Topiknyitó: hekki 2024. 05. 02. 13:48

NUTEX részvényesek topikja 2024  

Sasa bezárta, ide lehet jönni folytatni az eszmecserét.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
ricraven
ricraven szerda, 16:10
Előzmény: #3719  Stefcon
Ez így igaz minden normális tőzsdei cégnél, de itt a Nutex - nél, ha a meghatalmazott elhasal a regisztrációnál egy db alaki hibán, már baszhatja is a szavazati jogát mindkettőjük.
Stefcon szerda, 15:11
Előzmény: #3718  todavia
Nem kell elmenni személyesen, tudsz felhatalmazást adni másnak, hogy helyetted eljárjon.
todavia szerda, 13:41
Előzmény: #3716  ricraven
Több részvényben vagyok benne, nincs se kedves, se időm mindegyik kgy-re elmenni. Nézem, mi megy most éppen a Fővárosi Közgyűlésben, vicc. Tudom, hogy nem nyrt, de a töketlenkedés teteje. Képzeld, ha ott kellene ülnöm egész nap, ez még fizikai munkának is rossz lenne. A tőzsdézés az nem ilyen munka, hogy vidékre pöfögünk és naphosszat ücsörgünk és ott próbáljuk eldönteni a többi kisbüfivel, hogy balra menjünk, vagy jobbra, vagy inkább semerre. Egy kft, vagy egy családi Zrt. működik így. Egy Nyrt-ben úgyis a nagyok meghozzák a döntéseket, úgy ahogy akarják, aztán az infók alapján meg lehet kereskedni, erről kéne szóljon a tőzsde. Nem a kisbüfik döntenek sehol, ha meg valahol mégis, az meg talán még rosszabb. (Ha viszont valamiért mégis mennék, vinnék magammal egy nagy zsák pogácsát és kiosztanám a többieknek ingyen, nem ezen kéne spórolni...)
Dr.Emu
Dr.Emu szerda, 13:09
Előzmény: #3714  todavia

Pogácsa nincs az nem fér bele a költségvetésbe. (nagyon sokba kerül egy közgyűlés)
Szerintem mi egyetértünk.
Én sem voltam máshol (tőzsdei cégnél) még közgyűlésen, csak belecseppentem, ha már Erdőbényén töltöttük az év végét.
Egy viszont biztos, ez nem egy klasszikus tőzsdei cég.
ricraven
ricraven szerda, 13:07
Előzmény: #3714  todavia
Csak azt kérdezném, hogyha a következő kgy-n, arról lehetne szavazni, hogy az eredmény tartalékból egy rogyadozó kastélyt vennének, egy későbbi szálloda kialakítása céljából, vagy mondjuk kifizetnek 25 Ft osztalékot, akkor inkább otthon csücsülnél, és lenyelnéd , hogy a te pl 500k részvényedhez tartozó szavazat hiányzott a biztos jövedelemhez.
Dr.Emu
Dr.Emu szerda, 13:02
Előzmény: #3713  siemens

2021 óta. Sokszor, sokat kérdeztem. A történéseket próbáltam tárgyilagosan meg is osztani itt a fórumon.
Azt viszont nem értem, hogy fiftififti-vel együtt miért gondoljátok, hogy én ennyire naiv kis "Józsi bácsi, Mari néni" vagyok.
Sosem gondoltam, hogy egyenlő partnerek vagyunk, természetesen csak NUTEX ügyben a vezetővel és főleg a főrészvényessel. (bennfentes információk, és a furmányosan kialakított alapszabály szerinti működés alapján handicap-el indulnak)
Sosem gondoltam, hogy mindig korrekt, szavahihető választ kapok.
Látom, és saját belátásom szerint dönthetem el (főleg, hogy nem csak a közlemények és a fórum olvasásából kapom az információkat, hanem szemtől-szembe kapok válaszokat), hogy mikor ki jópofizik, ki próbál a jogszabályok mögé bújni, netán nem mond igazat. A nonverbális kommunikáció sok mindent elárul, ha egy közgyűlésen összesen négyen vagyunk + 2 fő MNB.
Sajnos jelenleg a magyar valóságban a tőzsdén ilyen keretek közt kell boldogulni.
Remélem azt mindenki elfogadja, hogy tőzsdére a pénzünket gyarapítás reményében visszük, és próbálunk eredményt realizálni. Ki milyen stratégiát választ, ki mennyit tesz ennek érdekében, egyéni választás.
Az, hogy ki "felbeszélő" érdekes kérdés. Kicsit megbélyegzőnek érezhető a kifejezés, de szerintem akinek van papírja az a józan paraszti ész szerint ebbe a csoportba tartozik, hacsak nincsenek "bűnös" gondolatai, vagy netán papír nélkül a pálya széléről kiabál.
Én mindenesetre úgy gondolom, hogy rövid időn belül lesz még itt változás, amit ki így, ki úgy de saját belátása szerint lekereskedhet.
Hajrá NUTEX !
todavia szerda, 12:33
Előzmény: #3706  Dr.Emu

Köszi Emu, szívesen olvasom én is a hozzászólásaidat, jó, hogy többen többfelől nézve is megosztják a gondolataikat. 
.
Közgyűlésre én nem nagyon akarok menni, két okból. Egyrészt nekem nem éri meg elzarándokolni a világ végére, eltölteni ezzel egy fél napot, vagy még többet, és a végén kapok néhány nesze semmi fogd meg jól választ, meg három pogácsát.
.
Másrészt szerintem a tőzsdézés nem erről szól. Ha veszek egy részvényt, azt azért veszem, mert hiszek benne, vagy a cégben, vagy abban, hogy az árfolyam felmegy. Olvasom a híreket, beszélgetek másokkal, figyelek, számolok és ha tetszik amit látok, akkor veszek, vagy tartom a papírt, ha nem, akkor elkerülöm, vagy eladok belőle. Szerintem ez a tőzsdézés lényege, ha már kgy-re kell járkálni, meg ott a menedzsmenttel alkudozni, az már valami más, nem tőzsdézés. 
.
Így is van szerintem visszajelzés a cég felé, jobb is mint egy kgy-en lehetne, hiszen a részvényesek valójában a pénzükkel szavaznak. Méghozzá nem csak évente egyszer, vagy kétszer amikor kgy van, hanem minden nap döntenek a befektetők, hogy ma éppen bizalmat szavaznak-e a részvénynek (nem feltétlenül a cégnek) vagy nem. (Ehhez persze jó lenne a cég részéről egy világos iránymutatás, ami mellett ki is tartanak.)
Szóval én inkább kihagyom a kgy-eket, de nem csak a Nutex-ét, szerintem kisbüfiként bluechip kgy-re sem érdemes járni. Persze ha valaki elmegy és kérdez, aztán leírja mi volt, azt szerintem mindenki szívesen olvassa.
siemens szerda, 11:12
Hány éve jársz közgyűlésre? Hány kérdést tettél már fel? Eredménye? Amióta a tőzsdén megjelent a papír szakad az árfolyam! Azt gondolod, hogy egyenlő partnerek vagytok? Tévúton jársz!
fiftififti szerda, 11:06
Kár a benzinért!!!
Ezeknek feltenni akármilyen kérdést??
Ugyan, miből gondoljátok hogy korrekt, szavahihető válaszra méltatnak!?
Jópofiznak ,hazudnak valamit és kész. 
Ezektől a kérdés is hazugság!!!
siemens szerda, 11:06
Előzmény: #3702  todavia
Mindketten  itt vannak a fórumon. Könnyen beazonosíthatók. Ők a felbeszélők! Mit is akarhatnának, mit is tudnának elérni 340k és 1,4 millió darab részvénnyel? Semmit! Árfolyamnyereséggel végre kiszállni.......
ricraven
ricraven szerda, 11:00
Előzmény: #3703  todavia
"ne fedd fel más fórumtársad valódi kilétét."
Ez benne van a fórumozás szabályaiban.
Még ha csak tippelgetsz, akkor sem korrekt. Ha a fórumozó nem vállalja önként a nevét, akkor előbb kérdezz inkább tőle, ha szeretnél kapcsolatba lépni vele.
TamasTRV szerda, 10:30
Előzmény: #3708  hekki
Nem borított max kiszállt, eladta a részvényeit.
hekki
hekki szerda, 10:25
Közben dmode nincs itt. Lehet hogy mégiscsak ő borított a napokban? 
kpem szerda, 09:45
Kedves Emu!
Kacérkodom a gondolattal, hogy részt vegyek a következő kgy-n. Felajánlásod nagy vonalú. 
Lehet élni fogok vele.
Dr.Emu
Dr.Emu szerda, 09:38

A legjobb az lenne, ha mások is járnának közgyűlésre. 
Kevesebb lenne a találgatás, és fel lehetne tenni szemtől-szembe kérdéseket a vezetőségnek.
A hozzászólásaid alapján értelmes és szimpatikus embernek tűnsz, nem ártana minél több hasonló részvényes társnak jelen lenni a következő közgyűlésen, legyen az rendkívüli vagy az éves.
Gondolom nem kérdéses, mivel korábban felajánlottam, (Beretyóújfalu-Erdőbénye útvonalon szívesen viszek bárkit közgyűlésre) hogy a kisebb csomaggal én szavaztam.
Jó szerencsét !
Hajrá NUTEX !
hekki
hekki szerda, 09:25
Előzmény: #3704  hekki
Amúgy meg szerintem vakvagány, szimpla átvert sorsrtárs, csak több pénzt rakott be. 
hekki
hekki szerda, 09:25
Előzmény: #3703  todavia
Kecskeméti , szerintem a frux kft . Mást nem hoz így ki a gugl
todavia szerda, 08:11
todavia szerda, 08:07
Előzmény: #3701  todavia
a nyilvános jegyzőkönyv szerint az április kgy-en Huberéken kívül még Vaskó Miklós (Berettyóújfalu, 340k rv) és dr. Bodor Péter (Kecskemét, kb. 1,4 millió rv) volt ott. Vajon ők mit akarnak? és kinek az emberei? Huber sameszai, vagy függetlenek, bajkeverők? Esetleg egyikül a hírhedt „Okoska”? Lehet, hogy ezt is érdemes volna megnézni.
todavia szerda, 07:54
Előzmény: #3700  Medveantoni
debepe kb. bejelentette, hogy kiszáll. Végül is várható volt, ha úgy van ahogy írja már 5 éve ül benne és nagyon mást vár a cégtől mint Huber és a menedzsment. Kész csoda, hogy eddig várt a tiplivel. De ahol kiszálló van, ott beszálló is van, és talán Huber is visszajön majd és beindítja a verklit. Nemrég 8-ról felhúzták 22-ig, újra megcsinálhatják. Ha meg nem, akkor lehet, hogy mások is követik majd debepe példáját.

Topik gazda

hekki
hekki
3 1 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek