Az utolsó hét h még olcsóbb papirt lehet venni jön szerintem jövő hèten. Aztán szèp utolsó negyedèvet várok! A legnagyobb kockázat ha nincs papírotok.. Aztán nem sírni majd 1000 nel h.miert nem vettem.. miért hallgatam az elemző zsenire stb . A sortosok pedig ahogy régen idén is jó vevők lesznek;) Szèp hètvègét!
Többször elhangzott a napokban a kérdés, hogy miért jó, ha így leverik az árat (a gyj előtt)? Többféle válasz is érkezett. - - Egy variációt én is megosztanék veletek.(nem állítom, hogy ez az egyedüli ok) A P/E (árfolyam/nyereség) egy fontos mutató a fundás elemzéseknél.Az E-t (egy részvényre jutó eredmény) a rv EPS-éből kapjuk meg. A P/E alacsony értéke azt jelenti, hogy olcsó a részvény, azaz a részvénybe fektetett pénz rövid időn belül megtérül(het). - - Mivel most a rv-ek darabszáma számottevően megnőtt, így az EPS csökkent, emiatt minél magasabb az árfolyam annál nagyobb P/E jön ki. Ez viszont nem előnyös a funda miatt. - - Az alacsony árfolyam pedig szép P/E értéket "csinál".
Opus Global Nyrt Forecast