Tehát akik lenyilatkozzák, hogy nem akarnak tulajok lenni az új cégben azoknak zárolják a papírját és megkapják a 314 illetve a 154 Ftot részvényenként!? Akik meg maradnának az új cégben azoknak szabad tovább kereskedni 450en és 225ön tegyük fel?! Nekem ez nem kerek. Akinek zárolják, annak jobban megéri inkább itt eladni, akár még 350en is!
A konzi hetek hanem hónapok óta kávé ezen az áron forog tehát azok úgyse tud innen már esni Ebből következik hogy minimális kockázattal lehet rajta profitot termelni Tehát miért ne vennél!?
Bevallom őszintén, ez a piaci (?) reakció meglepett. Megtudtuk, hogy a fúzió megy a maga útján, megszűnt az átváltási aránnyal kapcsolatos bizonytalanság, és kiderült, hogy a saját tőke még több is, mint amit eredetileg vártak (a nem ellenőrzésre jogosító részesedéssel együtt, de azt meg eddig is tudtuk, hogy egyes cégekben csak “egyszerű többség” van). Ráadásul 2018. évre az eredmény több mint 25 mrd forint, ami a 2018. I. félévi adatokhoz képest óriási előrelépés. Erre bő 3%-os esés? Az egy dolog, hogy a jó hírek eddig sem pozitívan hatottak az árfolyamra... De ez már túlzás.
Egyetértek. Nem szeretik, ha túl sok van közkézen, és még osztalékot is kell fizetni. Ezért szerintem lenyomják az árfolyamot, és szépen visszaszedegetik.
Innentől 30 napjuk van a Konzisoknak és az Opisoknak, hogy nyilatkozzanak. Akik nem kívánnak Opi tulajokká válni, azoknak zárolják a számlájukon a kifizetésig a rv-eiket. Azokkal a rv-ekkel már nem lehet kavarni az árfolyamban. - Akik pedig maradnak és Opi tulajok szeretnének lenni, azok egyrészt nem akarják eladni a rv-eiket, másrészt ha Konzisok, akkor a cserenapon megkapják az Opi rv-eiket. Addig gondolom szinkronban tartják a két papír árfolyamát, amit egyébként sem akar onnantól már senki megbolygatni, mert vagy nyilatkozott vagy Opis akar maradni/lenni. - Javítsatok ki, ha valamit nem jól írtam.
OPUS Global Nyrt.