És mi kisbüfik egészen mást látunk a sorok közt mint a nagyok. Akik előre tudják, látják. Hogy ennek az egésznek mi lesz a vége az talány de ne temessétek a papírt a számviteli trükkök miatt. NagyKopé köszi. Gyuri, élsz még remélem!
A megszűnő tevékenység nettó eredménye -29mrd az nem konkrét veszteség. Ez számvitel. Az a Status, az App, a Geosol, amiért idén pénzt kap a cég (kapott).
Na mégegyszer mert elütöttem, az ipari szegmensre akartam reagálni: IPARI SZEGMENSRE: EBITDA: 2018-ban: -1,5 Mrd volt most +15,1 Mrd! Ezen azért erősen gondolkodjon el mindenki... 3.1. Mészáros: 52 Mrd árbevételből lett 87!!! EBITDA 5 mrd-ről nőtt 12 Mrd-re. (további szerződésállomány: 146 Mrd!!!) 3.2. RKORD: 33 Mrd helyett 32 Mrd lett. (további szerződésállomány : 86 Mrd!) és ezekben természetesen még nincs benne a BUBE!!
Bocsánat kiegészítés: EBITDA: 2018-ban: -1 Mrd volt most +24 Mrd! Ezen azért erősen gondolkodjon el mindenki... 3.1. Mészáros: 52 Mrd árbevételből lett 87!!! EBITDA 5 mrd-ről nőtt 12 Mrd-re. (további szerződésállomány: 146 Mrd!!!) 3.2. RKORD: 33 Mrd helyett 32 Mrd lett. (további szerződésállomány : 86 Mrd!) és ezekben természetesen még nincs benne a BUBE!!!
koszonjuk! egy jelentest tobb oldalrol be lehet mutatni! veled ertek egyet, fejlodil a ceg, es meg mennyit fog!! emberek! jovot arazunk! ;) no para , nem kell panikolni egyalatalan
jaja ... a covidos resznel pedig kb a felet egy az egyben a portfolios cikkbol masoltak, es meg a ragokra is basztak, "jovan az ugy!" ... a hozzaallasukat szemleltetendo
Végigolvastam, de még sok adatot rögzíteni kell. Itt az első körös vélemény: 1. Az EBITDA 24 Mrd lett ami a 2018-hoz képest DUPLÁZÓDÁS - Eddig mindenki azon vonyított itt a fórumon, hogy alacsony EBITDA és hogy emiatt nem jó a cég! Most megduplázták, ami azt mutatja, hogy működik a gépezet! Eddig mindenki hitetlenkedett, most tessék itt van az egészet tudják scale-en működtetni! Szerintem ez a legfontosabb tanulsága a 2019-es jelentésnek. 2. Árbevétel: 210 Mrd lett. Lehetett volna még több, én is többet prognosztizáltam, viszont ez csak azt jelenti, hogy a szerződésállományt nem 2019-ben teljesítették ki. Így BŐVEN van tartalék.. érdemes megnézni, hogy az építőipari cégekben még mennyi szerződés van lekötve... 3. Építőipar: Ezt senki nem tudta előrejelezni mert zéró infó volt róla. Brutálisat növekedett úgy, hogy további hatalmas tartalékok vannak! 3.1. Mészáros: 52 Mrd árbevételből lett 87!!! EBITDA 5 mrdről nőtt 12 Mrd-re. (csak itt van még 90 Mrd szerződésállomány) 3.2. RKORD: 33 Mrd helyett 32 Mrd lett. (szerződésállomány tartalék van: 59 Mrd értékben) 4. Mezőgazdaság: 42 Mrd árbevétel lett, és ugye ez volt az építőipar után a legnagyobb bizonytalansági faktor: EMBEREK: 11 mrd árbevételből lett 42 mrd!!! És annak ellenére hogy a Kall-t láttuk, hogy mínuszos lett összességében KAll+Viresolt+ Casabatáj +1,8 Mrd EBITDA-t csinált, míg előző évben mínuszos volt! 4.1. Kall: itt elég részletes adatok vannak a jövőre vonatkozóan két dolog szerintem ami fontos: első: 60% export árbevétel. második: 30 Mrd-s árbevétel 2020-ra fel fog menni 42 Mrd-re! 4.2. Viresol: ez volt a másik cég amivel kapcsolatban nem nagyon voltak információink. Itt 0.5 Mrd árbevételről ment fel 5 Mrd-re! ebből 50% exportra megy! 5. Turizmus: 26 Mrd árbevételből 32 Mrd lett! Ez is iszonyatos nagy ugrás! EBITDA is nőt 4,7Mrd. ről 5.9 Mrd-re. Ez várható volt és nagyon jó eredmény! Összességében iszonyatos árbevétel és hatékonyságnövekedés történt, úgy hogy hosszú távra még nagy szerződés állomány van a cégben építőiparra, mezőgazdaságra vonatkozóan pedig további növekedési potenciál.
NEW OPUS GLOBAL