nem lesz 50 ez teljesen lehetetlen. Most jelenleg az a helyzet, hogy az Opus csoportban van kb 90 milliárd forint KÉSZPÉNZ. A jelenlegi árfolyam is teljesen ésszerűtlen mivel teljes kapitalizáció 112 Mrd. Viszont ebből csak 30% közkéz... azaz 33 Mrd. Nah most ezek alapján, ha az opus vezetésnek ma este olyan ötlete szottyan, hogy ezt a 30%-nyi részvényt felvásároljanak akkor azt mindenféle probléma nélkül megtehetik... Ez egyébként azt is jelenti hogy a jelenlegi 160 forintos egy darab részvényre esik 128 forint KÉSZPÉNZ. Mindenféle cégek meg jövő meg minden nélkül... Ez azért tényleg az agybaj kategória.
Nem biztos, hogy olyan rossz dolog lenne. Nyilván, ha nincs exponenciális fertőzés-szám növekedés, akkor mindenki azt mondja: felejtsétek el ezt a hülyeséget. Ha meg van, na, akkor meg már késő...
A nyerő íze. Ez tesz sokakat mohóvá. Akár még olyanra is képessé tesz, hogy beültessen vadidegen embereket. Hogy TA van, kitörés, 500-nál elárulok egy pletykát...
Rossz a válság hogyne lenne rossz de amit két évig kaptunk a holdingtol nekem az sokkal jobban fajt.. Sokkal jobban megremiszt, mint az hogy egyszer vége a válságnak és elkezdünk emelkedni
én meg azon gondolkodtam h ez a tőzsde milyen baromi szar dolog kiszolgáltatottan vergődünk itt, a vérrel-verejtékkel megkeresett pénzünkkel vagyunk itt, ha nyerőbe vagyunk, az se jó érzés, mert féltjük, ha nem realizáltuk nem nyerő, szóval nem egy nyugodt állapot, a bukó meg bukó, a Bét meg bét bakker, akkor mi a jó ebben?
Az a baj, hogy a folyamatos lenyomásukkal előrehozták itt már a "válságot", most pedig hatványozódott. A megtakarítás általában azt jelenti, hogy folyamatosan takaréklángon élsz a lehetőségeidhez képest, azaz beáldozol valamit a jövőért. Azt kell mondjam, hogy a hagyományos megtakarítási módozatban egyszerűen hülyére vesz a rendszer, mert a forrásaidat kihelyezők nyerészkednek (főként a bankszektor), neked sosem fizetik meg az áldozatot. Egy idő után kockázatosabb műsorra váltasz, de valahogy nekem mindig sikerült úgy időzítenem, hogy egyfajta mókuskeréknek érezd a dolgokat. A mostani dolog nem ország specifikus, ez egy nagyobb játszma. Borzasztó, hogy végre látszott valami előrelépés (komolyabb beruházások, növekvő átlagbér, adósság átstrukturálása, csökkenése, hazai erőforrások szerepének növekedése, család támogatás, csökkenő adóék, stb.) a hazánk tekintetében és azt egy pillanat alatt lerombolja egy szinte megfoghatatlan probléma, aminek a dominó hatása jóval nagyobb, mint maga az alap probléma. Ezek után és látva Földünk, társadalmunk egyéb probléma forrásait, nagyon nehéz bízni a jövőben, hit nélkül pedig nehéz a hétköznapokat boldogan "átvészelni".
NEW OPUS GLOBAL