A Bét körül sertepertélgető brokicégek is tisztában vannak ezzel... nem véletlenül tanyázik évek óta a hortobágyi csikós-fütyülős-kolbásztöltős papír stabilan az utolsó helyek valamelyikén a a brókercégek által leginkább kedvelt bét-papírok rangsorában... (már ha egyáltalán felkerül a listára)...;))
"...több 10 millárd kiadása lesz a következő években..."
Ahogy már többször is jeleztem korábban, eme "nemzeti" papper fő tulajdonosait - enyhén fogalmazva - nem érdeklik a tőzsdei kisbefektetők, sőt, igazából a cég tőzsdei jelenléte is csak jól-átgondolt muszájból kellett... ami őket érdekli, azok a tevékenységi körhöz kapcsolható költségszámlák, és azok kreatív lekönyvelhetősége az eredménykimutatásban. A holding cégei - igen bölcs és előrelátó módon - olyan ágazatokból vannak összeválogatva, hogy adott esetben bármekkora költséget képesek legyenek elnyelni, elvégre a magántőkealapok törvényileg engedélyezett homályába vonuló valódi háttértulajoknak ill. háznépüknek is meg kell tudni majd élniük valami kis megspórolt aprópénzből a nyugdíjas éveikben... ;)
"... Ugyanakkor a tőzsdei cégek „érintettsége” az egyetlen garancia arra, hogy a Konzum PE tőkealapról egyáltalán bármiféle információt közzé kelljen tenni. Rejtély, miért ezt a szisztémát választotta Mészáros és menedzsercsapata, de az tény, hogy e tőzsdei cégeknek az árfolyama erőteljesen spekulatívvá vált, és komoly nyereséget hozhatott egyeseknek. Ettől elkábulva a kisbefektetők nem is számolnak a fedett tulajdonosi kör kockázatosságával, és a cégekben maradnak...."
A kérdés így hangzott: "Van valakinek bennfentes infója?" Egy ilyentől persze, hogy viszket az ember klaviatúrája! :DD Persze láttam a kérdés után volt mosoly is. (... séta nem) Gondolom a kérdés feltevőjének is tele lehet már a vicces zsákja. - Van, hát! Csak nem áll szóba velünk az a derék ember, el van a maga bigbizniszével, amibe szépen beszálltunk mint "partnerek". (én most épp ki!) - Írnék néhány szépet a mai JG interjúról is, de nem teszem. Inkább kérek egy hányós zacsit! :DDD
OPUS Global Nyrt.