OPUS daytrade.
Egyelore tovabbra is mukodik a varakozas. 15min charton egy klasszikus ABCDE oldalazo wave(iv) latszik formalodni.
.
http://keptarhely.eu/view.php?file=20190329v00pejbrl.jpeg
++++++++++++++++++++++++++++++
A megelozo chart ez volt:
.
OPI daytrade.
A megelozo #23683 chart varakozas ez volt:
.
http://keptarhely.eu/view.php?file=20190328v00pu0cmk.jpeg
Nos, ehhez a varakozashoz kepest, szepen megcsinalta eddig amit kellett.
Szorgosan lejott eddig 430-ra.
Ra se hederitett arra sok ostobasagra, amit egyes kispajtasok azota beirtak ide, mint varakozast.
Meg eshet OPI 2-3 pontot, hogy keszen legyen (c of iv).
De aztan meg kell fordulnia, es 460 fele emelkedni, ha BULL alakzatot akarunk. 60 min chart.
.
http://keptarhely.eu/view.php?file=20190329v00pjt9h8.jpeg
.
Amugy viszont, ha nem fordul meg es nem csinal ujabb topot, akkor 3 hullamos alakzat marad.
Akkor szamolni kell annak a kovetkezmenyeivel.
Hosszú távon Opus szagot érzek, mindenki jól jár majd, kivéve a részvényeseket, azok meg úgyis gazdagok, legyen az ő bajuk. Lesznek közben etetések, felpattanások természetesen, mint ahogy az Opusnál is voltak.
1 éves időtáv,csak 1 kiragadott részlet. 2 éve 550ft volt,5 éve pedig 44ft. Igen nekem nagyon jó befektetés volt és most is az. Közben 3X kaptam osztalékot is. Ha már te írtad én is leírom,hogy ez a siker sztori,ez a 4IG :D Egyébként én idén őszre 380ft-os EURót várok. Ha majd jönnek az EUs pénzek és az MNB nagyban váltja át,simán még akár alatta is lehet szvsz.
jah az arfolyam meg szarik ra ahogy mar eddig is mondtam ezutan is mondom a vegcel 300-400 koruli arfolyam.Es ha mar vodafone es az en penzembol van akkor mar sztem jar nekem az inygen elofizetes is nem?Ahogy ti azt alltijatok az orszagnak jar az eu-s penz nekem meg jar az inygen elofizu mert az en adombol lesz a vodafone.Koszi ad at krialyodnak.
Jött a meglepetés,persze csak azoknak meglepetés akik a Vodafon akviban nem hittek. "lebeg mint Mohamed koporsoja" Ponper beírásakor még 705 körül "lebegett" most szép ez a felfelé lebegés. 759ft Azért kíváncsi leszek idén a 4IG csődjére,ami vizionálva volt 2023ra. Szerintem meg hamarosan (nyárra) akár jöhet a 900ft feletti árfolyam,pedig háború is van..
4IG Q3 jelentes utani elemzes. . 1)AZ elmult 2 evben a 11 fo tozsdei szektor kozott a "telecom services" teljesitett a legrosszabbul, szerte a vilagban. Az ATT (T) 30-->19 esett 2 ev alatt, az -37%, joval tobb mint a aduplaja a piaci atlagos esesnek. A Verizon (VZ) 62-->38 esett 2 ev alatt, az 39% zuhanas. A Vodaphone (VOD) 21-->11 esett 2 ev alatt, az -48% eses. Ezt akarja 4IG megvenni, jol tularazva. , 4IG ma mar telecom ceg, tobb mint 90%ban. A Balkanon a fele, a masik fele Mo-on. A fenti es lenti trendek tehat kozelitoleg ervenyesek 4IG -ra, mint a szektorara. . 2)Egyelore a remenyeken tul igen keves konkret esely van a javulasra. A VOD konkretan az utolso 3 evben ilyen profit-sorozatot hozott: 62, 95, 122 cent/sh, iden EPS=1.20$/sh varhato, tehat nincs javulas tavalyhoz kepest. A VOD elso felevben 58 cent/sh profitot hozott, es eleg ketseges hogy h2ben osszejon-e 62 cent/sh. . A VOD kilatasai? A VOD management el akar adni, ami nelkulozheto. A fo fokusz Vantage Towers, a toronyokat tartalmazo leanyvallalatbol 50% eladasa, hogy penzhez jussanak, talan kapnak erte 7Mrd$-t, hogy csokkenteni tudjak a vaskos adossagot, ami ugye most VOD eseteben 78Mrd (!) mikozben az arbeveteluk iden 45Mrd korul lesz. A magyar VOD eladasabol a penz is erre kellene. Kerekperec? veszettul el van VOD adosodva, es a kamatok emelkednek, a ceg sz..ban van. De VOD legalabb fizet 45cent/felev osztalekot, az nem rossz. . 3)Tessek a VOD szamai helyett hasznalni a 4IG szamait. a)Nincs semmi nyereseg iden. Zero varhato, jo esetben. b)Az adossag (lehet vitazni) vagy 540 vagy 600Mrd, attol fugg a leasing-et stb. hova szamoljuk. c)AZ eves arbevetel 1.3Q 200-220Mrd, tehat evesen 250-270Mrd varhato. . 4)Kicsi kalkulacioval kijon, 4IG sokkal rosszabb ceg, mint VOD. Minden mutatoban. Es ez a beteg 4IG akarja megvenni a szinten beteg magyar VOD leanyt (!). . 5)Summary. Ha valaki telecom service cegre vagyik, vegyen inkabb VOD-ot. Vagy T-com-ot. Az VOD-nal is sokkal jobb. Ep eszu, jozan merleglessel? a 4IG szoba sem johet egy invesztornak. A politikai alapu felbeszeles, az egeszen mas teszta: de az nem inveszticio.
4IG tema . 1)A 4IGkiadott Q3 jelentesben is 300m db reszvenyrol ir. Abban, amit nov.30-an publikaltak. Ha megis mas volna, valami ujabb manover miatt? tessek Opushoz fordulni. Amugy, ha tenyleg 700m db reszveny van 300m helyett, az minden kisreszvenyesnek csak rosszabb. A kis reszvenycsomagjat akkor leertekeltek annak 300/700-ad toredekere. , 2)A megfelelo Nemzeti Banki kamatlabrol volt szo. Nyilvan nem a retail kamatlabak szamitanak. . 3)A kiadott 4IG gyorsjelentesrol nem olvastam semmi ertekelest. a)4Ig egy IT cegbol atalakult Telekom cegge. b)Az 55Mrd uzemi erdemenybol nagyjabol a szokasos Ertekcsokkenes+Amortizacio 47Mrd levonasa utan maradt 9 honap utan 7Mrd brutto profit. c)A penzugyi muveletek 18Mrd bevetelt es 32Mrd kiadast hoztak ugy, hogy a ceg meg nem fizet szinte semmit az adossagai kamatara, de ez maris minusz 14MrdFt-ot vitt el. Igy a ceg valos netto eredmenye (egyeb muvelketeket leszamitva) -7.7Mrd. . 4)Mennyit er egy ceg kb. 600MrdFt adossaggal, ha -7.7Mrd a profitja? Megmondom: semennyit. Zerot.
Ez a nezopont es valosag a XXI. szazad Mo-ra totalisan ellemzo, es nemcsak mindenhova kiterjedt, de szerte a vilagon mar koztudott is. Nemcsak gazdasagi, de politikai teren is tolvaj kalandorok uraljak a kulcsfontossagu hivatalokat. Mo a visegradi csapatban, ami mindig is az EU gyenge regioja volt, mar ott is a legalajara csuszott. Mig BP-i kozp banki kamat 18%, Romania 9.5%, Poland 8.5, Cseh 5.5%, es a penzromlasban/inflacioban es minden lezullottsegi mutatoban is hasonlo lett a sorrend. , AZ pedig a vilag minden orszagaban a kormany azonnali bukasaval jarna, ha 7.5Mrd Eur elveszne a kormany/allam blatánsan oriasi korrupcioja miatt. Kiveve itt. A szegyen felelossege, nincs hova tolni: a legelso sorban a magyar népé.
Szia! Eltelt 1,5 hét az elemzés óta, és a chartra nézve bármilyen időtávon, nekem olybá' tűnik, hogy mégse volt meg az alja és a bear piacának vége. Valaki még mindig két kézzel szórva menekül belőle: ez látszott a tegnapi 4M db-os átkötésben és a könyvben maradt 6-700k-s eladó tételen, amit a mai taposás is megerősített. Ebből valaha énekes madár.....háááát.... (Most egy érdekes párhuzam jutott eszembe: jó pár éve, talán a 2009-es válságkor, egy marha nagy tulaj/alap minden mindegy alapon folyamatosan öntötte a piacra az otp vagy a richter papírt, aztán mikor elfogyott a pakkja, elpattant a rugó és megindult fel, de addig eszetlen módon öntötte a piacra. Talán a ricsi volt az. Csak az pár hétig tartott, ebben az 5. orbán blúban meg már hossssszú hónapok óta ez megy. ) Opus, nutex, delta, appen, futur, wallis, stb. - tényleg ez a XXI. századi Magyarország tőzsdekultúrája???? Borzasztó lehangoló és elkeserítő.
OPUS es 4IG elemzesek
Egyelore tovabbra is mukodik a varakozas. 15min charton egy klasszikus ABCDE oldalazo wave(iv) latszik formalodni.
.
http://keptarhely.eu/view.php?file=20190329v00pejbrl.jpeg
++++++++++++++++++++++++++++++
A megelozo chart ez volt:
.
OPI daytrade.
A megelozo #23683 chart varakozas ez volt:
.
http://keptarhely.eu/view.php?file=20190328v00pu0cmk.jpeg
Nos, ehhez a varakozashoz kepest, szepen megcsinalta eddig amit kellett.
Szorgosan lejott eddig 430-ra.
Ra se hederitett arra sok ostobasagra, amit egyes kispajtasok azota beirtak ide, mint varakozast.
Meg eshet OPI 2-3 pontot, hogy keszen legyen (c of iv).
De aztan meg kell fordulnia, es 460 fele emelkedni, ha BULL alakzatot akarunk. 60 min chart.
.
http://keptarhely.eu/view.php?file=20190329v00pjt9h8.jpeg
.
Amugy viszont, ha nem fordul meg es nem csinal ujabb topot, akkor 3 hullamos alakzat marad.
Akkor szamolni kell annak a kovetkezmenyeivel.