"Az orosz katonák a közelmúltban több páncélozott járművet adtak el az ukrán hadseregnek Vyskopillya térségében.
Állítólag a hét elején történt az adásvétel, amely minden incidens nélkül lezajlott."
Ez a veszteség védhetetlen, hogy a fenébe, hogy egy géppár mindkét tagját le tudták szedni? Nem tudom mit csinálnak, talán a tapasztalt pilótáikat elküldték egy kicsit pihenni, vagy már totál ész nélkül repkednek.
Az Orlan-10 es orosz drónokhoz speciális járműegységek is tartoznak, onnan irányítják őket. Ma kettő komplett drónos egységet is likvidáltak. Valószínűleg az Ukránok megtanulták gyorsan bemérni a jelüket, így lehet ezek is úgy járnak mint az orosz légvédelmi radarok, hogy be sem merik majd kapcsolni őket..
ma 4 orosz harci repülőt szedtek le.1 db SU-25, 1 db SU-34, 2 db SU-30. Nagyon gyorsan olvadnak a raktárkészletek, mi lesz, ha majd a polgári pilóták alá adják 1-2 hét múlva, mert a hivatásosok elfogynak?
azon csodálkozom, hogy ilyen helyzetben én első alkalommal, mikor éles lőszert kapnék az AK-ba, megsoroznám a kiképzőket, oroszokat. Miért nem teszik ezt tömegesen, és akkor nem lenne értelme őket sorozni... Vagy teszik, csak nem szivárog ki róla sok felvétel.
Egyenlőre nagyon úgy tűnik hogy pont olyanokat soroznak be akiktől inkább szabadulni akar a hatalom illetve nem sajnál. kissebbségek ( pl krími tatárok, burjátföldiek ) illetve arra is jó alkalom hogy a kellemetlenkedőket összefogdossa ezzel az ürüggyel és vagy börtönbe vagy a frontra küldje ki őket, ezzel is elrettentve azokat akik fellépnének, mert hát ők is sorra kerülnek de ha csendben meghúzzák magukat akkor lehet a perifériák kissebségeit viszik el és ő megússza.
erre írja a szakirodalom, hogy országgyilkos mozgósítás. Mordor megy vissza öles léptekkel innen évtizedeket az időben. Kíváncsi vagyok, meddig húzza a rendszer, mikor pattan el a húr. Minél később, annál nagyobbat fog szólni a felgyülemlett feszültség miatt.
Mondtam:) Az egészségileg alkalmatlanok is kapnak behívót Oroszországban. Micsoda egy sereg lesz atya úr isten... A 150k aki elvileg hivatásos önkéntes sereg is hullik mint a légy, akkor ezekből mi lesz? https://hvg.hu/vilag/20220923_behivo_oroszorszag_mozgositas
Orosz - Ukrán háború - trollmentes topik