Hányhatnékom van ettől a bérenctől is. Nyomás alá kerülnek a bíróságok, mert megvizsgálja az AB ezeknek a korrupt disznóknak az ítéleteit. Deák úr ebből nem azt a tanulságot vonja le, hogy erkölcsös és jogszerű-e a társadalom ellen fellépni, hanem azt, hogy szegény bírók nyomás alá kerülnek, amikor szembesítik őket, hogy korrupt disznók!
Az ilyen Deák féléket ki kéne rúgni az egyetemekről, nyomorult disznó!
Átnéztem a javaslataidat. Egyetértek az értékeléseddel. A portfólióm nagyrészt le is fedi javaslataidat. Így: SAN, DB, DBK, NBG, ING tartalmazza a fortfólióm.
NBG, CBK és IRE esetén jövőre én is akár duplázást is várok.
A Japán pénzügyi szektor viszont múlt héten nem követte a termelő cégeket. Remélem, a hetekben folytatni fogja a szektor a rallyt...
Már hiányérzetem volt a fórumban magamban, de végre értelmes, építő hozzászólás! (Igaz a többi fórum is erősen amortizálódik.)
Tudod itt arról van szó, hogy rászoktatják őket a derivatív kereskedésre. Ha csak arról lenne szó, hogy valahol beszállnak, legfeljebb évekre beragadnak. De itt a magyar piacon egy egyszerű beragadás is tud nagyon fájdalmas lenni! Nekik azért relatív több idejük van, mint az aktívaknak, ezért a tradelesre rászokhatnak hamar.
Hétvégén átnézem a javaslataidat!
OTP esetén az a nagy kérdés, hogy milyen lesz a deviza mentőcsomag. Tavaszra a balkáni országokban is megnyugtató módon megfogják oldani a problémát. Nálunk a korrupt KURIA el fogja szabotálni a jogegységi iránymutatását. De választások előtt egyre inkább tarthatatlanná fog válni a helyzet, nehéz lesz ugyanis a magyar választóknak azt megindokolni, hogy máshol hogy tudták az érintett adósi körnek megoldani ezt a problémát. Végül véleményem szerint tarthatatlanná válik a helyzet, ami ki fogja kényszeríteni Orbán radikális döntését a tárgykörben. Ez az OTP esetén 2...-es szinteket fog eredményezni. (A forint is átmenetileg el fog szállni, nekem ez a prognózisom.)
Ez a megfigyelesed nemcsak erdekes, hanem fontos is. A kisbefektetoi kor at-strukturalodasa, a szakadtruhas ifjabbkoru spekulanstol az erettkoru kezdokig. A lenyomott kamatok miatt keresnek, nyilvan egy elet magasabb megtakaritasaival, egy tobb elkoltheto jovedelmet biztosito befektetest.
Mindezt majdnem biztosan rossz timing-al, ha 1-2 evre tekintunk ki: egyreszt a HUF egyre nyilvanvalobb beszakadasi idoszaka zabalhatja fel a penzecske vasarloerot, masreszt nyilvan amatorhoz meltoen buy-high-sell-low mufajt csinalnak.
Egyebkent pedig, orulok, mert igazad lett IRE tenyleg szep hosszu uptrendben van; NBG-ben rengeteg van, es elkezdett hozni a zold szamok kozott.
Ide tettem par hasonlo EU-s otletet:
Tegnap voltam a Random aktuális konferenciáján. Az ügyfélkör ahogy érzékelem folyamatosan változik. Sok nyugdíjas 60-as nénike, bácsika volt jelen. A jelenlévők 60%-a 50-en felül volt. A korábbi összeröffenéseken kopott ruházatú, a kínai ruházati választékot felvonultató szegényebb sorsú spekuláns társaim voltak jelen, ezek eltűntek (vajon elveszítették a pénzüket?!), helyettük bejött a nyugdíj közeli, nyugdíjas korosztály. Most rajtuk a sor, hogy elveszítsék a megtakarításaikat.
Az előadás lényege:
OTP 12 havi célár 4850-es szintek, öt éves célár 10 000 Ft.
Nemzetközi piacok