És az neked jó lesz? Ne légy már idiota. Mátrai erőmű is eladó volt. Ha otpt eladják az kb. egyenlő a totális gazdasági csőddel. Nettó 25% infla van beárazva éven belül az emberek pénzze vagyona oda lesz. Én állampapír piaci crashtől tartok most a legjobban!
Ezért iszonyatosan jó, hogy fel lett halmozva a készpénz az Opusban. Most kell felvásárolni amit csak lehet. Én egyébként már nemcsak itthon vásárolnék: Szerbia, bosznia, horvátország, olaszország. Ott is lehet villamos elosztóhálózatot venni. Valaki írta, hogy a Titász deal-nél is megy az áralku... most mindent áron alul lehet megszerezni cash is king. És nálunk iszonyatos mennyiségű a készpénz. Ami viszont szerintem ennél sokkal nagyobb lehetőség, hogy az autógyártók tier1 és azalatti beszállítói megroppantak... ezek jellemzően egyedi gépgyártó cégek, akik alkatrészt szállítanak be a legnagyobb gyárakhoz. Ez az iparág közelállnak a Wamsler tevékenységéhez, de önmagukban is jó lehetőség lenne. Az Opus ipari szegmenségben jó lenne ilyet látni. https://g7.hu/vallalat/20200406/kormanykozeli-cegek-lehetnek-a-nyertesei-a-koronavirust-koveto-felvasarlasoknak/
Jó kérdés! Nagyon sunnyognak róla. Elvileg a napi forgalom max. 10%-a. Vagy egész nap veszik, az addigi forgalom arányában, vagy nap végén/vége felé, egyben.
Jól látod, de nyilván nekünk nincsen 320 ezer fős lakosságunk, így arányaiban . Kb 108 ezer egézségügyi dolgozónk van ( KSH 2018 ) de ha ők mind le lesznek terhelve, akkor is mennie kell a gazdaságnak..... Hát Kína segít nekünk.... folyamatos a szállítás a reptéren. Alíg győzik ( haverom a reptérről jelent hihetetlen mi van ott ) . Szóval helyzet lesz. Most megint jön a napi sajtó téma a Budapest- Belgrád vasútról.... és az OPUS helyzetben lesz. Az elemzők meg megírják amit mondanak nekik... Erstében pl 15% Állami részesedésünk van, szóval van összeköttetés.
AZ OPUS esetében már idén megvolt a -56% esés ( portfolió azthiszem ezt írta )... szóval ideje a helyére tenni az árfolyamot. No nem miattunk, hanem a belső kör miatt. Mint látjuk Kína pörögni akar. Kell nekik a deal, és persze nekünk is. Ez idáig helyes. Energetika területén is ideje virítanni. A funda tudjuk épül , megértjük, de gondolom volt egy pár piros telefonhívás :) Remélem holnap folytatjuk a felmenetelt. Esély ma még van rá. Holnap kiderül.
NEW OPUS GLOBAL