom hogy most nem alkalmazod az oroszokra hogy jobban járnak még most ha tárgyalnak.
"Nézd meg Oroszország területét, a népsűrűséget és nézd meg Európát. Ahogyan az USA esetében is, a lakosság jelentős része viszonylag pici területeken él. Egy atomháború esetén mi vesztenénk többet." . 1. Esetleg te nézd meg jobban azt a térképet. Az orosz területek nagyok de az Utaltól keletre a lakosság töredéke lakik még a terület 80%-át az uraltól keletre lévő része adja. Lényegében 3 gócpont van oroszországba Moszkva Szentpétervár és a Kaukázus feletti rész. https://hu.wikipedia.org/wiki/Oroszorsz%C3%A1g#/media/F%C3%A1jl:Federal_subjects_of_Russia_by_population_dencity.svg . https://hu.wikipedia.org/wiki/N%C3%A9ps%C5%B1r%C5%B1s%C3%A9g#/media/F%C3%A1jl:Population_density_Europe.png . Nem mellesleg egy rendes atomháborúnál teljesen mindegy lenne a népsűrűség. Az első pár napban lehet ott lennének nagyobb veszteségek, de utána egyetlen állam se maradna meg. Oroszország is összeomlana Szentpétervár és Moszkva pusztulása után mégha 1 darab töltetett se kapna a "vidék". . "A rendelkezésre álló hírekből max. annyit szűrhetünk le, hogy az orosz csak egy visszafogott háborút folytat, nem akar mindent és mindenkit elpusztítani. Amint erre utasítást kapnak, akkor kő kövön nem marad Ukrajnából.na az ne következzen be! " . TE még ezt elhiszed? 50 éves tankokat vetnek már be mert már most elfogynak a T80-as T90-es tankok. A 12db Armata meg szép csak nem hadsereg ezért se viszik a csatatérre őket. Azon kívül meg amilye van az oroszoknak azt bevetették. és igen úgy bombáznak már most is hogy kő kövön nem marad mert mindennel lőnek ami van. Ennyire telik tőlük Ukrajna ellen. Azért is fenyegetőznek atommal egy esetleges Nato beavatkozás esetére mert ők is tudják hogy nem tudnák vele felvenni a versenyt. Se a légierő se a szárazföldi erő flottájuk meg korábban is alig volt. . Az oroszok nem önmérsékletből vetnek be ennyit Ukrajnában hanem mert ennyit tudnak.
"Orosozország Ukrajna területén hogy is tudna honvédő háborút folytatni?"
Oroszország Ukrajnában támadó háborút folytat és mint írtam: ha a NATO belép, akkor ő is támadó lesz. "és akkor a megtámadott azt tesz amit akar", ez miért nem vonatkozott eddig sose az ukránokra is részedről?"
Mint korábban már írtam vonatkozott. A kérdés az, hogy biztosan jobban jár-e? Szerintem tárgyalni kellene az elejétől fogva!
Oroszország indoka a haborúra: " Nem tárgyalt vele senki arról (Nem köttetett írásbeli szerződés), hogy Ukrajna területére ne telepítsenek fegyverrendszereket. A másik pedig, hogy bizonyos megyék független országokként folytathassák (okokat nem sorolom)" Senki sem állt szóba velük, megjegyzem ma sem. Ma is csak arról folynak a "tárgyalások", hogy vonuljon vissza és akkor mostmár szóba állnak majd. Óvoda?
Lavrov világosan elmondta, amit mindenki tud, hogy az atomháború egy rendkívül rövid háború. Megjegyzem senkinek sem jó üzlet, mert utána már nem marad semmilyen üzlet. Tehát, az, hogy valaki ilyennel fenyegetőzik, csak annak a kifejezése, hogy értelmetlen kérdésekről folyik a vita.
Orosz - Ukrán háború - trollmentes topik